Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2014,
22.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Karim Benzema

Nedelja, 15. 6. 2014, 22.54

8 let

Šov Benzemaja za pričakovane tri točke Francije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francoska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina E) v Porto Alegreju premagala Honduras s 3:0 (1:0).

Francozi so s pričakovano zmago začeli svoje nastope na mundialu. Honduras ni bil dorasel tekmec galskim petelinom, ki jim je delo olajšala še izključitev Wilsona Palaciosa. Dvakrat se je med strelce vpisal Karim Benzema.

Galski petelini so v prvem polčasu pričakovano prevladovali, a prav posebej navdušujoče igre njihovi navijači vseeno niso videli. Priložnosti ni bilo toliko, kot so si jih bržčas želeli v dvoboju z za mnoge "outsiderjem" prvenstva. Eno lepših je v 15. minuti zapravil Blaise Matuidi, po njegovem strelu iz kazenskega prostora je vratar Hondurasa Noel Valladares žogo odbil v prečko.

V 23. minuti je Francoze prav tako zgolj nekaj centimetrov ločilo od vodstva, streljal je Antoine Griezmann z glavo, žoga pa je spet zletela v prečko. A ob koncu polčasa so Evropejci le unovčili premoč. V 43. minuti je Wilson Palacios zakrivil enajstmetrovko, potem ko je zrušil Paula Pogbaja. Za prekršek si je prislužil tudi drugi rumen karton. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Karim Benzema.

Izbranci Didierja Deschampsa so številčno prednost hitro unovčili tudi v začetku drugega dela. Pri tem jim je zelo pomagal kar vratar Valladares, ki je v lastno mrežo spravil podajo Mathieuja Valbuene. Benzema je imel malce zatem novo izjemno priložnost za nov gol, a je iz ugodnega položaja prešibko streljal.

V 64. minuti je Matuidi za malo zgrešil cilj, devet minut pozneje pa so Francozi dokončno odločili tekmo. Še enkrat se je med strelce vpisal Benzema, ki je prišel do odbite žoge in jo malo z desne strani s slabih desetih metrov poslal pod prečko.

Ne spreglejte