Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2023,
23.26

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Barcelona Girona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Real Madrid Frenkie de Jong La Liga špansko prvenstvo

Četrtek, 28. 9. 2023, 23.26

7 mesecev

Špansko prvenstvo, 7. krog

Oblak z dvojnim razlogom za zadovoljstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07
Jan Oblak Atletico Madrid | Jan Oblak tretjič v sezoni v španskem prvenstvu ni prejel zadetka. | Foto Guliverimage

Jan Oblak tretjič v sezoni v španskem prvenstvu ni prejel zadetka.

Foto: Guliverimage

Najboljši španski nogometni klubi so se tudi med tednom potegovali za prvenstvene točke. Atletico Madrid, pri katerem je Jan Oblak branil celotno tekmo, je z 2:0 ugnal Osasuno in se podpisal pod svojo drugo zaporedno in skupno četrto zmago v sezoni. Barcelona je v torek zvečer gostovala pri Mallorci, dvakrat zaostajala, na koncu pa se je morala zadovoljiti s točko (2:2). Spodrsljaj Kataloncev je izkoristil Real Madrid. Beli baletniki so doma premagali Las Palmas, na lestvici prehiteli Barcelono, na lestvici pa vseeno niso prvi. Vodilni položaj so po novem podvigu, gostujoči zmagi nad Villarrealom, prevzeli nogometaši Girone. 

Joao Cancelo
Sportal Čudaška grimasa junaka Barcelone postala svetovna atrakcija

Nogometaši Atletico Madrida so za konec kroga v Pamploni z 2:0 ugnali Osasuno. Za Atlete je za vodstvo že v 20. minuti zadel Antoine Griezmann, zmago pa je v 81. minuti potrdil Rodrigo Riquelme, ki je postavil končnih 2:0, Jan Oblak pa tretjič v sezoni v la ligi ni prejel zadetka.

Atletico Madrid je s tremi točkami skočil na peto mesto za vodilno Girono (19 točk), Real Madridom (18), Barcelono (14) in Athletic Bilbaom (14). Hkrati mora odigrati še zaostalo tekmo s Sevillo. Na drugi strani Osasuna ostaja pri zgolj sedmih točkah in je še vedno brez zmage v tej sezoni na domačem stadionu El Sadar. Zadnje tri točke je vpisala pred več kot enim mesecem na gostovanju v Valencii.

Atletico je slavil četrtič v sezoni. | Foto: Reuters Atletico je slavil četrtič v sezoni. Foto: Reuters

Nogometaši Girone, kluba iz Katalonije, ki je tesno povezan z evropskim in angleškim prvakom Manchester Cityjem, še naprej navdušujejo. V 7. krogu so v gosteh premagali Villarreal, izkoristili torkov remi Barcelone in se povzpeli na prvo mesto. Gironi je uspel preobrat pri rumeni podmornici. Villarreal je namreč v 49. minuti prek Danija Pareja povedel z 1:0, a sta nato za preobrat poskrbela Ukrajinec Artem Dovbik in Eric Garcia.

Tudi Real Madrid je izkoristili spodrsljaj Barcelone in jo po domači zmagi nad Las Palmasom prehitel na lestvici. Beli baletniki so ugnali goste brez "vročega" mladega Angleža Juda Bellinghama, ki je po prihodu iz Dortmunda zaznamoval začetek sezone la lige. Za tri madridske točke sta poskrbela Brahim Diaz, ki je zadel v dodatku prvega polčasa, in Joselu, ki je bil uspešen v 54. minuti.

