Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
16. 10. 2018,
14.29

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov Tomaž Kavčič Josip Iličić Nemanja Mitrović

Torek, 16. 10. 2018, 14.29

5 let, 6 mesecev

Pred tekmo med Slovenijo in Ciprom

Brez strahu bi bilo marsikaj drugače #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

2

Josip Iličić | Josip Iličić bi lahko danes nastopil 54. za reprezentanco. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Josip Iličić bi lahko danes nastopil 54. za reprezentanco.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pred slovensko nogometno reprezentanco je vsaj na papirju največja priložnost, da osvoji zgodovinske prve točke v ligi narodov, prekine niz treh zaporednih porazov in si poskuša zagotoviti obstanek. V Stožicah se lahko od 20.45 maščuje Cipru za nenadejan poraz, ki ji je pokvaril načrte prejšnji mesec in podaljšal krizo pod vodstvom Tomaža Kavčiča.

Vodilna Bolgarija ima devet točk, Norveška šest, Ciper tri, Slovenija pa alarmantnih nič. Matematika pravi, da je v skupini C3 lige narodov še vedno možen čudež, s katerim bi se lahko slovenski nogometaši zavihteli na vrh in napredovali v drugo kakovostno skupino lige narodov, a so možnosti tako majhne, da o njih ne razmišlja prav nihče.

Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič
Sportal Verjeli ali ne, Slovenija lahko še vedno vse prehiti

Je pa pred Slovenijo pomembna prelomnica, saj bi se z zmago nad Ciprom vrnila v igro vsaj za obstanek v ligi C. Ne sme si privoščiti, da bi jo četrti zaporedni neuspeh spravil v dodatne težave, ampak vrniti Cipru milo za drago in prvič, odkar se igra novo tekmovanje, izkusiti slast zmage.

Iličić: Ne smemo se bati svojih napak

Tomaž Kavčič tudi pred domačo tekmo s Ciprom ne more računati na najmočnejšo zasedbo. | Foto: Reuters Tomaž Kavčič tudi pred domačo tekmo s Ciprom ne more računati na najmočnejšo zasedbo. Foto: Reuters Če bi bila Slovenija v najmočnejši postavi, bi bila pot do uresničitve cilja neprimerno lažja. Selektor bi lahko računal tako na Jana Oblaka, Kevina Kampla, Benjamina Verbiča, Jasmina Kurtića, Tima Matavža in Petra Stojanovića, tako pa je vnovič ostal brez številnih slovenskih adutov, ki bi lahko delali razliko na igrišču.

V Oslu je imel pretres možganov Luka Krajnc, za nameček imata zdravstvene težave še Jaka Bijol in Leo Štulac, težave z mišico čuti tudi Andraž Šporar, tako da je pred Tomažem Kavčičem nova zahtevna naloga.

Prispevek Planet TV pred tekmo med Slovenijo in Ciprom:

''Realno se moramo zavedati, da smo kakovostnejši od Cipra. Je pa pomemben pristop. Samozavest je ena najbolj pomembnih stvari v  nogometu. Če nisi dovolj prepričan v svoje kakovosti, ne moreš uspeti. Fantje imajo zelo veliko kakovosti. Tudi sam sem šel skozi to obdobje negativnih rezultatov. Takrat je treba dati toliko več, biti še bolj samozavesten. Ne smemo se bati svojih napak,'' sporoča 30-letni Josip Iličić, ki bi lahko danes zaigral prvič v začetni enajsterici, odkar poteka liga narodov.

Josip Iličić
Sportal Josip Iličić (nehote) poslal jasno sporočilo Kamplu in Oblaku

Po poletni kalvariji, ki ga je prek bakterij in vnetja prikovala za poldrugi mesec v posteljo, je vedno bolj pripravljen. Kako močno si želi pomagati reprezentanci, je dokazal že v Oslu, kjer je po vstopu v igro z nekaterimi potezami navdušil na igrišču in spomnil na dobrega starega Jojota. Pred tekmo s Ciprom opozarja soigralce, naj se ne bojijo svojih napak, ampak premagajo strah.

Ni nosilcev, ni izkušenj

Nemanja Mitrović je v ponedeljek dopolnil 26 let. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nemanja Mitrović je v ponedeljek dopolnil 26 let. Foto: Žiga Zupan/Sportida V obdobju, ko je načeta samozavest slovenskih reprezentantov in se menja generacija, tako da je vse skupaj še težje izvedljivo, se Iličić ponuja kot veliki vodja reprezentance na igrišču.

"Kar nekaj nosilcev igre manjka. Ni Jana Oblaka, Kevina Kampla, Jasmina Kurtića … Tako je pač. Veliko je novih igralcev, tudi sam imam le dva nastopa za reprezentanco. Težko je za nas, neizkušene igralce,'' pred tekmo s Ciprom, na kateri bi lahko v zadnji obrambni vrsti sodeloval z Miho Mevljo, sporoča Nemanja Mitrović. Ljubljančan je včeraj praznoval 26. rojstni dan, danes pa si želi najlepšega darila, zmage nad Ciprom.

Selektor Kavčič napoveduje, da ne bo veliko spreminjal obličja enajsterice iz Osla. Od izbrancev želi bolj agresivno igro, med vratnicama bo znova stal Vid Belec.

Ciper je prejšnji mesec izkoristil prednost domačega igrišča in srečno premagal Slovenijo z 2:1. | Foto: Reuters Ciper je prejšnji mesec izkoristil prednost domačega igrišča in srečno premagal Slovenijo z 2:1. Foto: Reuters

V napadu bi lahko dobil priložnost Robert Berić, ki je na Cipru že zatresel mrežo tekmeca. Takrat je poskrbel za edino slovensko vodstvo v ligi narodov. Danes bi si jih navijači, ki bodo prišli v Stožice in poskušali pomagati izbrani vrsti, da se dvigne iz rezultatske krize, želeli čim več.  

Na tekmi 4. kroga lige narodov v Ljubljani bo nalogo glavnega sodnika opravljal Danec Mads-Kristoffer Kristoffersen.

 

Tomaž Kavčič
Sportal Selektor se je naučil iz napak, zato ne bo veliko menjal
Sportal 19-letni mladenič iz Vuzenice, ki se mu je čez noč spremenil svet #video
Andraž Šporar
Sportal Po norveški klofuti je na robu solz iskreno povedal, kaj je bilo narobe
Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič za zdaj ostaja selektor
Jan Oblak
Sportal Španci pihajo na dušo Janu Oblaku
Jaka Bijol
Sportal Jaka Bijol posnemal Jana Oblaka in pristal tik za njim
Ne spreglejte