Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 1. 2019,
10.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Rajko Rotman

Sreda, 9. 1. 2019, 10.00

5 let, 3 mesece

Rajko Rotman ima novega delodajalca

Turški pokalni zmagovalec ulovil Mariborčana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Rajko Rotman | Rajko Rotman je za reprezentanco debitiral leta 2014 na atraktivnem gostovanju v Urugvaju (0:2). | Foto Getty Images

Rajko Rotman je za reprezentanco debitiral leta 2014 na atraktivnem gostovanju v Urugvaju (0:2).

Foto: Getty Images

Slovenski nogometni reprezentant Rajko Rotman je sklenil sodelovanje s turškim prvoligaškim klubom Akhisar Belediyespor. To je že četrti turški klub v karieri 29-letnega Mariborčana, ki je v jesenskem delu nosil dres Kayserisporja, nato pa se odločil za nadaljevanje kariere v mestu Akhisar.

Zimski prestopni rok je poskrbel za še eno selitev slovenskega nogometnega reprezentanta. Rajko Rotman ostaja v Turčiji, kjer pa ne bo več branil barv Kayerisporja, ampak skušal klubu Akhisar Belediyespor (Akhisarspor) pomagati do obstanka. Na lestvici trenutno zaseda 15. mesto, kar je le eno mesto nad vročim območjem, ki pelje v drugo ligo.

Jan Oblak
Sportal Bo Jan Oblak, ki je danes v središču pozornosti, res razblinil vse dvome?

Prvič v novem dresu proti nekdanjim soigralcem?

Rotman, ki je v Sloveniji igral za Aluminij in velenjski Rudar, se dokazuje v Turčiji že peto leto zapored. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Rotman, ki je v Sloveniji igral za Aluminij in velenjski Rudar, se dokazuje v Turčiji že peto leto zapored. Foto: Morgan Kristan / Sportida Mariborčan je jeseni za Kayserispor zbral deset nastopov, skupno pa je od leta 2014, odkar se je iz velenjskega Rudarja preselil v Turčijo, v turškem prvenstvu zbral že 90 nastopov. Najprej je branil barve kluba Istanbul Basaksehir, nato pa se dokazoval tudi pri Göztepeju in Kayserisporju. Zdaj bo skušal pomagati aktualnemu turškemu pokalnemu zmagovalcu, ki je lani osvojil tudi turški superpokal.

Predsednik Kayserisporja Erol Bedir je pojasnil, da je Akhisar njegovemu klubu za nakup Rotmana poravnal odškodnino, ki je bila določena v pogodbi. "Rajko je dober igralec in človek. V nadaljevanju kariere mu želimo veliko uspeha," je 15-kratnemu slovenskemu reprezentantu zaželel veliko sreče v prihodnosti.

Rotman bi lahko prvi nastop v dresu novega delodajalca dočakal prav proti nekdanjim soigralcem. Petnajstega januarja se bosta namreč Kayserispor in Akhisar Belediyespor pomerila v prvi tekmi osmine finala turškega pokala.

Ne spreglejte