Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2018,
22.47

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,57

2

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek Slaviša Stojanović Luka Elsner Dejan Djermanović Kenan Fatkić Rajko Rep

Četrtek, 27. 9. 2018, 22.47

5 let, 7 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Luka Elsner poskrbel za čudežen podvig, o katerem govori vsa Belgija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,57

2

Večina slovenskih nogometašev in trenerjev, ki si kruh služijo v tujini, je bila dejavna tudi med tednom. V četrtek se je v središču pozornosti znašel nekdanji trener Domžal in Olimpije Luka Elsner, ki je z belgijskim drugoligašem St. Gilloiesejem iz tamkajšnjega pokala izločil 34-kratnega belgijskega prvaka, ki je lovorike osvajal tudi v Evropi, Anderlecht.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Kek zmagal kar z 9:0, trije goli ljubljenca navijačev Olimpije

Matjaž Kek je prišel do visoke zmage. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matjaž Kek je prišel do visoke zmage. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nogometaši Rijeke so si po bolečem porazu pri zagrebški Lokomotivi (0:1), na katerega je vplivalo tudi slabo sojenje, celili rane na pokalnem srečanju. V 1/16 finala hrvaškega pokalnega tekmovanja so v sredo gostovali pri četrtoligašu Radniku v Križevcih in pričakovano zmagali.

Ob koncu so zmagali kar z 9:0 in se zlahka uvrstili v nadaljnje tekmovanje, zanimivo pa je, da je kar tri gole za Rečane zabil Dario Čanađija. Hrvaški nogometaš, ki je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš Rijeke Olimpiji pomagal do dvojne krone in v Ljubljani hitro prišel do statusa ljubljenca navijačev.

Stojanović pomendral nižjeligaša, sledi veliki derbi

Slaviša Stojanović je Levski z lahkoto popeljlal v osmino finala pokala. | Foto: Vid Ponikvar Slaviša Stojanović je Levski z lahkoto popeljlal v osmino finala pokala. Foto: Vid Ponikvar Slovenski trener Slaviša Stojanović se je v torek prvič z Levskim predstavil v pokalnem tekmovanju. Velikan iz Sofije je v 1/16 finala upravičil vlogo favorita pri tretjeligašu Atletik Kuklen in ga premagal s prepričljivih 6:0. Ljubljančan je po tekmi pohvalil igralce, med katerimi se je izkazalo nekaj mlajših, še neuveljavljenih imen, malce ga je zaskrbelo le to, da so njegovi izbranci prvi nevarnejši strel proti vratom avtsajderjev usmerili v 41. minuti. Pozneje jim je steklo, "teniška" zmaga s 6:0 pa je najvišja, odkar Stojanović deluje v Bolgariji.

V prvenstvu nekdanjemu slovenskemu selektorju kaže imenitno. Odkar vodi Levski, so njegovi izbranci šestkrat zmagali, enkrat pa izgubili. Na lestvici zasedajo drugo mesto, za vodilnim mestnim tekmecem CSKA zaostajajo le zaradi slabše razlike v zadetkih. V nedeljo sledi veliki derbi, saj bodo gostovali pri CSKA. Obračun bo odločal o prvem mestu. Levski na nov, 27. naslov državnega prvaka čaka že deset let.

Luka Elsner poskrbel za čudežen podvig, o katerem govori vsa Belgija

Luki Elsnerju je uspel podvig kariere. | Foto: Vid Ponikvar Luki Elsnerju je uspel podvig kariere. Foto: Vid Ponikvar Luka Elsner je po slabem začetku na klopi belgijskega drugoligaša St. Gilloieseja začel nizati dobre rezultate, v četrtek pa poskrbel za čudežen podvig in verjetno največji uspeh na svoji trenerski poti. Z majhnim drugoligašem je namreč iz belgijskega pokala v 1/16 finala izločil daleč največji belgijski klub, Anderlecht.

Z zmago s 3:0 na njegovem igrišču, pri kateri je s tremi goli blestel francoski napadalec Youssouf Niakate, je šokiral s 34 naslovi rekorderja med belgijskimi klubi, ki se lahko pohvali tudi s kar tremi evropskimi lovorikami. V letih 1976 in 1978 je zmagal v nekdanjem pokalu pokalnih zmagovalcev, leta 1983 pa do lovorike prišel še v pokalu UEFA (zdajšnja liga Europa).

