Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 3. 2022,
13.24

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

ruska nogometna reprezentanca Artem Dzjuba Valerij Karpin

Torek, 15. 3. 2022, 13.24

2 leti, 1 mesec

Ruski selektor odobril prošnjo kapetanu, čigar sorodniki živijo v Ukrajini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Artem Dzjuba | Artem Dzjuba je v 55 nastopih za rusko reprezentanco dosegel kar 30 zadetkov. | Foto Reuters

Artem Dzjuba je v 55 nastopih za rusko reprezentanco dosegel kar 30 zadetkov.

Foto: Reuters

Selektor ruske nogometne reprezentance Valerij Karpin na tokratni reprezentančni zbor ni povabil kapetana Artjoma Dzjube zaradi vojne v Ukrajini, kjer živijo sorodniki visokoraslega napadalca, poročajo agencije.

Zlatan Ibrahimović
Sportal Švede zmotila odločitev Fife, ki ni hotela najti zamenjave za Rusijo

"Zaradi težkega položaja v Ukrajini, kjer živijo številni člani njegove družine, se je Artjom tokrat opravičil in zaradi družinskih razlogov prosil, da ga ne kličejo na naslednje reprezentančne akcije," je pojasnil Valerij Karpin v pogovoru, objavljenem na spletni strani ruske nogometne zveze.

Valerij Karpin je lani popeljal rusko reprezentanco do zmage v Mariboru z 2:1.  | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Valerij Karpin je lani popeljal rusko reprezentanco do zmage v Mariboru z 2:1. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Dogovorili smo se, da bomo ostali v stiku in pozorno spremljali njegove nadaljnje nastope za Zenit iz Sankt Peterburga," je dodal selektor o 197 centimetrov visokem igralcu, čigar oče je Ukrajinec iz Poltave in ki je Sloveniji pred skoraj natanko enim letom v Sočiju zabil dva gola v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Po invaziji ruskih vojaških sil na Ukrajino je Mednarodna nogometna zveza Rusijo izključila iz dodatnih kvalifikacij za letošnje SP, v katerih bi se morala pomeriti s Poljsko. Ruska zveza se je glede tega pritožila na mednarodno športno razsodišče v Lozani, ki naj bi v kratkem sporočilo svojo odločitev.

Rusija je v kvalifikacijah za SP 2022 dvakrat premagala Kekovo četo, v skupini pa zaostala le za Hrvaško. | Foto: Reuters Rusija je v kvalifikacijah za SP 2022 dvakrat premagala Kekovo četo, v skupini pa zaostala le za Hrvaško. Foto: Reuters

V vsakem primeru se bo ruska reprezentanca zbrala med 21. in 27. marcem, je dodal Karpin, točen spored priprav in prijateljskih tekem pa bodo Rusi objavili naknadno. "Iz logističnih razlogov sem se odločil, da na tokratne priprave ne kličem igralcev, ki igrajo v tujih evropskih klubih," je sklenil Karpin.

Ne spreglejte