Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 2. 2012,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slaviša Stojanović Haris Vučkić

Petek, 17. 2. 2012, 10.12

8 let

'Slave' o Vučkiću: Kalkulacij se ne grem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med kandidati za prijateljsko tekmo s Škotsko je tudi Haris Vučkić. Če bi 29. februarja zaigral na Bonifiki, bi se za vse večne čase izognil ponudbam drugih reprezentanc, denimo tiste iz BiH.

Selektor slovenske reprezentance bi lahko 19-letnemu Harisu Vučkiću, ki se kot posojen nogometaš Newcastla dokazuje v Cardiffu, olajšal odgovor na vprašanje, s katerim se v zadnjih letih (ne)hote srečuje zelo pogosto. Po vsakem bolj odmevnem nastopu na njegov naslov dežujejo vprašanja, ali bi lahko kdaj v prihodnosti zaigral za člansko reprezentanco Bosne in Hercegovine. Glede na korenine njegovega očeta s tem ne bi imel težav, je pa nekdanji Stojanovićev varovanec v Domžalah veliko bližje temu, da bo ostal zvest slovenskemu dresu. Od tega je oddaljen le še nekaj milimetrov. Potrebuje le še uraden nastop, po katerem bi postale ponudbe prostalih tujih nogometnih zvez brezpredmetne, v prihodnosti pa bi pomagal pisati zgodbe slovenskega reprezentančnega nogometa. Takšna je tudi njegova želja, ''nova'' priložnost za izpolnitev dejanja pa se obeta že 29. februarja v Kopru. Ker bo tekma s Škotsko prijateljskega značaja, bo lahko selektor računal na večje število menjav, s tem pa so možnosti, da bi Vučkić prvič oblekel dres članske izbrane vrste, le še večje. ''Vidim ga kot reprezentanta Slovenije in v tem duhu razmišljam o njem. To je edino, kar pri meni šteje v tem trenutku. Kalkulacij se ne grem. Če bo to v danem trenutku adekvatno, bo gotovo dobil priložnost. Je igralec, ki ima strahovit potencial in upam, da se bo razvil v še bolj konkretnega igralca. Navsezadnje je še mlad,'' o morebitnem Vučkićevem krstu v članski izbrani vrsti razmišlja Slaviša Stojanović. Zaradi nepreklicnega slovesa Roberta Korena in odsotnosti Armina Bačinovića bo v zvezni vrsti le stežka zakrpal luknje.

Poleg Aleksandra Radosavljevića, Darijana Matića in Reneja Krhina bi lahko na mestu zadnjega zveznega igralca zaigral tudi Vučkić. ''Milan Miklavić mi je zaupal, da je Vučkić polivalenten igralec, ki lahko zaigra na različnih igralnih mestih. O tem se bom na pripravah prepričal tudi sam,'' je napovedal selektor, ki je z enim največjih upov slovenskega nogometa sodeloval pred leti v Domžalah. V prvi ligi mu je ponudil priložnost že s 15 leti. Vučkić je postal najmlajši igralec, ki je kdajkoli nastopil v 1. SNL, zaradi kršitve tekmovalnega pravilnika (ni še dopolnil 16 let) pa je Domžalčane kasneje doletela tudi kazen.

Ne spreglejte