Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 8. 2021,
21.35

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

FIFA La Liga

Petek, 27. 8. 2021, 21.35

2 leti, 8 mesecev

vodstvo la lige se je obrnilo na cas

Španska liga s pritožbo proti Fifi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
fifa | Vodstvo španske lige je v petek vložilo pritožbo proti Mednarodni nogometni zvezi.  | Foto Reuters

Vodstvo španske lige je v petek vložilo pritožbo proti Mednarodni nogometni zvezi.

Foto: Reuters

Vodstvo španske lige je v petek vložilo pritožbo proti Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) na Mednarodnem športnem sodišču (Cas), da bi zaščitilo klube, potem ko so igralcem onemogočili igranje za reprezentance v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju prihodnje leto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Atletico Villarreal
Sportal Oblak je bil že v izgubljenem položaju, nato je padel neverjeten avtogol

Vodstvo lige je v izjavi zapisalo, da bo prav tako vložilo tožbo proti Fifi na švicarskih sodiščih "zaradi kršitve pravil tekmovanja".

"Fifa krši lastne statute in predpise s tem, ko je ekipe prisilila, da za več kot deset dni izpustijo igralce za kvalifikacije za SP," je dodala španska liga. Zaradi tega se ne bodo pravočasno vrnili, da bi igrali za svoje klube v španskem prvenstvu.

Fifa je za prihajajoča meseca podaljšala mednarodni cikel in južnoameriškim izbranim vrstam omogočila, da odigrajo tretjo kvalifikacijsko tekmo manj kot dva dneva pred nadaljevanjem domačih lig v Evropi.

"Španska liga s tem le zagovarja integriteto svojega tekmovanja in pravice klubov z vpoklicanimi nogometaši med prihajajočim koledarjem mednarodnih tekem v južnoameriških kvalifikacijah v septembru in oktobru, ki je bil podaljšan za dva dneva," so zapisali.

Po pisanju Reutersa sicer še ni jasno, ali bo Cas sploh vzel primer, saj za takšne odločitve ni pristojen.  | Foto: Reuters Po pisanju Reutersa sicer še ni jasno, ali bo Cas sploh vzel primer, saj za takšne odločitve ni pristojen. Foto: Reuters

Ni jasno, ali bo Cas obravnaval primer

Po pisanju Reutersa sicer še ni jasno, ali bo Cas sploh vzel primer, saj za takšne odločitve ni pristojen. Španska liga se je obrnila na Cas dan po tem, ko so tamkajšnji klubi dejali, da ne bodo pustili svojih igralcev v južnoameriške države.

Vodstvo španske lige je za druge zveze, kot sta evropska (Uefa) ter srednje- in severnoameriška (Concacaf), dejalo, da "kljub načrtovanju treh tekem v mednarodnem ciklu niso podaljšale svojega koledarja. Prizadevale so si, da bi se v največ desetih dneh organizirali trije krogi kvalifikacij, ki ne bi motili tekmovanj v domačih ligah".

Vodstvo Fife se je v zadnjih dneh soočilo s kritikami številnih močnejših lig v Evropi, ko je nasprotovala odločitvam lig, da igralcem ne pustijo igranja za reprezentance v pandemsko najbolj ogroženih državah.

Klubi v angleški ligi so se denimo odločili, da svojim igralcem ne bodo dovolili oditi na tekme v države na rdečem seznamu.

Casemiro
Sportal Brazilec še lep čas pri Realu
Cristiano Ronaldo
Sportal Uradno: Ronaldo se je po norem preobratu pridružil Manchester Unitedu
Zlatko Zahović
Sportal Zgodovinski mejnik slovenskega nogometa, o katerem smo nekoč lahko le sanjali!
Ne spreglejte