Nekdanji trener Domžal in Olimpije je tako poskrbel za podvig, o katerem bo v teh dneh govorila vsa Belgija.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je tretjič v tej sezoni v la ligi ohranil mrežo nedotaknjeno. Na polovici tekem. | Foto: Getty Images Jan Oblak je tretjič v tej sezoni v la ligi ohranil mrežo nedotaknjeno. Na polovici tekem. Foto: Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v sredo v 6. krogu italijanskega prvenstva gostovala na Sardiniji pri Cagliariju in remizirala brez zadetkov. Mariborčan v tej sezoni še ni stopil med vratnici nekdanjega italijanskega prvaka. Tako je bilo tudi tokrat.

Jan Koprivec: izkušeni slovenski vratar je poškodovan, zato ga še nekaj časa ne bo mogoče pričakovati med vratnicama Pafosa, ki ga med tednom na Cipru ne čakajo tekmovalne obveznosti.

Matic Kotnik: Panionios v Grčiji med tednom nima tekem, tako da se pripravlja na nedeljsko srečanje 5. kroga grškega prvenstva, ko bo gostoval pri Apollonu Smirnisu.

Jan Oblak: največji zvezdnik slovenskega nogometa, ki po poročanju največjih španskih medijev letos ne bo oblekel reprezentančnega dresa, je v torek pomagal Atleticu do nove zmage. Nogometna zveza Slovenije je v ponedeljek objavila sporočilo o njegovem statusu v reprezentanci, ob katerem pa se poraja kopica vprašanj. Na štadionu Wanda Metropolitano jih v torek zvečer, kar zadeva zmagovalca tekme 6. kroga španskega prvenstva, ni bilo. Atletico je premagal novinca Huesco s 3:0, Oblak pa je branil vso tekmo in rdeče-belim pomagal do nadaljevanja zmagovalnega niza. Atletico je prejšnji teden premagal Monaco (v ligi prvakov) in Getafe (v španskem prvenstvu), nad Huesco pa dočakal tretjo zaporedno zmago.

Jan Oblak
Sportal Afera Jan Oblak: sporočilo NZS, ob katerem se poraja kopica vprašanj

Oblak ni imel veliko dela. Na tekmi, na kateri so njegovi soigralcu v polju storili le en prekršek, kar se zgodi res redko, je zbral eno obrambo. Na dvoboju se je pomeril z donedavnim soigralcem in stanovskim kolegom Axlom Wernerjem, ki je bil v prejšnji sezoni pri Atleticu zaradi kakovosti Oblaka deležen drobtinic in branil le takrat, ko se je Škofjeločan znašel na seznamu poškodovanih. Atletico je mladega Argentinca, ki je v želji po nabiranju kilometrine zaprosil za selitev, pred začetkom sezone posodil Huesci. Werner je v šestih krogih prejel že 16 zadetkov, največ izmed vseh v prvenstvu.

Jan oblak | Foto: Reuters Foto: Reuters

Oblakova mreža se je v tej sezoni zatresla le štirikrat. Huesco vodi nekdanji argentinski vratar Leo Franco, ki je precejšen del kariere prebil tudi pri Atleticu. Statistiki so postregli s podatkom, da je Franco na 181 tekmah prejel 176 zadetkov, Oblak pa na 170 zgolj 107. Nesojenega slovenskega reprezentanta v soboto čaka velika poslastica, madridski derbi z Realom.

Nejc Skubic bo v sredo v turškem pokalu gostoval pri nižjeligašu Yeni Amasyaspor. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nejc Skubic bo v sredo v turškem pokalu gostoval pri nižjeligašu Yeni Amasyaspor. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Branilci:

Kenan Bajrić: vodilni slovaški prvoligaš Slovan iz Bratislave med tednom nima tekem in se pripravlja na pomembno gostovanje. V soboto se v 10. prvenstvenem krogu odpravlja v Trnavo, kjer se je pred kratkim končala evropska sezone ljubljanske Olimpije. Kako se bo na gostovanju pri slovaškem prvaku Spartaku odrezal nekdanji branilec zmajev?

Jure Balkovec: Hellas Verona je v torek v 5. krogu druge italijanske lige doma premagala Spezio z 2:1. Nekdanji branilec Domžal je odigral vso tekmo.

Miha Blažič: vodilni Ferencvaroš med tednom ne bo dejaven, v soboto pa bo v 9. krogu madžarskega prvenstva pričakal mestnega tekmeca Ujpest in skušal zadržati lepo prednost pred zasledovalci.

