Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
5. 2. 2012,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho

Nedelja, 5. 2. 2012, 11.36

8 let

Spektakularna vrnitev Mourinha k Chelseju?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Real Madrida Jose Mourinho, ki mu v španski ligi dobro kaže v igri za naslov prvaka, naj bi resno razmišljal o vrnitvi k Chelseju že to poletje.

A Portugalec naj bi postavil en sam pogoj: lastnik Roman Abramovič bi mu moral prepustiti popolno kontrolo nad klubom in nad transferji. Prav zaradi tega pa naj bi se Rus in Portugalec razšla septembra 2007.

''Jose bi se lahko vrnil k Chelseju. Ve, da je tam sedaj prava zmešnjava. Tudi ve, da bi se bilo težko vrniti in narediti isti vtis kot prej. Dve leti zapored osvojiti Premier League v prvih dveh sezonah v klubu, ki pred tem ni bil prvak 50 let, je neverjetno. Zaradi tega ga imajo navijači še zmeraj radi in zaradi tega še zmeraj ljubi klub. To so bil čudoviti časi. A preden bi se Jose dogovoril za novo pogodbo, bi rad imel razčiščene odnose z Romanom Abramovičem. On bi rekel: 'Roman, ti si lastnik, jaz pa sem tukaj šef. Delajva skupaj in moč je v najinih rokah.' Za Joseja bi to bilo popolno partnerstvo,'' je vir blizu Mourinha povedal za The Sun.

Real Madrid ima trenutno v španski ligi 7 točk naskoka pred Barcelono in mu dobro kaže v igri za naslov prvaka, še zmeraj pa je v igri za lovoriko tudi v ligi prvakov. Če bi Mourinhu uspel veliki met in bi s kraljevim klubom postal španski prvak, bi mu verjetno zmanjkalo motivacije, da bi še naprej vztrajal v La Ligi. Ob tem tudi ne gre prezreti dejstva, da je pred kratkim izjavil, da bi se nekoč rad vrnil v Premier League.

Če bi Mourinho denimo res prevzel Chelsea, bi moral Abramovič Real Madridu plačati odškodnino, saj ime Portugalec podpisano pogodbo do 30.6.2014. Pred tem pa še odpustiti sedanjega trenerja Chelsea Andreja Villasa-Boasa, za katerega je poleti 2011 Portu odštel nič manj 15 milijonov evrov. In za nameček še Andreju plačati odškodnino, ker bi z njim predčasno prekinil pogodbo, ki se mu prav tako izteče 30.6.2014.

Ne spreglejte