Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 3. 2014,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Clarence Seedorf Valter Birsa

Sreda, 12. 3. 2014, 10.51

8 let

Tako slab, da mu grozi enoletni evropski post

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji evropski velikan AC Milan je na zadnjih petih tekmah izgubil kar štirikrat. Izpadel je v Evropi, poraja pa se vprašanje, ali jo bo sploh ujel v domači serie A. Potreboval bi čudež.

V tej sezoni se z evropskim postom in vsem negativnim, kar prinaša za klubsko blagajno, spopada Inter, v prihodnji pa se bo očitno mestni tekmec Milan. Milanska velikana vstopata v obdobje brez evropskih nastopov, kar je nenavaden prizor za kluba, navajena prvovrstnih razvad.

Rdeče-črni imajo po novem razočaranju, visokem porazu v Madridu, le še simbolične možnosti, da si v domačem prvenstvu priigrajo nastop v Evropi. Za petouvrščenim Interjem zaostajajo devet točk, do konca sezone pa je le še enajst krogov. Če bi hoteli ujeti mesto, ki zagotavlja tolažilno nagrado, nastop v ligi Europa, bi morali poleg Interja prehiteti tudi Torino, Lazio, Verono in Parmo. To bo s predstavami, kakršne je kazal v zadnjih tednih, skoraj nemogoče.

Abbiati: Moramo dokazati, da si zaslužimo dres Milana

Šok terapija na trenerskem položaju Milana očitno (še) ni zalegla. Rezultatska kriza rdeče-črnih se nadaljuje tudi po odhodu Massimiliana Allegrija. Nekdanji evropski velikan, pri katerem si nogometni kruh služi slovenski reprezentant Valter Birsa (dvoboj v španski prestolnici je spremljal s tribun), je s prepričljivim porazom v španski prestolnici dokazal, da so dnevi, ko je spadal med evropsko elito, le še spomin na bogato preteklost. Milan je padel v povprečje, kar razodeva vsako srečanje z malce boljšim tekmecem.

Po 40 minutah še ni kazalo, da bo tako neuspešno, saj je bil rezultat neodločen (1:1), nato pa je Atletico z drugim golom, ki ga je Arda Turan dosegel s pomočjo sreče, odločno zakorakal proti polfinalu. "Drugi zadetek nam je izsesal moči. Nismo odgovorili na pravilen način, v psihološkem smislu nas je strl. Na prvi tekmi in v prvem polčasu srečanja v Madridu smo se dobro upirali Atleticu, v nadaljevanju pa ni šlo," je pojasnil Clarence Seedorf, ki mu kljub rezultatskim neuspehom ni žal, da se je januarja odločil za prihod v Lombardijo. Optimizem še ostaja v slačilnici, navijači pa počasi že izgubljajo potrpljenje. Izkušeni vratar Christian Abbiati je skrušeno priznal: "Pravi nismo bili že v Vidmu (poraz z 0:1 proti Udineseju), zdaj pa smo storili še korak nazaj. Škoda za drugi zadetek Atletica. Zdaj bomo igralci do konca sezone pod posebnim drobnogledom. Moramo dokazati, da si zaslužimo dres Milana. Čaka nas še 11 tekem," je napovedal Italijan, ki ga je v torek dvakrat premagal novopečeni španski reprezentant Diego Costa.

Milan čaka v nedeljo zelo pomembna tekma, na San Siro prihaja prebujena Parma. In ne pozabimo, Milan je od zadnjih petih dvobojev izgubil kar štiri.

Ne spreglejte