Matija Boben: Rostov je v 1/16 finala ruskega pokalnega tekmovanja v sredo s 4:0 zmagal pri tretjeligašu Syzran-2003. Slovenski branilec je odigral vso tekmo in sploh prvič v tej sezoni dobil priložnost za igro.

Erik Janža: Osijek je med tednom v nasprotju z večino prvoligašev počival, saj je obveznosti v 1/16 finala hrvaškega pokala opravil že prejšnji teden in se brez težav uvrstil med 16 najboljših. Premagal je Zagorec. Osijek bo v 9. krogu hrvaškega prvenstva v soboto gostoval v Zaprešiću pri Interju. Slavonski klub je na lestvici tretji, za vodilnim Dinamom zaostaja šest točk.

Bojan Jokić: Ufa je v sredo izpadla iz ruskega pokala, potem ko je po enajstmetrovkah izgubila v gosteh pri Nižnem Novgorodu. Kapetana Slovenije tokrat ni bilo niti na klopi Ufe.

Luka Krajnc: Frosinone je v 6. krogu prve italijanske lige v sredo gostoval pri Romi in doživel hud poraz, izgubil je z 0:4. Štajerec ni dobil priložnosti za igro, vso tekmo je presedel na klopi.

Miha Mevlja: vodilni ruski prvoligaš Zenit je v 1/16 finala ruskega pokala v sredo s 4:0 zmagal pri Volgarju v Astrakhanu. Primorec, ki na zadnjih tekmah ni bil član udarne enajsterice velikana iz St. Peterburga, je tokrat igral od prve do zadnje minute.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v sredo v uvodnem krogu poljskega pokalnega tekmovanja zmagala v gosteh pri Lechii iz Dzierzoniowa z 1:0. Slovenski branilec je igral vso tekmo.

Petar Stojanović: zagrebški Dinamo, ki vodi na Hrvaškem in brani dvojno krono, je v sredo v precej premešani zasedbi, v kateri ni bilo prostora za slovenskega branilca, gostoval pri nižjeligašu Slogi Mravincih in komaj napredoval. Po golu z enajstih metrov v zaključku tekme, po katerem je bilo na zelenici v neposredni bližini Splita precej vroče, saj so domačini besneli nad sodnikom.

Aljaž Struna: Palermo je v torek v 5. krogu druge italijanske lige izgubil na gostovanju pri Brescii (1:2), Pirančan pa zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za srečanje.

Nejc Skubic: Konyaspor je v sredo v prvem krogu turškega pokala gostoval pri nižjeligašu Yeni Amasyaspor in ga z lahkoto premagal s 5:2. Nekdanji kapetan Domžal ni kandidiral za tekmo.

Kevin Kampl v akciji na tekmi proti Stuttgartu, na kateri je RB Leipzig prišel do druge prvenstvene zmage v sezoni. | Foto: Getty Images Kevin Kampl v akciji na tekmi proti Stuttgartu, na kateri je RB Leipzig prišel do druge prvenstvene zmage v sezoni. Foto: Getty Images

Vezisti:

Domen Črnigoj: Lugano je v sredo v 8. krogu švicarskega prvenstva gostoval pri Xamaxu v Neuchatelu in izgubil z 1:2. Primorski vezist je igral 71 minut.

Josip Iličić: najboljši slovenski reprezentant v zadnjih kvalifikacijah se je pred kratkim po mučnih zdravstvenih zapletih vrnil na igrišče in za moštvo iz Bergama igra vse več. Tokrat mu je trener v sredo v 6. krogu italijanskega prvenstva pri domači tekmi proti Torinu, ki se je končala brez zadetkov, namenil zadnjih 27 minut.

Kevin Kampl: rdeči biki iz Leipziga so v sredo doma z 2:0 premagali Stuttgart v nemški bundesligi. Slovenski reprezentant je igral od prve do zadnje minute.

Rene Krhin: Nantes je v torek v 7. krogu francoskega prvenstva gostil Nico in ostal brez točk (1:2). Izbrancem Miguela Cardosa ne gre vse po načrtih, saj so s petimi točkami na skromnem 18. mestu. Izkušeni slovenski nogometaš je odigral 77 minut.

