Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
12. 8. 2012,
22.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slaviša Stojanović

Nedelja, 12. 8. 2012, 22.35

8 let

Stojanović išče odgovore

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski nogometaši so v nepopolnem številu na Gorenjskem začeli s pripravami na sredino prijateljsko tekmo z Romunijo. Klubske izzive in težave so začasno postavili na stranski tir.

Selektor Slaviša Stojanović še čaka na prvo reprezentančno zmago. Lepo bi bilo, če bi jo dočakal v sredo, ko se bodo njegovi izbranci v prijateljskem srečanju pomerili z Romunijo, še lepše pa bi bilo, če bi zmagovalni ritem ujel v začetku septembra. Takrat bo šlo povsem zares, saj se bodo začele deliti vstopnice za udeležence svetovnega prvenstva 2014, slovenska enajsterica pa bo ''brazilski'' rdeči trak prerezala na ljubljanskem dvoboju s Švico. Dvoboj z Romunijo naj bi podal še nekaj odgovorov, kako se za točke spopasti z zahtevnimi Švicarji, nekaj dni kasneje pa še s tradicionalno neugodnimi Norvežani. Zaigral bo brez Zlatana Ljubijankića in Nejca Pečnika, ki se še privajata na novo klubsko okolje, hkrati pa preizkusil pripravljenost Tima Matavža, ki je v Eindhovnu izgubil mesto v prvi postavi.

Birsa razmišlja o prestopu, S. Handanović ni bil zgovoren

''Slave'' je na zboru pozdravil več kot polovico izbrancev, ostali so (bodo) zaradi klubskih obveznosti prispeli nekoliko kasneje. Med tistimi, ki so že prestopili prag hotela Kokra, je bil tudi kapetan Samir Handanović. Ni bil razpoložen za kratek klepet o četrtkovem senzacionalnem porazu Interja s Hajdukom. Bolj bo zgovoren pred ponedeljkovim treningom v Stožicah, kjer bo na druženju z novinarji delal družbo selektorju Stojanoviću. V Italiji si nogometni kruh služi tudi Valter Birsa, a v izrazito manj naklonjenih okoliščinah kot najboljši slovenski vratar. Pri Genoi ne igra toliko, kot bi želel, zato se omenja tudi možnost poletnega prestopa. Primorec se s tem ne skuša obremenjevati, a konec avgusta je vedno bližje … ''Prej ko se bo to rešilo, boljše bo. Iščem možnost igranja, nič drugega. Iščem dobro rešitev v mojo dobro,'' je Sportalu zatrdil Primorec, ki je na Brdo pri Kranju prispel dobro pripravljen, v nogah pogreša le adrenalin, ki se pretaka na uradnih srečanjih tekmovalnega značaja.

Velikonja že strelec, Jokić v začetni enajsterici

Slednjega naj bi bil v bližajoči se sezoni pri Chievu redno deležen Bojan Jokić. ''V zadnjih tednih že čutim tekmovalni naboj, saj na vsake nekaj dni odigramo prijateljske tekme z italijanskimi prvoligaši. Romuni imajo mlajšo, prenovljeno ekipo, a so kot vedno odlično tehnično podkovani. To tekmo moramo vzeti zelo resno,'' opozarja Gorenjec. Pri veronskem klubu naj bi si zabetoniral mesto od prve minute, podobno kot Boštjan Cesar, tako da naj bi Chievo računal na ''slovensko'' obrambo. Na treningih se bo spopadel z reprezentančnimi soigralci v konici napada. Med njimi bo tudi Etien Velikonja, ki se je pri Cardiffu že vpisal med strelce. In to ravno na tekmi z Newcastlom: ''Zelo sem bil vesel zadetka. Po tekmi sem se pogovarjal tudi s Harisom Vučkićem, ki je igral dobro. V drugem polčasu, ko je prišel na igrišče, je poživil igro. Zelo je bil vesel, da ni čutil nikakršnih bolečin,'' je povedal ''Eti'', ki je malce zamudil na zbor (ob 19. uri), a še ravno ujel termin, ko se je s Stojanovićevo četo odpravil na kratek sprehod. ''Njegov'' Maribor dosega imenitne rezultate, tako da bo z veseljem držal pesti na srečanjih z zagrebškim Dinamom.

Mertelj osredotočen na reprezentanco, Šišić bodoči kapetan?

Med reprezentanti so se vrstile tudi debate o sobotnem derbiju med Olimpijo in Mariborom. ''Veliko ga je spremljalo, nato pa so si ustvarili svoje mnenje. A derbi je zdaj mimo, zdaj smo osredotočeni na reprezentanco. Se pa strinjam, da mora biti na prihodnjih derbijih v ospredju nogomet. To je bistvo, tisto, kar je na igrišču. Največja želja igralcev je, da se igra dober nogomet,'' je povedal Kranjčan Aleš Mertelj, ki je potreboval le nekaj kilometrov poti do reprezentančne postojanke. Veliko več kilometrov je do Gorenjske potreboval Mirnes Šišić. Za zdaj ostaja član kluba OFI iz Krete. ''Podpisal sem pogodbo, sem pa v primeru, če najdem boljšo ponudbo, lahko svoboden, tako da je še vse odprto,'' je Velenjčan predstavil klubski status. Na njegov naslov naj bi priromala tudi ponudba atenskega AEK-a. Ker v Grčiji vztraja že deseto leto zapored, ji bo najverjetneje ostal zvest. Pri OFI-ju je tudi glavni kandidat za kapetanski trak.

Na Brdu pri Kranju se je tako začela operacija Romunija, ki bo doživela vrhunec v sredo zvečer na štadionu v Stožicah. Vabljeni!

Ne spreglejte