Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
21.40

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Špela Kolbl Sara Agrež Lara Prašnikar Saša Kolman slovenska ženska nogometna reprezentanca

Petek, 31. 5. 2024, 21.40

2 tedna, 5 dni

Kvalifikacije za žensko EP 2025

Slovenske nogometašice slavile s teniškim izidom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
slovenska ženska nogometna reprezentanca Zala Kuštrin | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v Murski Soboti visoko premagala Latvijo s 6:0 (1:0). Izbranke Saše Kolmana so prišle še do tretje zmage v teh kvalifikacijah. Naslednja tekma Slovenke čaka v torek, ko bodo tekmice znova Latvijke v Sloki.

Slovenke so kvalifikacije odprle z dvema zmagama. Aprila so najprej na domači zelenici z 2:0 premagale Moldavijo, nato pa so v Skopju s 5:0 odpravile še makedonsko izbrano vrsto. Zdaj so vpisale novo zmago. Druga tekma te skupine med Severno Makedonijo in Moldavijo se je končala z neodločenim izidom 1:1. To pomeni da ima Slovenija na vrhu skupine 2 v ligi C po treh zmagah devet točk. Sledijo Makedonke s štirimi, Latvijke s tremi, Moldavke pa so pri eni točki.

Tekma v Murski soboti je bila zaradi nevihte, močnega deževja in strel, odložena in se je začela z zamikom dobre ure. Slovenke so odločno začele, že v tretji minuti je Kaja Eržen zatresla vratnico, takoj zatem je Lara Prašnikar preizkusila latvijsko vratarko Sofijo Nesterovo. Nato so nekoliko zapretile tudi gostje, a so bile Slovenke več pri žogi. Bile so podjetnejše in po dobre pol ure tudi povedle, po kotu z desne strani je bila z glavo natančna Sara Agrež za 1:0. Slovenke so v 39. minuti nastreljale novo vratnico, tokrat Prašnikarjeva, Latvijke pa so se v sodnikovem dodatku reševale še iz golove črte, tako da je Slovenija na odmor nesla le prednost zadetka.

V drugem polčasu pa so varovanke Saše Kolmana dodobra napolnile mrežo Latvije. Skozi celoten drugi del so bile Slovenke precej boljše in se bolj spogledovale z golom tekmic. Te so se branile do 57. minuti, nato pa je na 2:0 po novem kotu Kaje Korošec, veliko zmedo v kazenskem prostoru Latvije izkoristila Lana Golob. Slovenke so bile precej nevarnejše, zmago pa potrdile v naslednjih nekaj minutah s tremi hitrimi goli. V 70. minuti je za 3:0 po predložku Prašnikar z leve strani z glavo zadela Špela Kolbl. Pet minut pozneje je na 4:0 povišala Nina Kajzba.

Le dve minuti zatem je bila za 5:0 s strelom z roba kazenskega prostora natančna Korošec. Končni izid 6:0 pa je ob koncu dvoboja (90.) postavila Prašnikarjeva, ki je po vseh svojih priložnosti danes le prišla do zadetka.

Liga narodov, skupina C2:

Severna Makedonija : Moldavija 1:1 (0:0)
Slovenija : Latvija 6:0 (1:0)

Lestvica:
1. Slovenija  9 točk
2. Severna Makedonija 4
3. Latvija 3
4. Moldavija 1
Ne spreglejte