Jasmin Kurtić: SPAL je v 6. krogu italijanskega prvenstva v četrtek doma izgubil proti Sassuolu z 0:2. Belokranjec je igral od prve minute in z igrišča odšel v 68. minuti, ko je bil izid na semaforju še 0:1. Dve minuti pred tem je prejel rumen karton.

Žan Majer: Rostov je v 1/16 finala ruskega pokalnega tekmovanja v sredo s 4:0 zmagal pri tretjeligašu Syzran-2003. Štajerec je igral 75 minut in sploh prvič v tej sezoni dobil priložnost za igro.

Rajko Rotman: Kayserispor med tednom nima tekem. V soboto ga čaka zahtevno gostovanje v 7. krogu turškega prvenstva, ko se bo mudil pri Bešiktašu.

Leo Štulac: v sredo je Parma v 6. krogu italijanskega prvenstva gostovala pri Napoliju in izgubila z 0:3. Slovenski vezist je odigral vso tekmo in prejel rumen karton.

Zadetek Benjamina Verbiča:

Benjamin Verbič: s kijevskim Dinamom je v sredo z 2:0 zmagal pri Mariupolu v prestavljeni tekmi ukrajinskega prvenstva. Gostoval bo pri Mariupolu in zaostanek za vodilnim Šahtarjem na štiri točke. Do novih točk je Dinamo prišel tudi po zaslugi slovenskega reprezentanta, ki je igral do 90. minute, v sedmi minuti pa goste popeljal v vodstvo, ko je zadel še na drugi tekmi v nizu.

Miha Zajc: drugoligaški prvak Empoli bo v četrtek v zadnji tekmi 6. kroga italijanskega prvenstva ob 21. uri pričakal Milan, slovenski reprezentant pa si bo dvoboj ogledal s tribun, saj je v prejšnjem krogu prejel rdeči karton.

Tim Matavž je tokrat počival in hranil moči za konec tedna, ko bo skušal spet zadeti v nizozemskem prvenstvu. | Foto: Getty Images Tim Matavž je tokrat počival in hranil moči za konec tedna, ko bo skušal spet zadeti v nizozemskem prvenstvu. Foto: Getty Images

Napadalci:

Robert Berić: St. Etienne je v torek v 7. krogu francoskega prvenstva v gosteh premagal Toulouse (3:2) in se na lestvici povzpel na tretje mesto. Krčan, ki je imel nedavno težave s stegensko mišico, je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce. 

Roman Bezjak: Jagiellonia Bialystok je v sredo v uvodnem krogu poljskega pokalnega tekmovanja zmagala v gosteh pri Lechii iz Dzierzoniowa z 1:0. Slovenski napadalec je tokrat počival in ni igral.

Tim Matavž: Vitesse je v sredo v 1. krogu nizozemskega pokalnega tekmovanja gostoval pri petoligašu Rkav Volendam in zmagal z 2:1. Primorec, ki je v odlični strelski formi in je v prvenstvu zadel že petkrat, je tokrat počival in sedel na klopi.

Andraž Šporar: vodilni slovaški prvoligaš Slovan iz Bratislave med tednom nima tekme in se pripravlja na pomembno gostovanje. V soboto se v 10. prvenstvenem krogu odpravlja v Trnavo, kjer se je pred kratkim končala evropska sezona ljubljanske Olimpije. Kako se bo na gostovanju pri slovaškem prvaku Spartaku odrezal nekdanji napadalec zmajev? Ljubljančan je v tej sezoni v slovaškem prvenstvu na osmih tekmah dosegel osem golov in je prvi strelec tekmovanja. Odličen je bil tudi v Evropi, kjer je v šestih tekmah zadel v polno petkrat, tako da je v tej sezoni za Slovan dosegel že 13 zadetkov.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za marčevski prijateljski tekmi proti Avstriji in Belorusiji, na drugem reprezentančnem seznamu konec maja za gostovanje proti Črni gori oziroma na tretjem reprezentančnem seznamu za tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru.

Zadetek Rajka Repa (pri 6:15):

Zadetek Kenana Fatkića (pri 4:15):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Med tednom nima tekme.

 
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, 4. liga

Med tednom nima tekme.

 

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrijski pokal, 2. krog

Neusiedl : Wacker Innsbruck 1:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.

Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrijski pokal, 2. krog Neusiedl : Wacker Innsbruck 1:3 Igral je in v šesti minuti zabil za vodstvo Wackerja z 2:0.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrijski pokal, 2. krog Hartberg : Wattens 3:0 V 30. minuti je dosegel zadetek za 3:0. To je njegov strelski prvenec v dresu Hartberga.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrijski pokal, 2. krog

Wolfsberger AC : Austria Celovec 4:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrijski pokal, 2. krog GAK : Vorwärts Steyr 1:0 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgijski pokal, 1/16 finala 

Hoogstraten : Oostende 1:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarski pokal, 1/16 finala

Pomorie : Lokomotiv Plovdiv 0:1

Odigral je vso tekmo.
Željko Filipović (Dinamo Brest) Beloruski pokal, osmina finala Šahtjor Soligorsk : Dinamo Brest 4:2* (0:0) po enajstmetrovkah Ni igral.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga Sarajevo : Široki Brijeg 1:0 Ni igral.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Čelik Zenica 0:0

Ni igral.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Zrinjski : Mladost Doboj 1:0 Igral je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga GOŠK Gabela : Čelik Zenica 0:0 Ni igral.

Andraž Struna (Anorthosis Famagusta)

Ciper, 1. liga

Med tednom nima tekme.

 

Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga Med tednom nima tekme.  
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Med tednom nima tekme.  

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češki pokal, 1/16 finala

Zbrojovka Brno : Slovan Liberec 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Aleš Mertelj (MFK Karvina) Češka, 1. liga Med tednom nima tekme.  
Dejan Djermanović (Paide Linnameeskond) Estonski pokal, osmina finala Paide : Legion 2:1 Odigral je vso tekmo. V 46. minuti je zadel za 1:1, v 90. minuti pa postavil končni rezultat. V dresu Paideja je odigral štiri tekme in dosegel že šest zadetkov.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Nimes : Guingamp 0:0

Ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Montpellier 2:2

Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga Med tednom nima tekme.  
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga Med tednom nima tekme.  
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Med tednom nima tekme.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga Med tednom nima tekme.  
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga Genoa : Chievo 2:0 Igral je od 55. minute.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Genoa : Chievo 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Fiorentina 2:1

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Chievo 2:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Med tednom nima tekme.

 

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Perugia : Carpi 0:1

Igral je 82 minut.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Med tednom nima tekme.

 

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. krog

Med tednom nima tekme.

 

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga Med tednom nima tekme.  

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Hamburger SV 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dominic Maroh (Uerdingen) Nemčija, 3. liga Uerdingen : Zwickau 1:2 Igral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Würzburger Kickers : Meppen 2:1

Igral je vso tekmo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemski pokal, 1. krog

Groningen : Twente 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Med tednom nima tekme.  
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljski pokal, 1. krog

Huragan Murag : Zaglebie Lubin 3:2

Ni igral.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljski pokal, 1. krog 

Slask Swietochlowice : Arka Gdynia 0:3

Odigral je prvi polčas.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljski pokal, 1. krog

Jastrzebie : Piast Gliwice 1:2

Ni igral.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljski pokal, 1. krog 

Wisla Krakov : Lechia Gdansk 5:6 po 11-m (1:1)

Ni kandidiral za tekmo.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljski pokal, 1. krog

Med tednom nima tekme.

 
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljski pokal, 1. krog Olimpia Grudziadz : Zaglebie Sosnowiec 0:0 *-po enajstmetrovkah Igral je vso tekmo.

Gregor Balažic (Ural)

Ruski pokal, 1. krog

Neftekhimik : Ural 2:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Lovro Bizjak (Ufa) Ruski pokal, 1. krog Nižni Novgorod : Ufa 0:0* po enajstmetrovkah Igral je do 79. minute.
Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga Med tednom nima tekme.  

Denis Popović (Orenburg)

Ruski pokal, 1. krog

Dinamo Barnaul : Orenburg 0:2

Ni igral.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Ruski pokal, 1. krog

Tambov : Krila Sovjetov 1:2

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Grasshopper  : Thun 0:2

V igro je vstopil v 62. minuti, v 90. minuti pa postavil končni rezultat. To je njegov prvi zadetek v švicarskem prvenstvu.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Aarau : Schaffhausen 3:1

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Fink (Rizespor)

Turški pokal, 1. krog

Rizespor : Tarsus Idman Yurdu 2:0

Ni igral.

Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga Med tednom nima tekme.  

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

ZDA in Kanada, liga MLS

Med tednom nima tekme.

 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte