Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2023,
23.00

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Atletico Madrid Barcelona Jude Bellingham Real Madrid La Liga špansko prvenstvo Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 17. 9. 2023, 23.00

7 mesecev, 1 teden

Špansko prvenstvo, 5. krog

Barcelona Realu vrgla rokavico, Madridčani odgovorili z zmago, Oblak trpel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Real Madrid - Real Sociedad | Real Madrid tudi po spopadu z Realom Sociedadom ostaja stoodstoten. | Foto Guliverimage

Real Madrid tudi po spopadu z Realom Sociedadom ostaja stoodstoten.

Foto: Guliverimage

V petem krogu španskega prvenstva je Real Madrid nadaljeval stoodstotni niz in z 2:1 premagal Real Sociedad. Branilec naslova Barcelona je v soboto gostil Betis iz Seville. Katalonci so se veselili visoke zmage s 5:0. Madridski Atletico, ki se je do tega kroga lahko pohvalil z najbolj razigranim napadom v la ligi, pa tokrat ni mogel zatresti mreže Valencie. Zato pa so nogometaši tekmeca trikrat premagali kapetana slovenske nogometne reprezentance Jana Oblaka.

Slovenija Severna Irska Jan Oblak
Sportal Jan Oblak: Za mano so bili težki meseci, zdaj sem vesel in zadovoljen

Real Madrid tudi po spopadu z Realom Sociedadom ostaja stoodstoten. A  po prvem polčasu obračuna udeležencev lige prvakov, ki v tej sezoni do danes še nista izgubila, je kazalo drugače. Sociedad je vodil od pete minute, ko je mrežo domačih zatresel Ander Barrenetxea. Madridčani so v drugem polčasu pripravili preobrat, za izenačenje je v 46. minuti poskrbel Federico Valverde, za novo zmago pa Joselu v 60. minuti. 

V nedeljo je po dolgih letih za Sevillo spet zaigral Sergio Ramos. Izkušeni branilec je odigral vseh 90 minut spopada z Las Palmasom, ki ga je Sevilla dobila z 1:0. Zmagoviti gol je v 71. minuti zabil Belgijec Dodi Lukebakio. 

Jan Oblak je na gostovanju pri Valencii prejel tri zadetke. | Foto: Guliverimage Jan Oblak je na gostovanju pri Valencii prejel tri zadetke. Foto: Guliverimage

Visok poraz Oblakovega Atletica, petarda Barcelone

Nogometaši Valencie so v petem krogu španskega prvenstva premagali Atletico iz Madrida s 3:0. Netopirji so po tretji zmagi napredovali na peto mesto, zasedba slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pa je doživela prvi poraz. Valencia je sijajno odprla obračun na Mestalli. Že v peti minuti je zadel Hugo Duro, 23-letni napadalec pa je nato v 34. minuti s svojim drugim zadetkom podvojil prednost. Varovanci argentinskega strokovnjaka na klopi madridske ekipe Diega Simeoneja so v začetku druge polovice tekme doživeli novo hladno prho. V 54. minuti je na 3:0 povišal 20-letni Javi Guerra in jasno je bilo, da bodo točke ostale v tretjem največjem mestu v Španiji.

Tridesetletni Škofjeločan je nazadnje tri gole na španskih zelenicah prejel na četrtfinalni pokalni tekmi proti madridskemu Realu, ki je bila 26. januarja letos. Atletico je tedaj po podaljšku izgubil z 1:3, v španskem prvenstvu pa proti Cadizu 29. oktobra lani ob porazu 2:3.

Barcelona je prišla do visoke zmage. | Foto: Reuters Barcelona je prišla do visoke zmage. Foto: Reuters

Do visoke zmage pa je prišla Barcelona. Španski prvak iz minule sezone je temelje za četrto zmago postavil v prvem polčasu, ko sta med 25. in 32. minuto zadela Portugalec Joao Felix in Poljak Robert Lewandowski. V drugi polovici tekme so zadeli še Ferran Torres (62.), Brazilec Raphinha (66.) in Portugalec Joao Cancelo (81.).

Philippe Coutinho
Sportal Bogati Arabci prepričali še enega brazilskega zvezdnika, Villarreal ima novega trenerja

Špansko prvenstvo, 5. krog:

Petek, 15. september:

Sobota, 16. september:

Nedelja, 17. september:

Ponedeljek, 18. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 - Bellingham (Real Madrid)
3 - Duro (Valencia), Guruzeta (Athletic), Kubo (Real Sociedad), Lewandowski (Barcelona), Morata (Atletico), Torres (Barcelona), Willian Jose (Betis)
...

 

Ne spreglejte