Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
20.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 20.16

8 let

Rob: Imeti pet zmag ni enostavno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nafte, ki trenutno zasedajo tretje mesto na prvenstveni lestvici, bodo premor izkoristili za dvig pripravljenosti. Za drugi teden je sklicana skupščina kluba.

Uspešni nastopi Nafte v jesenskem delu prvenstva niso nobeno presenečenje, saj so že zadnjih nekaj sezon vedno v vrhu lestvice. Tako je tudi letos, saj po sedmih krogih zasedajo tretje mesto. "Mislim, da smo lahko vsi zadovoljni z dosedaj doseženimi rezultati. Pomembno je bilo prepričati igralce, da gremo iz tekme v tekmo, tako da se nismo ozirali na trenutno dosežene rezultate. Po sedmih krogih imeti pet zmag zagotovo ni enostavno," meni trener Damir Rob in dodaja, da je najbolj vesel treh doseženih zmag po tem, ko so tekme že izgubljali. Za zdaj so na domačem terenu še stoodstotni, zelo uspešni pa so z dvema doseženima zmaga tudi v gosteh. "Vsako tekmo igramo na zmago, neodločen izid pa se nam lahko samo zgodi," pojasnjuje Rob.

Še dvigniti pripravljenost

Premor zaradi obveznosti reprezentance je koristen za predah pred naslednjimi tekmami, kakor tudi za vrnitev poškodovanih igralcev. Tako Jože Benko in Stjepan Caban v tem tednu sanirata svoji poškodbi, da bi bila na naslednje tekme stoodstotno pripravljena, trenutno pa je še edini izven pogona Marko Balažic, ki še vedno čuti bolečine.

Prav tako dlje časa poškodovani Ivan Filipovič se je medtem povsem pozdravil in se vrnil na najlepši možni način, z zadetkom na zadnji tekmi s Celjem. "Ta premor bomo izkoristili kot mini priprave, tako da se lahko igralci, ki so se nam pozneje priključili, normalno pripravijo za nadaljevanje prvenstva, vsem skupaj pa bomo skušali pripravljenost dvigniti na višji nivo," pravi trener modro-belih. Treningi potekajo cel teden po dvakrat dnevno, za vikend pa bodo igralci dobili po mnenju trenerja zasluženi prost konec tedna.

Prihodnji teden novo vodstvo?

Včeraj so se sestali najvišji predstavniki vodstva podjetja Nafta Lendava, Občine Lendava in preostali člani upravnega odbora NK Nafta ter se dogovorili o usmeritvah v delovanju kluba po odstopu dosedanjega predsednika kluba mag. Mirka Horvata, direktorja kluba Mihaela Dominka in finančnega direktorja kluba Slavka Pivarja. Sklenili so, da bo v četrtek, 9. septembra, v hotelu Lipa redna skupščina kluba, na kateri bodo izvoljeni predstavniki, ki bodo v bodoče vodili klub.

Konkretna imena še niso znana, potekajo pa intenzivni razgovori z namenom dati klubu novo podobo in zagon, njegovo delovanje ter prepoznavnost pa razširiti na celotno Pomursko regijo. Podjetje Nafta še naprej ostaja glavni pokrovitelj kluba, svoj prispevek k finančni konstrukciji pa bodo morali dodati še drugi subjekti v občini in regiji. Večji poudarek bo v bodoče namenjen vzgoji lastnega kadra in boljši organiziranosti kluba.

Ne spreglejte