Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tim Matavž Augsburg PSV Eindhoven Srečko Katanec

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 17.52

8 let

Slaba novica: Tim Matavž letos ne bo več igral

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometaš na začasnem delu pri nemškem prvoligašu Augsburgu Tim Matavž je že odigral zadnjo tekmo v letošnjem letu.

Tim Matavž je poškodbo staknil v soboto, ko je njegov Augsburg v 15. krogu nemškega prvenstva gostil HSV in zmagal s 3:0. Z igrišča je odšel že po 12 minutah, a takrat še ni vedel, za kako hudo poškodbo gre.

Na žalost so ponedeljkovi zdravniški pregledi pokazali, da za kar hudo. Poškodoval si je vezi v gležnju, zato v prvem delu sezone – Augsburg v prvenstvu čakajo še štiri tekme -, ne bo več nastopil.

Dobra novica je, da 25-letnemu napadalcu ne bo treba na operativni poseg, poškodbo bo zdravil s terapijami.

Najdražja okrepitev za zdaj pri dveh golih

Matavž je v Augsburg, ki mu gre v tej sezoni presenetljivo dobro - trenutno je celo na četrtem mestu, ki ob koncu sezone prinaša kvalifikacije za ligo prvakov -, prišel poleti iz PSV Eindhovna. Nemci so zanj odšteli štiri milijone evrov, postal je najdražja okrepitev v zgodovini kluba.

Denarja, ki so ga pri Augsburgu vložili vanj, za zdaj še ni upravičil. Odigral je deset prvenstvenih tekem in bil v začetni enajsterici le štirikrat. Dvakrat se je vpisal med strelce in je kljub malo igralnega časa četrti najboljši klubski strelec.

Reprezentant Slovenije je zadnje vabilo selektorja Srečka Katanca za tekmi proti Angliji in Kolumbiji zavrnil s pojasnilom, da se želi pripraviti za nadaljevanje sezone in izboljšati klubski status. Usoda je hotela, da so se ravno po koncu reprezentančnega premora pojavile zdravstvene težave.

Tekmo proti Stuttgartu pred tednom dni je izpustil zaradi bolezni, pretekli konec tedna pa se znašel v začetni postavi, a mu jo je zagodel gleženj, zato bo tekme proti Kölnu, Bayenu Münchnu, Hannovru in Borussii Mönchengladbach, ki Augsburg še čakajo do konca prvega dela prvenstva, lahko spremljal le s tribun.

Na leto 2014 bi verjetno najraje čim prej pozabil

Upajmo, da bo leto 2015 zanj veliko boljše, kot je bilo letošnje. Spomnimo, že na Nizozemskem je v drugi polovici prejšnje sezone oziroma prvi polovici letošnjega leta igral bolj malo. Le šest prvenstvenih nastopov, niti enega od prve minute, je zbral v PSV in ga po koncu sezone zato tudi zapustil – po 44 golih, kolikor jih je v Eindhovnu dosegel v treh letih.

Ne spreglejte