Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 11. 2020,
11.17

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

1

Natisni članek

Levski Sofija Slaviša Stojanović

Sreda, 4. 11. 2020, 11.17

3 leta, 5 mesecev

Levski Sofija

Slaviša Stojanović našel novega delodajalca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

1

Slaviša Stojanović | Slaviša Stojanović je v nogometu nazadnje deloval kot selektor Latvije, zdaj se vrača kot trener Levskega. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slaviša Stojanović je v nogometu nazadnje deloval kot selektor Latvije, zdaj se vrača kot trener Levskega.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski nogometni trener Slaviša Stojanović ima novega (starega) delodajalca. Vrnil se je v Sofijo in sklenil dogovor z bolgarskim velikanom Levskim. Z modrimi iz bolgarske prestolnice ne bo sodeloval prvič. Klub je vodil že v sezoni 2018/19 in ga po jesenskem delu zapustil na tretjem mestu. Zdaj je Levski neprimerno nižje. Na lestvici zaseda skromno 12. mesto, kar je velik udarec za vselej visoka pričakovanja številnih navijačev.

Slaviša Stojanović
Sportal Slaviša Stojanović: Darko Milanič bi si zaslužil več spoštovanja

Kolonija slovenskih nogometnih trenerjev v prvoligaških okoljih v Evropi se krepi. Po Simonu Rožmanu (Rijeka) in Darku Milaniču (Slovan Bratislava) se v vsakotedenski boj za prvenstvene točke podaja tudi njun rojak Slaviša Stojanović.

Nekdanji selektor Slovenije in Latvije se v trenerski posel vrača po slabem letu. Nazadnje je v kvalifikacijah za EP 2020 vodil Latvijo, z njo sprva izgubljal kot po tekočem traku, na koncu pa v zadnjem krogu doma presenetil Avstrijo. Po zadnjem mestu v skupini se je v začetku tega leta poslovil od položaja selektorja in v miru iskal novega delodajalca.

Levski v krizi, zaostanek za Ludogorcem ogromen

Lahko Ljubljančan poskrbi za lepše čase Levskega, ki je v uvodnih 11 krogih zmagal le trikrat? | Foto: Vid Ponikvar Lahko Ljubljančan poskrbi za lepše čase Levskega, ki je v uvodnih 11 krogih zmagal le trikrat? Foto: Vid Ponikvar V zadnjih mesecih je okrepil sodelovanje z beograjsko Crveno zvezdo, ji pomagal pri pripravah na nekatere evropske tekme, nato pa se je odločil, da bo sprejel ponudbo iz Sofije in se vrnil na stolček, na katerem je že sedel v prvem delu sezone 2018/19. Ko je takrat zapustil Levski in se posvetil nalogam selektorja Latvije, je klub iz Sofije nato v 20 mesecih na vročem stolčku zamenjal kar štiri bolgarske stratege. Zdaj se je odločil, da znova ponudi priložnost Slovencu, ki dobro pozna tamkajšnji nogomet.

Stojanović je v bogati trenerski karieri osvajal državne naslove tako v Sloveniji (dvakrat z Domžalami) kot tudi Srbiji (Crvena zvezda), izkušnje v klubskem nogometu je nabiral tudi v Belgiji in na Kitajskem, zdaj pa se vrača v Bolgarijo. Petdesetletni Ljubljančan je prišel v Sofijo z namenom, da klub dvigne iz hude rezultatske krize. V tej sezoni je v bolgarskem prvenstvu na 11 tekmah osvojil zgolj 11 točk, kar zadošča za skromno 12. mesto.

Navijači so zgroženi, saj od enega najbolj priljubljenih bolgarskih klubov pričakujejo boj za vrh, ne pa obstanek. Levski za vodilnim Ludogorcem, ki v tej sezoni napada jubilejno deseto zaporedno državno zvezdico, kljub odigrani tekmi več zaostaja že 12 točk.

Stojanović je do državnega naslova popeljal tako Domžale kot tudi Crveno zvezdo, s katero je bil najboljši v Srbiji leta 2014. | Foto: Sportida Stojanović je do državnega naslova popeljal tako Domžale kot tudi Crveno zvezdo, s katero je bil najboljši v Srbiji leta 2014. Foto: Sportida

Stojanović bo prvič vodil ekipo v soboto, ko ga čaka domača tekma z drugouvrščenim Lokomotivom iz Plovdiva, nekdanjim klubom zdajšnjega napadalca Slovana iz Bratislave Alena Ožbolta, po reprezentančnem premoru pa sledi velik izziv, prestižni mestni derbi proti CSKA.

Sportal Nepredvidljiva usoda selektorja, ki ve, kaj bi koristilo Olimpiji #video
Ne spreglejte