Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 3. 2014,
8.09

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Paolo Maldini Silvio Berlusconi Leonardo Mario Balotelli

Sreda, 19. 3. 2014, 8.09

5 let, 9 mesecev

Rušijo, kar so gradili desetletje in več

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Legenda italijanskega nogometnega velikana Milana, ki je v globoki krizi, Paolo Maldini z žalostjo in jezo spremlja to, kar se dogaja s sedemkratnim evropskim prvakom.

Odkar je leta 2009, ko je bil star 41 let, sklenil 24 let igranja za Milan, v katerem je odigral kar 902 tekmi, Paola Maldinija ni več v klubu. Pomagal je pri gradnji kulta enega največjih klubov na svetu, z njim osvojil sedem naslovov italijanskega prvaka, bil kar petkrat evropski prvak, se veselil treh naslovov svetovnega klubskega prvaka in še bi lahko naštevali, a pri Milanu, pri katerem so sicer upokojili številko 3, ki jo je nosil na hrbtu, niso našli mesta zanj.

Čeprav je bil nekajkrat blizu vrnitvi, želeli so si ga nekateri, ki so delovali v klubu, ga tisti, ki vlečejo glavne poteze v Milanu, niso pripeljali. Že pet let ga ni zraven, a seveda z zanimanjem spremlja, kaj se dogaja v klubu, ki mu je poklonil skorajda vse življenje. To, kar vidi, seveda ni dobro. Milan, nekoč strah in trepet evropskih in italijanskih tekmecev, vsaj kar zadeva rezultate, životari.

Po novem porazu protest navijačev

V prvenstvu je na enajstem mestu, s kar 40 točk zaostanka za velikim rivalom Juventusom, ki vodi, za nameček je izgubil zadnje tri tekme. V ligi prvakov je bil v osmini finala proti madridskemu Atleticu brez možnosti in v dveh tekmah izgubil z 1:5. Od pokala se je po porazu z Udinesejem poslovil že v četrtfinalu. Sezona za čim hitrejšo pozabo, brez dvoma. Da je stanje res slabo, priča tudi nedavni protest navijačev Milana, ki so odšli na ulice in javno izrazili nezadovoljstvo s tem, kar se dogaja.

"Počutim se zelo čudno, ko gledam, kaj se dogaja. Zmes razočaranja in jeze je tisto, kar čutim," je Maldini povedal v intervjuju za La Gazzetto dello Sport. "Niti nisem toliko jezen zaradi rezultatov, kot me jezi dejstvo, da nekateri, ki so v klubu, uničujejo tisto, kar smo mi gradili več kot deset let. Delajo številne napake in ne zdi se, da se bo kaj spremenilo," je bil oster legendarni italijanski branilec.

Pogovarjal se je, potem se niso več slišali

"Bil sem pripravljen na delo v klubu. Z nekaterimi sem pred časom opravil nekaj pogovorov, govorili so o tem, da me vidijo v klubu, a se potem nismo več slišali," je razkril Maldini, ki ga je v klubu želel predvsem nekdanji trener Leonardo. "Videl me je v vlogi športnega direktorja, a je Adriano Galliani odgovoril, da me ne potrebuje," je dodal Maldini, ki s podpredsednikom Milana Gallianijem že nekaj časa ni na istem bregu. "Je odličen vodja, a ne razume nogometašev. Dela le tako, kot se njemu zdi, da je prav, kar seveda ni dobro," je tesnega sodelavca, lastnika kluba Silvia Berlusconija, okrcal rekorder po številu nastopov v majici Milana.

Slabše verjetno ne more biti

Eden izmed najboljših branilcev vse časov, ki jih je dal evropski nogomet, je človek, čigar beseda ima na Apeninskem polotoku težo. Besede, ki jih je izrekel, v Italiji seveda odmevajo in prav zanimivo bo videti, ali se bodo v klubu, katerega zaščitni znak je bil vrsto let, spomnili nanj in ga povabili k sodelovanju. Prav gotovo bi lahko pomagal. Slabše, kot je, tako ali tako ne more biti.

Ne spreglejte