Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
6. 6. 2014,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Franck Ribery

Petek, 6. 6. 2014, 16.21

8 let

Ribery: Moje srce je zlomljeno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Še ena slaba novica za vse nogometne sladokusce tik pred začetkom svetovnega prvenstva v Braziliji. Prvi zvezdnik francoske reprezentance Franck Ribery ne bo nastopil.

Zgodilo se je, česar so se francoski navijači in tisti z vsega sveta, ki imajo radi nogomet, najbolj bali. Potem ko se je že nekaj časa bojeval s poškodbo hrbta, a se je zdelo, da bo do začetka svetovnega prvenstva zdrav, je zdaj postalo jasno, da Franck Ribery, z naskokom prvi zvezdnik francoske reprezentance, na letošnjem svetovnem prvenstvu ne bo igral.

"Danes dopoldne je na treningu tekel, a se je moral ustaviti zaradi bolečin. Zdaj spet ne more trenirati. Dodatne preiskave so potrdile, da se je stanje njegove poškodbe spet zapletlo. Nekaj tednov ne bo mogel igrati. Jasno je, da je letošnje svetovno prvenstvo zanj izgubljeno," je na današnji novinarski konferenci zbrane šokiral selektor Francije Didier Deschamps.

Zapravil zadnjo priložnost?

Ribery, ki je zablestel na svetovnem prvenstvu 2006 v Nemčiji, kjer je Franciji pomagal do finala, je tako ostal brez tretjega nastopa na SP. Pred štirimi leti je s soigralci razočaral in obstal v skupinskem delu tekmovanja. Vpleten je bil tudi v škandal – z nekaj soigralci je menda bojkotiral takratnega selektorja Raymonda Domenecha ‒ zaradi česar potem nekaj časa ni igral v izbrani vrsti.

S Francijo je 31-letni krilni napadalec igral tudi na dveh evropskih prvenstvih, leta 2008 in 2012. Do zdaj je v reprezentanci zbral 80 nastopov in zabil 16 golov. Čez štiri leta, ko bo na sporedu prihodnji SP, bo star že 35 let in vprašanje je, ali ni zdaj po vodi splavala zadnja priložnost, da opozori nase na največji nogometni sceni.

Igral je v odlični formi

Ribery je v minuli sezoni v dresu münchenskega Bayerna igral v odlični formi. Januarja ga je FIFA izbrala za tretjega najboljšega nogometaša na svetu. V klubskem dresu je na 39 tekmah zabil 16 golov in dodal 15 podaj v vseh tekmovanjih na 39 tekmah. Z Münchenčani je osvojil štiri lovorike. Nemško prvenstvo in pokal, klubsko svetovno prvenstvo in evropski superpokal.

Ne spreglejte