Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 3. 2012,
7.42

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Massimo Moratti Marseille Inter

Sreda, 14. 3. 2012, 7.42

4 leta, 4 mesece

Ranieri (še) ni odletel, Deschamps v nebesih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marseille je šokiral milanske favorite in zabil nov žebelj v Interjevo krsto, ki bo po sedmih letih končala sezono brez lovorike. Predsednik Massimo Moratti še ne namerava odpustiti Claudia Ranierija.

Najbolj vplivna oseba v Interjevem ustroju je predsednik Massimo Moratti. Če se mu zahoče, lahko menja trenerje skoraj tako pogosto kot spodnje perilo. Navkljub novi zaušnici, ki je doletela donedavne evropske prvake (2010) in katastrofalnem izplenu v letu 2012, Ranierijeva četa je od zadnjih enajstih tekem dobila le eno, pa bo ''vroči'' stolček pri ''črno-modrih'' še naprej grel uglajen Rimljan. ''Po takšni tekmi ne bomo menjali trenerja. Če bi izgubili z 0:4, bi razmišljal drugače, tako pa sem mnenja, da smo odigrali dobro, a je bila sreča na strani Francozov. Dvakrat so zadeli v sodnikovem podaljšku. Ranieri tega ni zaslužil,'' je vzel v bran trenerja Claudia Ranierija, ki se je razočaranim navijačem zasmilil po petkovem izlivu čustev, ko mu je po zmagovitem zadetku na dvoboju v Veroni po licu stekla solza sreče. A olajšanje je trajalo le nekaj dni. Po dvoboju z Marseillom je italijanskemu strategu po glavi rojilo veliko misli. Od nezasluženega izpada do negotove prihodnosti pri milanskem velikanu. ''Na dveh tekmah so tekmeci v naš okvir vrat poslali le tri strele, a tisti, ki zadane, na koncu tudi zmaga, zato čestitke Marseillu. To je očitno naša realnost. Več od tega ne zmoremo. Vsaj v tem trenutku. Neuspeh z Marseillom je preslikava celotne neuspešne sezone,'' je poudaril Ranieri, ki je znova pozval vodstvo, da ukrepa in se loti temeljitih sprememb. Se bodo uresničevale z njim ali brez njega, je že drugo vprašanje, a s tako klavrnim izkupičkom se mu do konca sezone ne piše dobro. Zdaj bo poklapanim Interjevim zvezdnikom, na tekmi z Marseillom sta najbolj razočarala Wesley Sneijder in Diego Forlan, največji cilj osvojitev domačega tretjega mesta, ki še vodi v ligo prvakov. A potrebno bo nekaj spremeniti, saj se zaostanek za najboljšimi v serie A iz tedna v teden povečuje.

Deschamps prvič izgubil v Milanu, kar pa ga ne moti

Če je bila v slačilnici Interja prisotna žalost, kar je v tem letu zelo pogost prizor, pa je pri sosedih iz največjega francoskega pristanišča odmevala pesem v ritmih odpiranja šampanjca. Nogometaši Marseilla so se prvič po letu 1993, ko so osvojili evropski naslov, v ligi prvakov prebili med osem najboljših. Pa čeprav so v prestolnico Lombardije prispeli po štirih zaporednih domačih porazih. ''Nekdo izmed italijanskih novinarjev mi je omenil, da na San Siru kot igralec in trener še nisem izgubil. No, tokrat sem, a gremo dalje,'' se je Didier Deschamps razveselil ''idealnega'' poraza z 1:2, ki je Francoze zaradi večjega števila danih zadetkov v gosteh popeljal v četrtfinale. ''V napadu smo bili preveč sramežljivi, tako kot na prvi tekmi. A zdaj smo v četrtfinalu. Fantastično. Rad bi se zahvalil našim navijačem. V Marseillu bo po daljšem času spet veselo,'' se je 43-letni strokovnjak navezal na neprepričljive predstave v domačem prvenstvu.''Po moji vrnitvi v Francijo sem naletel na številne težke trenutke, v Milanu pa smo dokazali, da smo ekipa, ki rada stopi skupaj za dosego cilja,'' je izpostavil strelec zlata vrednega zadetka Brandao. Brazilec, ki je bil pred kratkim v domovini obtožen posilstva, je najbolj zaslužen, da se je Marseille v četrtfinalu pridružil izbrani druščini, Barceloni, Bayernu, Benfici, Milanu in, še vedno se sliši tako nenavadno, Apoelu.

Ne spreglejte