Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2023,
23.02

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Diego Simeone Real Madrid FC Barcelona Atletico Madrid špansko prvenstvo La Liga

Nedelja, 24. 9. 2023, 23.02

7 mesecev, 1 teden

Špansko prvenstvo, 6. krog

Real je padel, Atletom mestni derbi. Barca vstala od mrtvih.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Atletico Madrid Antoine Griezmann | Antoine Griezmann je v 18. minuti zadel za vodstvo Atletica z 2:0. | Foto Reuters

Antoine Griezmann je v 18. minuti zadel za vodstvo Atletica z 2:0.

Foto: Reuters

V šestem krogu španske la lige se je v soboto prava drama odvila na Camp Nouu, kjer je Barcelona po 76 minutah proti Celti Vigo zaostajala že z 0:2, na koncu pa slavila s 3:2. V nedeljo pa je bilo v Španiji vse v znamenju velikega mestnega derbija. Real Madrid je bil do tega kroga kot edini s 15 točkami na prvem mestu, zdaj pa jih je zaustavil Atletico Madrid, ki je z Janom Oblakom med vratnicama slavil s 3:1.

Joao Cancelo
Sportal Čudaška grimasa junaka Barcelone postala svetovna atrakcija

Veliki madridski derbi med Atleticom in Realom je bila zadnja tekma šestega kroga prve španske lige. To je bil 233. madridski derbi, uspešnejši je seveda Real, ki je imel pred to tekmo 115 zmag (Atletico 57, 60 tekem pa se je končalo z remijem). Atletico je derbi nazadnje dobil maja 2022 in to je bila edina domača zmaga na zadnjih osmih derbijih.

Glede na težave s poškodbami in zadnje rezultate je bilo težko napovedati, kakšen Atletico lahko pričakujemo. V ligi prvakov so sredi tedna z Laziem igrali 1:1, potem ko jim je v sodnikovem dodatku gol dal nasprotnikov vratar. Pred tem pa so v la ligi odigrali dve povsem drugačni tekmi: Rayo Vallecano so premagali s 7:0, proti Valencii pa izgubili z 0:3, to tekmo pa je trener Diego Simeone opisal kot najslabšo, odkar je on na klopi rojiblancosov (že dolgih 12 let).

 Alvaro Morata  | Foto: Reuters Alvaro Morata Foto: Reuters A dobili smo zelo učinkoviti Atletico. Real je imel terensko premoč (dve tretjini časa žogo v svoji posesti) in tudi več poskušal s streli (pet v okvir gola). Pa so vseeno slavili Atletici, ki so štirikrat streljali v okvir vrat in od tega trikrat zadeli. Dvakrat že v uvodnih 18 minutah, ko sta bila natančna Alvaro Morata in Antoine Griezmann. Toni Kross je sicer še v prvem polčasu znižal na 1:2, nakar je Morata s svojim drugiom golom na tekmi že v uvodni minuti drugega polčasa postavil končni izid 3:1.

Situacija na lestvici je po šestem krogu tako zelo zanimiva: prve tri loči le točka. To pa so Barcelona, Girona in Real Madrid. Atletico Madrid zdaj na petem mestu zaostaja šest točk, vmes pa je še Athletic Bilbao.

Neverjeten preobrat Barcelone

Barcelona je zmagala po velikem preobratu. | Foto: Reuters Barcelona je zmagala po velikem preobratu. Foto: Reuters Barcelona je bila na Camp Nouu že v izgubljenem položaju. Že v 19. minuti je za vodstvo Celte zadel Jorgen Strand Larsen, v 76. minuti pa je za še večji šok poskrbel Anastasios Douvikas, ki je povišal na 2:0. Ko je že delovalo, da bodo španski prvaki prvič v sezoni ostali brez točk, pa je sledil velikanski preobrat. V 81. in 86. minuti je v polno meril Robert Lewandowski, za vse tri točke Barcelone pa je v 89. minuti po asistenci Gavija poskrbel Joao Cancelo.

Barca ima tako na vrhu 16 točk in razliko v golih 16:6, za zadetek boljšo kot Girona (16:7), ki je po svoji sobotni tekmi tudi pri petih zmagah in ostaja v tej sezoni neporažena. S 5:3 je premagala Mallorco.

Špansko prvenstvo, 6. krog:

Petek, 22. september:

Sobota, 23. september:

Nedelja, 24. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 – Bellingham (Real Madrid), Lewandowski (Barcelona), Morata (Atletico),
4 – Arribas (Almeria), Sorloth (Villarreal), Kubo (Real Sociedad),
3 – Barrenetxea (Real Sociedad), Duro (Valencia), Guerra (Valencia), Guruzeta (Athletic), Herrera (Girona), Prats (Mallorca), Torres (Barcelona), Willian Jose (Betis), Williams (Athletic), Mayoral (Getafe);

Lionel Messi
Sportal Težave za Messija, navijači predčasno zapuščali tribune #video
Ne spreglejte