Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
30. 9. 2013,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Valter Birsa Srečko Katanec Samir Handanović Tim Matavž

Ponedeljek, 30. 9. 2013, 21.35

8 let

Srečku Katancu se lahko smeji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Že dolgo selektor Slovenije Srečko Katanec ni bil tako dobre volje, kot je v zadnjem času, ko spremlja, kako gre njegovim varovancem na delu v tujini. Da bi le podobno ostalo tudi čez teden dni.

Samir Handanović: Z Interjem je po veliki zmagi nad Fiorentino gostoval pri Cagliariju in si s soigralci privoščil manjši spodrsljaj. Le do točke (1:1) je prišel v Trstu, kjer Cagliari gostuje v tej sezoni. Dva strela nasprotnika, ki sta šla v njegova vrata, je ubranil, pri tretjem pa je bil nemočen, saj ga je žoga prevarala, potem ko se je odbila od enega izmed branilcev Milančanov. Branil je seveda od prve do zadnje minute.

Jan Oblak: Pozna se, da se je Benfici priključil pozneje, zato ga tudi tokrat ni bilo niti na klopi Lizbončanov, ki so gostili Belenenses in pred domačimi navijači v portugalskem prvenstvu le remizirali z 1:1.

Branko Ilić: Tudi tokrat je igral vseh 90 minut za Hapoel Tel Aviv, ki je zmagal s 4:0 v gosteh pri soimenjaku iz Haife. Odigral je brez napake. Po drugi zaporedni zmagi je Hapoel skočil na peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Siniša Anđelković: Po novi trenerski menjavi na klopi italijanskega drugoligaša Palerma se je spet vrnil v prvo postavo kluba s Sicilije in pri zmagi nad Juvetom Stabio s 3:0 sodeloval od prve do zadnje minute. Odigral je brez napake.

Mišo Brečko: V drugi nemški ligi je pri zmagi Kölna nad Aalnom z 1:0 s kapetanskim trakom na roki igral 90 minut. Odigral je dobro in Kölnu pomagal do novih treh točk, s katerimi je trenutno na prvem mestu prvenstvene razpredelnice in še neporažen (štiri zmage in pet remijev).

Dominic Maroh: Tudi on je igral vso tekmo pri zmagi Kölna nad Aalnom z 1:0 v drugi nemški ligi in bil za odtenek slabši od Trboveljčana.

Boštjan Cesar: Še drugič zapored je Chievo izgubil v prvi italijanski ligi, tokrat na Siciliji pri Catanii z 0:2. Kapetan Slovenije je igral 90 minut in bil med najboljšimi pri gostih iz Verone.

Bojan Jokić: Dobra novica za selektorja Srečka Katanca – na prihodnjih kvalifikacijskih tekmah bo očitno lahko računal tudi na namestnika kapetana, ta je okreval po poškodbi, zaradi katere ni igral v zadnjih tednih, in debitiral v dresu Villarreala v prvi španski ligi. Igral je vso tekmo, s soigralci pa se so morali sprijazniti s porazom z 0:1 v gosteh pri Betisu iz Seville.

Dejan Kelhar: V prvi azerbajdžanski ligi je Quabala remizirala v gosteh pri Simurqu brez zadetkov, a ostaja vodilna na lestvici. Izkušeni slovenski branilec spet ni igral. Obsedel je na klopi gostov.

Andraž Struna: V prvi grški ligi je PAS Giannina premagala Xanthi pred domačimi navijači z 2:1. Bočni branilec slovenske reprezentance je na igrišče pritekel v sodnikovem podaljšku, ko je bil na semaforju že izpisan končni rezultat.

Valter Birsa: Zagotovo glavni junak izmed vseh slovenskih reprezentantov v tujini, ki so nastopili minuli konec tedna. Primorec na delu pri italijanskem velikanu Milanu kljubuje vsem napovedim in je bil v začetni enajsterici sedemkratnega evropskega prvaka še četrtič zapored. V italijanskem prvenstvu je bil pri domači zmagi nad Sampdorio z 1:0 mož odločitve, potem ko je na začetku drugega polčasa po natančnem strelu z roba kazenskega prostora – meril je branilcu med nogami v levi spodnji kot vratarja gostov – zabil prvenec v dresu Milana. Sploh je bil najboljši posameznik na igrišču in postregel je z nekaj zanj značilnimi nevarnimi podajami. Z igrišča je ob bučnem aplavzu s tribun odkorakal po 66 minutah igre. Po tekmi so ga številni mediji imenovali za najboljšega posameznika tekme, njegova fotografija, na kateri proslavlja gol z brazilskim zvezdnikom Robinhom, je krasila tudi naslovnico slovitega italijanskega športnega časopisa La Gazzetta dello Sport. Ni dvoma, Birsa te dni živi svoje sanje.