Mallorca spravila v težave Barcelono

Barcelona ostaja neporažena. Na sedmih tekmah je dvakrat remizirala. | Foto: Reuters Barcelona ostaja neporažena. Na sedmih tekmah je dvakrat remizirala. Foto: Reuters Barcelona se je v hudih škripcih znašla že v prejšnjem krogu, ko je po 76 minutah igre z 0:2 zaostajala proti Celti, na koncu pa zmagala s 3:2. Tokrat so se nogometaši Barcelone morali zadovoljiti s točko. Za Mallorco je že v osmi minuti v polno meril Vedat Muriqi, v 41. minuti je nato na 1:1 poravnal Raphinha, a so gostitelji ekspresno odgovorili, že v sodnikovem podaljšku prvega dela je za novo vodstvo Mallorce zadel še Abdon Prats.

Barcelona je v drugem polčasu pritisnila na vrata domačih, v 66. minuti je sodnik Alejandro Ruiz ob prekršku v kazenskem prostoru Mallorce že pokazal na belo točko v korist Barcelone, a je po posredovanju VAR in ogledu posnetka svojo odločitev spremenil. Katalonci so nato vendarle izenačili, v 75. minuti je na 2:2 po asistenci Raphinhe poravnal Fermin Lopez. Španski prvaki so v zaključku pritisnili na vrata domačih, a je obramba Mallorce zdržala nalet in vknjižila tretji remi v sezoni, Barcelona pa svojega drugega.

De Jonga ne bo vsaj tri tedne

Vezist španskega nogometnega prvaka Barcelone in nizozemski reprezentant Frenkie de Jong bo zaradi poškodbe gležnja z igrišč odsoten vsaj tri tedne. Nizozemec je moral predčasno z igrišča ob zmagi Barcelone s 3:2 nad Celto v španskem prvenstvu, trener Xavi pa je povedal, da bo moral počivati vsaj do naslednjega reprezentančnega premora.

Frenkie de Jong | Foto: Reuters Frenkie de Jong Foto: Reuters

Barcelona je takoj po tekmi proti Celti objavila izjavo, v kateri je potrdila, da si je de Jong na tekmi poškodoval desni gleženj, ne da bi navedla, koliko časa bo moral 26-letnik prisilno počivati. Zdaj pa se je javil trener katalonskega kluba, ki je pojasnil, da bo odsotnost de Jonga hud udarec za ekipo. "To bo za nas resna odsotnost," je Xavi povedal novinarjem: "Frenkie je ključen za našo igro, še posebej glede na odlično formo, v kateri je."

Za zdaj natančna časovnica njegovega okrevanja še ni znana. De Jong naj bi izpustil prihajajoče tekme, vključno z Barcelonino tekmo proti Portu v ligi prvakov 4. oktobra. Za tem je 8. oktobra pred reprezentančnim premorom še gostovanje pri Granadi v španskem prvenstvu. V klubu upajo, da se bo mladi nogometaš vrnil v ekipo za clasico v la ligi proti Real Madridu 28. oktobra. Barcelona še vedno čaka tudi na vezista Pedrija, da si opomore po poškodbi stegenske mišice.

Vir: STA

Špansko prvenstvo, 7. krog:

Torek, 26. september:

Sreda, 27. september:

Četrtek, 28. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 – Bellingham (Real Madrid), Lewandowski (Barcelona), Morata (Atletico)
4 – Arribas (Almeria), Kubo (Real Sociedad), Prats (Mallorca), Sorloth (Villarreal), I. Williams (Athletic)
3 – Barrenetxea (Real Sociedad), Boye (Granada), Dovbyk (Girona), Duro (Valencia), Griezmann (Atletico Madrid), Guerra (Valencia), Guruzeta (Athletic), Herrera (Girona), Joselu (Real Madrid), Mayoral (Getafe), Muriqi (Mallorca), Torres (Barcelona), Willian Jose (Betis)
...

Atletico Madrid Antoine Griezmann
Sportal Real je padel, Atletom mestni derbi. Barca vstala od mrtvih.
Bayern München
Sportal V Münchnu se je kresalo, presenečenje za podprvake
Jan Oblak Lazio Atletico
Sportal Mojstrovina Jana Oblaka navdušila tudi Uefo
Ne spreglejte