Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
12. 10. 2012,
23.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slaviša Stojanović

Petek, 12. 10. 2012, 23.26

8 let

Stojanović: Zdaj je breme manjše

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektorju Slaviši Stojanoviću je po težko pričakovani zmagi le odleglo, opozoril pa je tudi na preveliko število napak. ''V Tirani jih ne smemo ponoviti,'' je nakazal težavo.

V slovensko blagajno so kapnile prve tri točke. Slovenska reprezentanca je dobila zagon in potrditev, da lahko meša štrene v kvalifikacijski skupini, rane po septembrskih porazih pa so vsaj deloma zaceljene. ''To so izjemno pomembne točke v cilju izpolnitve želje, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo. Bila je težka tekma, zmaga pa konec koncev tudi zaslužena, čeprav smo si sami zakomplicirali zadnje minute, naredili nekaj problemov in omogočili tekmecu, da je prišel do trenutka, ko je resno razmišljal o neodločenemu rezultatu,'' je ocenil Slaviša Stojanović, ki je na srečanju s Ciprom spoznaval boljše in slabše plati predstave izbrancev. Pričakoval in dočakal je zaprto formacijo gostov s hitrimi prehodi ciprske ''devetke'', najhitrejšega igralca, ki je bil tudi soudeleženec pri zadetku, zato se je odločil za začetno postavitev z dvema napadalcema. V drugem polčasu jo je postopno zamenjal v 4-2-3-1. ''Po 2:0 smo brezglavo želeli še tretji zadetek, čeprav mislim, da za kaj takega ni bilo pritiska, niti potrebe. Lahko bi žogo držali v svoji posesti, a smo si otežili zadeve do zadnje minute. Zdaj je breme manjše, čeprav odhajamo na vroče gostovanje. Take napake, tekmecu smo prevečkrat podali žogo na območju, ki je nevaren za gol, bi nas lahko v Albaniji drago stale, zato jih ne smemo ponoviti,'' je zabičal Ljubljančan, ki mu je zelo žal Cesarjevega rdečega kartona. Najprej zato, ker ne bo mogel pomagati soigralcem v Albaniji, drugič pa zaradi tega, ker je dvakrat reševal napake drugih in si tako prislužil dva rumena kartona.

''Hvala vsem, ki so prišli na tekmo in dali vse od sebe na tribuni. Taka podpora je dobrodošla. Upam, da bo naslednjič še več gledalcev, čeprav se zavedamo, da smo mi tisti, ki narekujemo, koliko jih bo na tribuni,'' je pozval gledalce k še večjem obisku, k temu pa bo skušal pomagati z novimi točkami v kvalifikacijah. Novinca Kevina Kampla je pohvalil, a tudi dodal, da ga igrivost večkrat tudi zavede, saj v želji, da pokaže več, stori tudi nepotrebno napako. In ravno ta je botrovala ciprskemu zadetku.

Nioplias: V zaključku bi lahko naredili več

Ciprski stanovski kolega je poudaril, da je zaradi poškodb igralcev naletel na domala nepremostljive težave, zaradi katerih je izostal tudi boljši rezultat. ''Imeli smo preveč težav, Slovenija nas je namučila. Zaradi težav in prevetrene ekipe nismo želeli preveč tvegati. V zadnjih desetih minutah srečanja pa bi lahko vseeno naredili malce več,'' je priznal Nikolaos Nioplias. Nekdanji trener Panathinaikosa je pred srečanjem napovedoval, da bi bil zelo zadovoljen s točko, domov pa se vrača poražen. ''Nismo zadovoljni z rezultatom, v Maribor smo prišli po točko. Kar me lahko veseli, je to, da smo spoznali, da lahko v prihodnosti računamo na več kakovostnih igralcev. Novinci so zadovoljili. V torek sem prepričan, da lahko doma premagamo Norveško. Doma igramo boljše, tako da pričakujem še naše boljše predstave,'' je izpostavil ciprski selektor, ki je na pripravah na tekmo v Sloveniji zaradi kartonov in poškodb ostal brez okostja moštva, kar šestih igralcev. Kako pa ocenjuje kvalifikacijsko skupino? ''Najmočnejša je Švica, ostali pa imajo enakovredne možnosti za osvojitev drugega mesta. Tudi Islandija. Nobene ekipe se ne sme podcenjevati.'' Njegove besede so doživele v petek potrditev, saj so Islandci v gosteh premagali Albanijo. In nakazali način, kako bi se lahko v Tirani treh točk dokopala tudi Stojanovićeva enajsterica.

Ne spreglejte