Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 7. 2012,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Izet Rastoder Ermin Šiljak

Ponedeljek, 16. 7. 2012, 14.19

8 let

Rastoder: Ni še konec sveta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot da bi bila prva tekma v 1. SNL prekleta za nogometaše Olimpije. Po ''vrnitvi'' v 1. SNL so štirikrat igrali doma in še vselej izgubili. ''Nerodno smo začeli sezono,'' priznava Ermin Šiljak.

Kot da prvoligaški uvodi ne bi bili usojeni nogometašem Olimpije. Pred dvobojem z Domžalami so o tem veliko premišljevali in prišli do zaključka, da se ne smejo ujeti v mrežo evropskih četrtkov, pač pa se sosedskega obračuna z Domžalčani lotiti z vsem spoštovanjem do tekmeca in 1. SNL. Kot kaže, pa so ga v nedeljo namenili Domžalčanom še preveč, saj so prikazali bledo igro. Poraja se vprašanje, ali so bili podprvaki iz Luksemburga vendarle za razred ali dva slabši tekmeci, ki so poskrbeli tudi za to, da so ''zeleno-beli'' izgubili tla pod nogami in občutek za realnost.

Šiljak upa, da bo po slabem začetku dočakal dober konec

Navijači Olimpije so pred srečanjem pričakovali, da se bo letos izšlo in da bo v nedeljo ''padel'' prvi komplet treh točk. Nato pa so svoje povedali še gostje in Šiljakovim izbrancem pokvarili načrte. ''Vsak poraz je boleč, še posebej tak, ki je res nepričakovan. Nerodno smo začeli sezono. Prvi gol smo dobili zelo nesrečno, ko se je žoga odbila od živega zidu in končala v mreži. To je dalo nasprotniku dodatne volje in motivacije. Domžale so se dobro zaprle, igrale na protinapade, mi pa smo zadaj puščali veliko prostora. S hitro igro smo želeli priti do njihovih vrat, a smo bili neuspešni. Potem nam je uspelo izenačiti, drugi gol pa smo dobili po individualni napaki, ki je ne bi smelo biti. Morda smo preveč tvegali, vendar so igralci želeli zmagati, iskali smo drugi gol, a se ni obneslo. Iz protinapada smo dobili drugi gol, slab začetek, upam da bo dober konec,'' se je Ermin Šiljak tolažil po nepričakovani domžalski klofuti, ki ga je oddaljila od načrtovanih prvoligaških točk.

Uradni krst Španca Iniga Sarasole na tekmovalni tekmi v ''zeleno-belem'' dresu (Rok Baskera ga še ni dočakal) se je končal z nezadovoljivim rezultatom, poznala se je odsotnost Đorđeta Ivelje in Nikole Nikezića, ki imata še vedno zdravstvene težave. Lahko Olimpija v nadaljevanju sezone zaigra bolje in potrdi kandidaturo za vrh, ki so ji jo na ramena potisnili navijači? ''Občutek po tekmi z Domžalami ni bil najboljši. Pravzaprav je bil zelo slab. Sem pa predsednik, tako da je bolje, da športni del komentira športni direktor. To zgodbo je potrebno iskati pri stroki,'' je Sportalu povedal predsednik Izet Rastoder. Ko smo ga povprašali, ali ga še vedno spremlja dober občutek glede sezone 2012/13, se je rahlo nasmehnil in odvrnil: ''Kaj se bo zgodilo? To je vprašanje za milijon dolarjev. Dejstvo je, da rezultat ni dober, ni pa tudi konec sveta. Šport je sestavljen iz porazov in zmag. Močan moraš ostati ko izgubiš, ne smeš pa se tudi preveč dvigniti, ko zmagaš,'' je poudaril bogati podjetnik, ki se že veseli četrtkovega srečanja s Tromsojem. Nogometaši Olimpije bi z zmago nad norveškim tekmecem sprali s sebe občutek krivde po porazu z Domžalami.

V torek bosta o pričakovanjih pred dvobojem z Tromsojem spregovorila trener Šiljak in športni direktor Milenko Ačimović.

Ne spreglejte