Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2011,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Šuler

Sreda, 10. 8. 2011, 10.15

8 let

Šuler: Treba bo poiskati rešitve za obrambo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Proti Belgiji je bil vpoklican tudi Marko Šuler, pa čeprav nima pravice nastopa na kvalifikacijski tekmi z Estonijo. Kot poznavalec belgijskega nogometa poudarja, da Slovenijo čaka težak preizkus.

Tekma z Belgijo je zelo pomembna preizkušnja slovenskih nogometašev pred sklepnim delom kvalifikacij za Euro 2012. Predvsem bo dala marsikateri odgovor na to, kdo bo na srečanju proti Estoniji zakrpal vrzel v obrambni vrsti ob odsotnosti Marka Šulerja. Reprezentanca je pred obračunom opravila tri treninge, dva v Kranju in enega v Stožicah. Na ta način je lahko selektor Matjaž Kek preizkušal različne taktične variante v obrambi. Proti Belgiji utegne ob Boštjanu Cesarju tekmo začeti Matej Mavrič-Rožič, morda pa bo debitiral Miral Samardžič. "Ravno to je glavni pomen te akcije. Treba bo poiskati rešitve za obrambo in videti kakšna je trenutna situacijo ter še nadgrajevati igro," je dejal reprezentančni branilec in dodal nekaj besed o belgijski mladi in zelo obetavni generaciji: "Ta tekma je primerna za iskanje rešitev, ko gre za točke. Belgijka reprezentanca je sedaj bolj sveža in enotna kot je bila v Genku. Premore precejšnjo individualno kakovost, je pa z enotnostjo naredila velik napredek," sporoča 28-letni nogometaš.

Šuler sodi med tiste nogometaše, ki so s svojim klubom že začeli sezono. Za belgijski Gent je že odigral dve tekmi. "Začetek prvenstva te pusti v določenih dvomih. Prve tekme niso pravi pokazatelj, kje si. Bolj kot ne so vsi nogometaši že na določenem nivoju pripravljenosti. Odigral sem dve tekmi, vendar sezone nismo začeli najbolje. Fizično in psihično se zelo dobro počutim," odgovarja 187 cm visoki nogometaš.

Pri Gentu je od leta 2008, ne skriva pa ambicij, da bi se podal v še ambicioznejšo sredino. "Bomo videli. V klubu mi gredo na roko in, če bom odšel, bom odšel na boljše - tako s športnega kot finančnega vidika. Veliko vlogo pa bo imela tudi družina. Imam pogodbo še za dve leti in to je nekakšen čuden prestopni rok. Bomo videli," je povedal Šuler.

Ne spreglejte