Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
10.31

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Villarreal Bojan Jokić Gregor Balažic Partizan Beograd Josip Iličić Fiorentina Ažbe Jug Sporting Lizbona Tim Matavž Augsburg Robert Berić Rapid Dunaj

Četrtek, 19. 9. 2013, 10.31

5 let, 3 mesece

Robert Berić s prvencem Francozom pomagal do točke (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometaši na uvodu lige Europa točkovno niso bili preveč uspešni. Edini, ki se je veselil zmage, je bil Gregor Balažic s Partizanom, razlog za dobro voljo pa je imel tudi Robert Berić.

Balažic je ob zmagi Beograjčanov s 3:2 proti nizozemskemu AZ Alkmaarju odigral celotno srečanje. Razlog za veselje je imel tudi Robert Berić, ki je potreboval le štiri minute, da se je ob evropskem debiju v dresu Saint Etienna vpisal med strelce. Vseeno so si bili Francozi do samega zaključka na pragu poraza, a jim je na koncu le uspelo izenačiti na 2:2.

Preostali slovenski predstavniki so bili manj uspešni. Josip Iličić, ki je na zadnji reprezentančni tekmi prejel udarec v gleženj, je odigral le en polčas pri porazu Fiorentine proti Baslu, malce več, do 66. minute, je igral Tim Matavž, a tudi njegov Augsburg ni imel možnosti za ugoden rezultat v Baskiji.

Španski Villarreal je v skupini E za začetek izgubil na Dunaju pri nekdanji Berićevi ekipi, razveseljivo dejstvo pa je, da je v dresu rumene podmornice po dolgem času celotno srečanje spet odigral Bojan Jokić.

V skupini H nastopa še "mariborski znanec" Sporting Lizbona, katerega član je tudi slovenski vratar Ažbe Jug, a ima status šele tretjega vratarja, zato ga pričakovano ni bilo v kadru za tekmo proti Rusom.

Kako so se odrezali velikani v drugorazrednem evropskem tekmovanju? Liverpool je komaj odnesel točko iz Francije, Tottenham je po zaostanku z 0:1 na koncu le postavil stvari na svoje mesto, Napoli je doma razbil Club Brugge, izjemna Borussia Dortmund pa je v zadnjih sekundah zabeležila še 11. uradno zmago (0 remijev, 0 porazov) v sezoni.

Za evropsko lovoriko, ki jo je v prejšnji sezoni osvojila Sevilla in bila nagrajena z neposredno udeležbo v najmočnejše tekmovanje, skupinski del lige prvakov, se poteguje 40 klubov.

Finale bo prihodnje leto gostil štadion St. Jakob Park v Baslu.

Ne spreglejte