Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
25. 5. 2012,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sergio Ramos Iker Casillas

Petek, 25. 5. 2012, 17.43

8 let

Španci sami sebi največji nasprotnik

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Španci, svetovni in evropski prvaki, bodo favoriti za končno zmago tudi na letošnjem Euru. Pritisk bo velik, česar se dobro zavedajo.

Čez skupino C, v kateri so še Irci, Italijani in Hrvati, bi se morali sprehoditi, potem sledijo še tri tekme in osvojitev novega naslova evropskih prvakov. Tako načrtujejo številni španski navijači, podobno razmišlja tudi veliko preostalih spremljevalcev nogometa. Na zadnjih dveh velikih tekmovanjih so obakrat zmagali, zdaj imajo priložnost za tretji zaporedni naslov, kar bi bilo nekaj, kar ni uspelo še nikomur. So favoriti, so pred tem, da spišejo zgodovino in predvsem – so pod velikim pritiskom. Zato ne čudi, da se najbolj izkušeni reprezentanti Španije, ki je medtem ostala brez najboljšega strelca Davida Ville in stebra obrambe Carlesa Puyola, otepajo vloge favorita.

''Ni nam všeč, da nas vsi vidijo kot največjega kandidata za naslov. Zavedamo se, da je tako, saj smo osvojili evropski in nato še svetovni naslov, a to je zgodovina. Ne moreš živeti od preteklosti. Potrebno se je dokazovati iz tekme v tekmo,'' sporoča branilec Sergio Ramos, ki je prepričan, da Španijo zahteven razpored čaka že v skupinskem delu. ''Nismo nori, da bi kogarkoli podcenjevali. Na evropskem prvenstvu ni slabih ekip. Vsak lahko premaga vsakogar. Prav možno je, da se med najboljše prebije tudi katera izmed reprezentanc, ki trenutno ne sodi med kandidate za odmeven dosežek,'' je še povedal dolgolasi nogometaš, ki bo zelo pogrešal pomembna reprezentanta, ki so jima poškodbe preprečile nastop na letošnjem velikem tekmovanju. ''Villa in Puyol sta nogometaša, ki delata razliko. Vselej je žalostno, ko tako dobra igralca ostaneta brez nastopa na velikem tekmovanju. Za našo reprezentanco sta zelo pomembna. Njuna odsotnost se bo seveda poznala. Pogrešali ju bomo,'' je še dodal zvezdnik madridskega Reala in zaključil: ''Imamo pa to srečo, da v Španiji ne manjka odličnih nogometašev, zato verjamem, da ju bodo tisti, ki bodo dobili priložnost, uspešno nadomestili.''

Vsi jih poznajo, vsi jih želijo

Podobno kot 26-letni Ramos razmišlja tudi njegov klubski soigralec Iker Casillas, ki je tudi kapetan svetovnih in evropskih prvakov.

''Vloga velikega favorita zagotovo ni dobrodošla. To je velik pritisk, ki ga čutimo na vsakem koraku. Seveda nam je jasno, da smo favoriti v očeh mnogih, a to bomo morali dokazati na igrišču. Imamo odlične nogometaše, odlično ekipo in odlično vzdušje. A vse skupaj bo potrebno pokazati in dokazati na igrišču. Od uspehov, ki smo jih dosegali v preteklosti, ne moremo živeti. Lahko bi rekel, da bomo na letošnjem evropskem prvenstvu sami sebi največji nasprotnik,'' je zanimivo razmišljanje podal 31-letni vratar, po prepričanju mnogih najboljši na svetu, ki je doslej v izbrani vrsti zbral že kar 128 nastopov. ''Vse preostale reprezentance dobro vedo, kako igramo in kaj lahko od nas pričakujejo, zato nam je vse težje. Vsi si nas želijo premagati, proti nam so in bodo še bolj motivirani, saj smo prvaki. Ni nam lahko, a vseeno verjamem, da nam lahko uspe in bomo izpolnili cilje. A pot do uspeha bo zagotovo dolga in naporna. Ne smemo se slepiti. Če ne bomo igrali tako, kot znamo in moramo, se lahko kar poslovimo od sanj o ubranitvi naslova,'' je prepričan Casillas.

Ne spreglejte