Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2021,
11.25

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

zimski prestopni rok Ajax Amsterdam West Ham Sebastien Haller

Petek, 8. 1. 2021, 11.25

3 leta, 3 mesece

Sebastien Haller iz Londona v Amsterdam

Kupili so ga za 50, prodali za 22,5 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Sebastien Haller | Sebastien Haller je na Otoku za West Ham dosegel 14 zadetkov. | Foto Reuters

Sebastien Haller je na Otoku za West Ham dosegel 14 zadetkov.

Foto: Reuters

Za enega od vrhuncev dozdajšnjega dela zimskega prestopnega nogometnega roka je poskrbel Sebastien Haller. Napadalec iz Slonokoščene obale je zapustil West Ham in se pridružil nizozemskemu prvaku Ajaxu, ki je zanj odštel 22,5 milijonov evrov in postavil klubski rekord. 26-letni Afričan je tudi najdražji nakup West Hama vseh časov, saj so Londončani zanj leta 2019 plačali Eintrachtu iz Frankfurta kar 50 milijonov evrov.

TOP 10, Messi, Ramos, Agüero
Sportal Sveža zvezdniška zasedba na nogometnem trgu dela

''To je klub, kjer lahko nastopam v ligi prvakov in se vsako sezono potegujem za lovorike. Zmagovalna miselnost mi zelo ustreza,'' je v pogovoru za klubsko televizijo Ajaxa pojasnil Sebastien Haller, ki je z Ajaxom sklenil pogodbo do poletja 2025. V Amstedamu bo ponovno sodeloval s trenerjem Erikom ten Hagom, ki ga je vodil že pri Utrechtu. V nedeljo bi lahko prvič nastopil za Ajax na velikem derbiju proti PSV Eindhovnu.

Reprezentant Slonokoščene obale na Otoku ni upravičil pričakovanj. V 54 nastopih je za West Ham United dosegel 14 zadetkov. V London je prišel leta 2019 na željo tedanjega trenerja Manuela Pellegrinija, nato ga je po odhodu Čilenca pri kladivarjih dobro leto vodil David Moyes, zdaj pa ga čaka nadaljevanje sezone na Nizozemskem.  

Haller se je vpisal v zgodovino West Hama kot najdražja okrepitev. Londonski klub je zanj plačal Eintrachtu iz Frankfurta 50 milijonov evrov, slabi dve leti pozneje pa se je moral ob njegovi prodaji zadovoljiti z več kot dvakrat manjšo vsoto. Ajax še nikoli v zgodovini za novega igralca ni plačal tako veliko denarja.

Med kandidati, ki bi lahko zapolnili vrzel v napadu West Hama po odhodu Hallerja, angleški mediji najbolj pogosto omenjajo napadalca Bournemoutha Josha Kinga.

Ne spreglejte