Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2009,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 4. 2009, 12.26

8 let

Sarma med boljšimi pri odmevni zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo se je izmed slovenskih nogometašev, ki igrajo v tujini, izkazal Samir Handanovič, ki je z Udinesejem premagal Fiorentino. Robert Koren (WBA) nima razlogov za zadovoljstvo.

Kitajska Aleksander Rodić se je po prihodu na kitajska tla v domačem prvenstvu prvič vpisal med strelce. Njegovo moštvo Shanghai Shenhua je pred domačimi gledalci v 5. krogu ugnalo Shenzhen Xiangxue s 4:1, nekdanji slovenski reprezentant pa je dosegel zadetek v 82. minuti. Moštvo iz Šanghaja na lestvici zaseda visoko drugo mesto.

Avstrija Dunajska Austria je v 30. krogu avstrijskega prvenstva le stežka ugnala osmouvrščeni Kapfenberg (2:1). Zmagoviti zadetek je v zadnjih izdihljajih srečanja prispeval Milenko Ačimovič. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je odigral vseh 90 minut, "vijolice" pa so na lestvici zadržale tretje mesto. Ljubljančan je v 28 nastopih dosegel kar 14 zadetkov.

Magna Wiener Neustadt se je z zmago v 26. krogu druge avstrijske lige še približala napredovanju v elitno avstrijsko prvenstvo. Moštvo Saša Fornezzija, ki je branil vseh 90 minut in mrežo ohranil nedotaknjeno, je doma ugnalo SV Grödig s 3:0.

Francija V 32. krogu francoskega prvenstva sta na igrišče stopila dva slovenska legionarja. Na "slovenskem" derbiju sta se v Sochauxu pomerila istoimenski klub Bojana Jokiča in Auxerre Valterja Birse (0:1). Izmed nekdanjih soigralcev v Novi Gorici je nastop vknjižil je napadalec Auxerra, ki je odigral 72 minut. Levi bočni branilec iz Gorenjske je srečanje spremljal na klopi za rezervne igralce. Grenoble Boštjana Cesarja je doma ugnal Toulouse z 1:0 in storil pomemben korak v boju za ohranitev prvoligaškega statusa, Ljubljančan pa je odigral vseh 90 minut.

Samir Handanovič je v prvi ligi z Udinesejem gostil Fiorentino in bil med najboljšimi v domači ekipi, ki je zmagala s 3:1. Pri Videmčanih Jana Koprivca ni bilo v kadru ekipe.

Mantova je v soboto v 35. krogu druge italijanske lige doma remizirala z Ancono (2:2). Slovenski vratar Jasmin Handanovič je stal med vratnicama vseh 90 minut. Dan poprej je Frosinone Zlatka Dediča izgubil na gostovanju pri Ascoliju (1:2). Koprčan je v igro vstopil v 71. minuti.

Anglija West Bromwich Albion je vse bližje izpadu iz elitne angleške lige. Tokrat je gostoval pri Manchestru Cityju in izgubil z 2:4. Robert Koren je v gostujoči ekipi igral do 62. minute.

Španija Branko Ilič tudi pod vodstvom novega trenerja Betisa ne dobiva priložnosti za igro. V elitni španski ligi je tokrat s soigralci premagal Sporting Gijon pred domačimi navijači z 2:0, a celotno tekmo presedel na klopi za rezervne igralce.

Nemčija Slovenski "predstavniki" v nemškem prvenstvu v 28. krogu niso imeli razlogov za veselje. Energie Cottbus je pod vodstvom Bojana Prašnikarja v petek doživel visok poraz na gostovanju pri Schalkeju (0:4), Köln Milivoja Novakoviča in Miša Brečka (oba sta na igrišču prebila vseh 90 minut) pa sta morala pred domačim občinstvom priznati premoč Stuttgartu. Za slednjega je "hat-trick" dosegel Mario Gomez. Trboveljčan je v 49. minuti prejel rumeni karton.

V drugi ligi je Dominic Maroh z Nürnbergom zabeležil novo zmago. Pred domačimi navijači je premagal St. Pauli z 2:0. Nemec slovenskih korenin, ki je član čete selektorja Matjaža Keka, je igral 90 minut. S soigralci je trenutno na drugem mestu prvenstvene razpredelnice in je na dobri poti, da se prebije med elito. Od prve do zadnje minute je igral tudi Matej Mavrič v dresu Koblenza, ki je v gosteh pri Duisburgu zmagal s 3:2 in prišel do pomembnih treh točk v boju za obstanek. Gorana Šukala ni bilo v kadru Koblenza. Igral ni niti Aleš Kokot za Wehen, ki je izgubil doma proti Greuther Fürthu z 0:1. Nekdanji branilec HiT Gorice je celotno tekmo presedel na klopi za rezerve.

Srbija Partizan je v 26. krogu srbskega prvenstva pred domačimi gledalci odpravil Javor z 1:0. Mladi reprezentant Danijel Marčeta je odigral uvodnih 45 minut, "črno-beli" pa imajo na lestvici kar 16 točk prednost pred drugouvrščeno Vojvodino, ki je v derbiju kroga na Marakani ugnala Crveno zvezdo. Mirnes Šišič ni kandidiral za nastop, med tednom pa je preskočil tudi pokalni dvoboj s Smeredovom (4:1).

Belgija Gent je v 30. krogu belgijskega prvenstva v petek remiziral pri Genku (1:1) in na lestvici zadržal četrto mesto. Zlatan Ljubijankič je odigral vseh 90 minut, Marko Šuler pa je po "stari" navadi spremljal tekmo na klopi za rezervne igralce. Cercle Brugge Dejana Kelharja je s pomočjo nekdanjega branilca Celjanov, ki je na igrišču prebil vseh 90 minut, v gosteh ugnal Mechelen (1:0).

Nizozemska Oba slovenska legionarja v "domovini tulipanov" sta v 31. krogu zaradi zdravstvenih težav počivala. Vitesse Daliborja Stevanoviča je v gosteh senzacionalno presenetil vodilni AZ Alkmaar (2:1), šestouvrščeni Groningen Tima Matavža pa je osvojil tri točke proti predzadnjemu De Graafschapu (1:0).

Rusija Tom Tomsk je v 5. krogu ruskega prvenstva ugnal Spartak Nalčik (1:0). Aleksander Radosavljevič je odigral 69 minut. Saturn je brez pomoči Denisa Haliloviča ostal brez točk v dvoboju z Moskvo (0:1).

Turčija Luka Žinko je igral za Kocaelispor od 69. minute pri porazu proti Denizlisporju v gosteh z 1:2. V statistiko je vpisal rumeni karton.

Japonska Klemen Lavrič je igral od 81. minute za Omiyo Ardijo, ki je v šestem krogu doživela prvi prvenstveni poraz v tej sezoni. Z 1:3 je klonila v gosteh pri Kawasakiju.

Romunija V 25. krogu romunskega prvenstva sta se izmed slovenskih legionarjev zmage veselila le Dominik Beršnjak in Andrej Pečnik, ki sta odigrala vseh 90 minut proti Dinamu iz Bukarešte (1:0). Politechnica iz Temišvarja je v gosteh pri Vasluiju izgubila s 3:4. Dejan Rusič je odigral zadnjih pet minut, Dare Vršič pa je srečanje spremljal na klopi za rezervne igralce. Farul iz Konstance je doma priznal premoč Cluju (0:1). Oba nekdanja "kanarčka" Jan Pahor in Andrej Rastovac sta odigrala vseh 90 minut.

Ne spreglejte