Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2023,
23.11

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak FC Barcelona Real Madrid Atletico Madrid špansko prvenstvo La Liga

Nedelja, 3. 9. 2023, 23.11

7 mesecev, 2 tedna

Špansko prvenstvo, 4. krog

Barcelona po drami do dragocene zmage, Oblak ostal brez tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Santiago Bernabeu | Stadion Santiago Bernabeu je v zadji fazi prenove. Prvič so uporabili premično strheo. | Foto Guliverimage

Stadion Santiago Bernabeu je v zadji fazi prenove. Prvič so uporabili premično strheo.

Foto: Guliverimage

Španski velikan Real Madrid je v četrtem krogu la lige dobil gol že v 11. minuti, a v sodnikovem dodatku vendarle izvlekel zmago na prvi domači tekmi sezone (stadion Santiago Bernabeu je v zadnji fazi prenove). Getafe so premagali z 2:1. V nedeljo bi moral biti na delu Atletico Madrid z Janom Oblakom, a je derbi kroga s Sevillo zaradi obilnega deževja prestavljen. Branilec naslova Barcelona je v Pamploni v dramatični tekmi, ki jo po strelu z bele točke odločil Robert Lewandowski, ugnal Osasuno z 2:1. Za Katalonce je debitiral Joao Felix.

Atletico Madrid
Sportal Čarobna sedmica Atletica, Oblak pomagal do klubskega rekorda

Prenovljeni Bernabeu, zmaga šele v sodnikovem dodatku

Jude Bellingham | Foto: Guliverimage Jude Bellingham Foto: Guliverimage Real Madrid tudi po četrtem krogu novega španskega prvenstva ostaja stoodstoten. Zmagal je še četrtič. A mu proti malčku iz predmestja Madrida, Getafeju, ni bilo lahko. Borja Mayoral je namreč na stadionu Santiago Bernabeu zadel že v 11. minuti. Drugi polčas je po nekaj menjavah vendarle pripadel domačim: na 1:1 je v 47. minuti izenačil Joselu, v peti minuti sodnikovega dodatka pa za zmago zabil Jude Bellingham. Realova več kot sto milijonov evrov vredna investicija iz kroga v krog upravičuje prestop, mladi Anglež je dosegel že peti gol v sezoni. Zdaj prvi strelec lige je poleti v Madrid prišel iz Dortmunda. Navijači na zdaj prenovljenem in modernem stadionu so glasno rajali.

Prenova stadiona Santiago Bernabeu se končuje, prvič v sezoni so igrali na njem:

Real Sociedad je doma premagal Granado s 5:3, pri čemer je dva gola za zmagovalce prispeval Takefusa Kubo, obe ekipi pa sta na tekmi dosegli še po en avtogol. Sociedad je s prvo zmago v sezoni zdaj pri šestih točkah, Granada je ostala pri treh.

Oblak ostal brez tekme. Ramos se vrača v Sevillo?

Sergio Ramos je prost igralec, tako da lahko izbira novega delodajalca tudi po koncu prestopnega roka. | Foto: Reuters Sergio Ramos je prost igralec, tako da lahko izbira novega delodajalca tudi po koncu prestopnega roka. Foto: Reuters Madridska velikana sta sicer najbolje odprla novo sezono španske la lige: Real Madrid je bil po treh krogih edini s tremi zmagami (devet točk), Atletico Madrid pa mu je sledi s sedmimi točkami, a je zabil že 10 golov.

Atletico z Janom Oblakom bi moral v nedeljo na Wanda Metropolitano gostiti Sevillo, a je bil dvoboj prestavljen. Oblasti so v bojazni pred poplavami pozvale prebivalce Madrida, naj ne zapuščajo svojih domov. Novega datuma tekme še niso določili. Sevilla, katero naj bi v kratkem okrepil "povratnik" Sergio Ramos, je sicer še brez zmage na povsem zadnjem mestu. Ko sta se ekipi nazadnje srečali (marec 2023), je Atletico slavil s kar 6:1. V minulem krogu pa je Rayu zabil kar sedem golov. 

Robert Lewandowski je na vročem gostovanju v Pamploni popeljal Barcelono do treh točk. | Foto: Reuters Robert Lewandowski je na vročem gostovanju v Pamploni popeljal Barcelono do treh točk. Foto: Reuters

Četrti krog sta sklenila Osasuna in Barcelona. Španski prvak je zmagal z 2:1. V sodnikovem dodatku prvega dela je za Katalonce po podaji nemškega reprezentanta Ilkaya Gündogana z glavo zadel Francoz Jules Kounde. Izenačil je Argentinec Chimy Avila v 76. minuti. Barcelono je do zmage popeljal poljski napadalec Robert Lewandowski v 85. minuti, ko je zadel enajstmetrovko. Pred tem je nad njim prekršek v kazenskem prostoru storil Alejandro Catena, ki je zato dobil rdeči karton. Dvoboj se je končal šele po maratonskem sodnikovem podaljšku. Za Katalonce je debitiral Joao Felix. Posojen nogometaš Atletica je vstopil v igro v 80. minuti.

Špansko prvenstvo, 4. krog:

Petek, 1. september:

Sobota, 2. september:

Nedelja, 3. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 - Bellingham (Real)
3 - Kubo (Real Sociedad), Morata (Atletico), Willian Jose (Betis),
2 – Barrenetxea (Real Sociedad), Depay (Atletico), Garcia (Alaves), Guruzeta (Athletic), Herrera (Girona), Lewandowski (Barcelona), Llorente (Atletico), Machis (Cadiz), Sorloth (Villarreal), Stuani (Girona), Torres (Barcelona), Vesga (Athletic), Zaragoza (Granada)

Barcelona
Sportal Barcelona se je rešila, Oblak do točke, Real na vrh
Ne spreglejte