Josip Iličić: Kranjčan ni dobil priložnosti pri ponedeljkovem remiju Fiorentine pred domačimi navijači proti Parmi z 2:2. Čeprav je favorizirano moštvo iz Firenc ob polčasu zaostajalo, se trener Vincenzo Montella ni odločil, da ga pošlje v igro. Obsedel je na klopi za rezervne nogometaše. Vse do sodnikovega podaljška je kazalo, da bo Fiorentina osvojila poln izkupiček, potem pa so gostje zabili gol za izenačenje in prišli do točke.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je navdušil in pred domačimi navijači Wiener Neustadt premagal kar z 8:1. Slovenskega reprezentanta ni bilo niti na klopi domačih, saj je poškodovan, a menda ne gre za nič hujšega in bo že na prihodnje tekme pripravljen.

Andraž Kirm: Boleč poraz je v prvi nizozemski ligi doživel Groningen v gosteh pri Twenteju, ki je goste ponižal s 5:0. Ljubljančan po dolgem času ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi gostov.

Rene Krhin: Pri Romi, ki je v tej sezoni izjemna, je Bologna v italijanskem prvenstvu prejela zaušnico, izgubila je z 0:5. Slovenski vezist je na igrišče spet prišel s klopi. Trener ga je v igro poslal v 64. minuti, ko je njegova ekipa že zaostajala z 0:4. Bologna tudi po šestem prvenstvenem krogu še ne pozna zmage. Z zgolj tremi točkami je na 18. mestu dvajsetčlanske serie a.

Jasmin Kurtić: Še drugič zapored je v italijanski ligi novinec Sassuolo prišel do remija in se izognil porazu, ki jih je na začetku prvenstva nanizal kar štiri, še drugič zapored je Belokranjec prispeval podajo za enega izmed golov svoje ekipe. Podal je za prvi gol svoje ekipe, na igrišču pa prebil 75 minut.

Roman Bezjak: Vodilni Ludogorec je v derbiju 11. kroga bolgarskega prvenstva gostil do tega kroga drugouvrščeni Botev Plodviv in remiziral brez zadetkov, a kljub temu ostaja na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Novopečeni slovenski reprezentant je igral 84 minut v vrstah domače ekipe.

Milivoje Novaković: Tudi po odhodu Zdenka Verdenika s klopi Omiyi Ardiji v japonskem prvenstvu ne steče. Tokrat je gostila Tokyo, izgubila z 2:5 in še tretjič zapored igrišče zapustila poražena. Po golu izkušenega slovenskega napadalca, ki je v 38. minuti zadel po strelu z glavo, je kazalo drugače, saj so domačini vodili z 2:1, a nato prejeli kar štiri gole in se morali sprijazniti z novim neuspehom. Igral je vso tekmo, tokratni gol pa je bil že njegov deseti prvenstveni v tej sezoni.

Zlatan Ljubijankić: Tudi on je pri porazu Omiye Ardije pred domačimi navijači proti Tokyu igral od prve do zadnje minute.

Tim Matavž: Prvič v nizozemskem prvenstvu v tej sezoni je PSV klonil v soboto, ko je gostoval v Alkmaarju in proti tamkajšnjemu AZ izgubil z 1:2. Primorski napadalec je v konici napada gostov, ki so po osmih prvenstvenih krogih na drugem mestu z enakim številom točk kot prvouvrščeni Twente in tretji Heerenveen, odigral vso tekmo.

Nejc Pečnik: Po dramatičnih dneh, v katerih je že kazalo, da bo nekdanji selektor Slovenije Slaviša Stojanović izgubil službo trenerja Crvene zvezde, se je Beograjčanom odprlo. V prvenstvu so doma s kar 5:0 odpravili Spartak iz Subotice. Tudi s pomočjo Pečnika, ki pa se tokrat ni vpisal med strelce.

Ne spreglejte