Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 11. 2012,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Tim Matavž

Ponedeljek, 12. 11. 2012, 19.18

8 let

Sarma prekinil sanjski niz, Dediću le 16 minut

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Konec tedna je mreže treslo več slovenskih legionarjev (Dejan Lazarević, Robert Koren in Miran Burgič), izmed tistih, ki so na seznamu za tekmo z Makedonijo, pa Tim Matavž.

Samir Handanović: Inter se je presenetljivo spotaknil na zadnjem gostovanju, ki je v tej sezoni veljalo za pravcato ''črno-modro'' specialiteto. V nedeljo zvečer je v Bergamu ostal brez točk, slovenski kapetan pa je prejel kar tri zadetke, a po poročanju italijanskih medijev ni bil kriv niti za enega. Inter je tako po desetih zaporednih zmagah v gosteh (tako v Evropi kot v serie A) prvič ostal brez točk, vodilni Juventus pa mu je na lestvici ušel na prednost štirih točk. Vid Belec je dvoboj 12. kroga italijanskega prvenstva na štadionu Atleti Azzurri d'Italia spremljal s klopi.

Gregor Balažic: Karpaty Lviv je drago prodal kožo na gostovanju pri četrtouvrščenem Metalistu iz Harkiva (1:2). Pri gostih je vso tekmo odigral tudi slovenski branilec in v 77. minuti prejel rumeni karton. Karpaty je uvrščen na 14. mestu, ki še zagotavlja obstanek v prvi ukrajinski ligi.

Bojan Jokić: Chievo je v nedeljo remiziral z Udinesejem (2:2), Gorenjec pa je na levem bočnem položaju odigral vso tekmo. Chievo je na 15. mestu. Boštjan Cesar zaradi poškodbe hrbta ni kandidiral za nastop, ni ga tudi na reprezentančnih pripravah.

Dejan Kelhar: Kabala je v 12. krogu doma ugnala Nefči iz Bakuja z 2:1. Zmagoviti zadetek je padel v predzadnji minuti rednega dela. Brežičan je odigral vso tekmo, Kabala pa je na lestvici napredovala na peto mesto.

Dominic Maroh: Köln se je v petek doma razšel z Nürnbergom brez zadetkov. ''Čeprav smo imeli od 21. minute igralca več, nam je bilo težko, saj so se gostje zaprli na svojo polovico. Napadali smo, a žoga ni hotela v mrežo,'' je povedal 25-letni slovenski reprezentant, ki je podobno kot Mišo Brečko odigral vso tekmo. Kozlički so v drugi nemški ligi šele na 12. mestu.

Andraž Struna: Cracovia Krakov je v soboto v drugi poljski ligi priznala premoč ekipi Tychy 71 (0:2). Primorec je odigral vso tekmo in si prislužil rumeni karton, podobna usoda je doletela tudi rojaka Rokija Štrausa. Cracovia je na lestvici tretja, za vodilno Floto zaostaja osem točk.

Marko Šuler: Legia Varšava je v soboto nepričakovano izgubila z Jagiellonio iz Bialystoka (1:2). Korošec je odigral vso tekmo, kar v tej sezoni ni bilo ravno pogosto. To je bil njegov četrti nastop, šele drugič z začetni postavi. Legia je navkljub domačem porazu zadržala vodilno mesto, pred mestnim tekmecem Polonio in Lechom iz Poznana ima točko prednosti.

Rok Elsner: Branilec poljskega naslova, Slask Vroclav, je v soboto nepričakovano izgubil z moštvom Piast Glivice. Novopečeni reprezentant je odigral vso tekmo, njegov starejši rojak Dalibor Stevanović pa na klopi ni dočakal priložnosti. Slask je po 11. krogu na petem mestu, za vodilno Legio zaostaja pet točk.

Josip Iličić: Palermo je v času nedeljskega kosila odpravil Sampdorio z 2:0. To je bil že sedmi zaporedni poraz kluba iz Genove. Kranjčan je odigral 83 minut, nato ga je zamenjal Argentinec Nicolas Bertolo. To je bila šele druga zmaga ''rožnatih'' v tej sezoni.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je v nedeljo brez večjih težav osvojil Wiener Neustadt (3:0) in v avstrijskem prvenstvu ohranil zaostanek dveh točk za vodilno dunajsko Austrio (Dare Vršič je spet igral v začetni enajsterici). Salzburžanom je do nove zmage pomagal tudi mladi slovenski reprezentant, ki je igral vso tekmo, tik pred koncem (v 88. minuti) pa je prejel rumeni karton.

Andraž Kirm: Groningen je že v petek v gosteh ugnal NAC Bredo z 1:0. Ljubljančan je odigral 69 minut, nato pa zapustil zelenico na štadionu Rat Veleigh. Gostje so dosegli zmagoviti zadetek devet minut pred koncem rednega dela. Groningen je po 12. krogih nizozemskega prvenstva skočil na deseto mesto.

Rene Krhin: Bologna je v nedeljo izgubila pri Torinu z 0:1, Štajerec pa je v igro vstopil v 59. minuti. Še četrtič zapored je tako v igro vstopil v drugem polčasu. Sedem minut kasneje so ''biki'' dosegli zmagoviti zadetek. Valter Birsa je pri Torinu spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce. Bologna je padla na predzadnje mesto, Torino se je dvignil na 12. mesto. Je tudi pred Milanom.

Jasmin Kurtić: Palermo je v času nedeljskega kosila odpravil Sampdorio z 2:0. To je bil že sedmi zaporedni poraz kluba iz Genove. Belokranjčan je odigral vso tekmo. To je bila šele druga zmaga ''rožnatih''.

Mirnes Šišić: OFI Kreta nadaljuje z uspešnimi nastopi v grškem prvenstvu. V soboto je na štadionu Thorodos Vardinoyannis v Heraklionu padla Veria (2:0). Velenjčan je odigral vso tekmo, OFI pa se je po 10. krogu povzpel na visoko šesto mesto.

Zlatko Dedić: Bochum je drevi v zadnji tekmi 13. kroga druge nemške lige gostoval pri ''piratih'' v St. Pauliju in osvojil točko (1:1). Primorec je v igro vstopil v 74. minuti, ko sta bila že dosežena oba zadetka, pet minut kasneje pa zapretil s strelom z glavo, a je ostalo pri končnem rezultatu. Dedić se bo slovenski reprezentanci pridružil v torek, ko bo z njo opravil uradni trening v Skopju.

Tim Matavž: PSV Eindhoven je po veličastni zmagi s 5:1 nad Heerenveenom – slovenski napadalec je prispeval dva zadetka in podajo ter se na lestvici najboljših strelcev prvenstva prebil na četrto mesto – prevzel vodilno mesto na razpredelnici. PSV je še edini klub, ki v tej sezoni ni remiziral. V dvanajstih nastopih je kar desetkrat zmagal, Primorec pa je dosegel sedem zadetkov. Za prvim strelcem lige, Wilfriedom Bonyjem iz Slonokoščene Obale (Vitesse), zaostaja še pet golov. Matavž je tako dobro izkoristil prosto mesto, ki se je ponudilo zaradi poškodbe Jermaina Lensa.

Nejc Pečnik: Sheffield Wednesday je v petek v 16. krogu ''championshipa'' gostoval pri Middlesbroughu in na štadionu Riverside ostal brez točk (1:3). Korošec še čaka na otoški prvenec. Tokrat ni kandidiral za nastop, v tej sezoni pa je dres ''sov'' oblekel devetkrat.

Ne spreglejte