Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 11. 2012,
23.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Karim Benzema Jose Mourinho Robert Lewandowski

Sreda, 21. 11. 2012, 23.04

7 let, 12 mesecev

Skupina smrti pa taka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupina smrti, Real Madrid in Borussia Dortmund pa sta iz nje napredovala že krog pred koncem. Manchester City je doživel novo evropsko razočaranje.

Manchester City : Real Madrid 1:1 (0:1)

Derbi večera, verjetno tudi kroga. Manchester City je potreboval zmago, Realu je zadostovala tudi točka. Jasno je bilo, da se obeta zelo zanimiva tekma. Takšna je tudi bila, morda kar malce presenetljivo pa je bil veliko boljši nasprotnik Real, ki bi si lahko že v prvem polčasu priigral višjo prednost, a se je moral zadovoljiti z vodstvom enega gola, ko je po desetih minutah igre zadel Karim Benzema. Francoz se je dobro znašel pred nasprotnikovimi vrati po lepi podaji Angela Di Marie. Predvsem Sami Khedira je bil tisti, ki je pri gostih zapravil kar nekaj priložnosti, žoga ni in ni hotela v gol. Tudi Cristiano Ronaldo je imel v prvem delu igre eno res lepo priložnost, ko je najprej že premagal nasprotnikovega vratarja, pa je žogo tik pred golom odbil eden izmed branilcev angleškega prvaka. Do nje je spet prišel portugalski zvezdnik, preigral Joea Harta, a nato meril v obrambo gostov. Za vse neizkoriščene priložnosti bi bili lahko španski prvaki kaznovani v drugem polčasu, ko je sodnik Gianluca Rocchi poskrbel za kar nekaj razburjenja gostujočega trenerja Joseja Mourinha. Portugalec, ki se vseskozi jezi nad sojenjem, je bil tokrat celo upravičeno jezen. Predvsem v 73. Minuti, ko je po domnevnem prekršku Alvara Arbeloe španskega branilca izključil, Manchester Cityju pa dosodil enajstmetrovko. V gol jo je spremenil tisti, nad katerim je bil prekršek tudi dosojen, Sergio Agüero, in poskrbel, da so bile zadnje minute v Manchestru zelo razburljive. Angleški prvaki bi imeli v primeru zmage nad Realom še nekaj možnosti za napredovanje, čeprav bi bile te res minimalne, tako pa se kljub vsemu denarju, ki ga vlagajo v ekipo, od lige prvakov še drugič zapored poslavljajo po skupinskem delu. Tokrat povsem zasluženo. Real je bil pač boljši.

Ajax : Borussia Dortmund 1:4 (0:3)

Nizozemci so upali na nove točke, ki bi jim dovolile sanje o napredovanju v res zahtevni skupini. Optimizem so črpali iz tradicije, Borussia Dortmund na Nizozemskem nikoli ni igrala preveč dobro. A tradicija je eno, sedanjost pa drugo. Nizozemski prvaki so bili v Amsterdamu povsem nadigrani, gostje so od prve minute pokazali, po kaj so prišli. Po tri točke. Že v osmi minuti je prvi gol za goste zabil Marco Reus po podaji Maria Götzeja. Ta je v 36. Minuti po podaji Nevena Subotića zadel za 2:0 in vse je bilo odločeno. Do konca polčasa so Nemci zadeli še enkrat, pet minut pred iztekom prvega dela je zadel še Robert Lewandowski. Poljski zvezdnik je v 67. minuti zadel še drugič in dokončno odločil zmagovalca. Pet minut pred koncem so Nizozemci zabili tolažilni gol, med strelce se je z veliko pomočjo Subotića vpisal Daniel Hoesen. Ajax ima po petih krogih štiri točke in je na tretjem mestu, ki prinaša nadaljevanje sezone v ligi Europa. Manchester City ima točko manj in je četrti. Angleži bodo v zadnjem krogu gostovali v Dortmundu, Nizozemci pa v Madridu.

Ne spreglejte