Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
31. 5. 2019,
22.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

1

Natisni članek

Nejc Vidmar Luka Zahović Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Igor Benedejčič

Petek, 31. 5. 2019, 22.30

4 leta, 10 mesecev

Priprave slovenske izbrane vrste

Benedejčič okreva v UKC Ljubljana, Keku priskočil na pomoč Šalja #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

1

Igor Benedejčič | Igor Benedejčič ima resne zdravstvene težave, | Foto Vid Ponikvar

Igor Benedejčič ima resne zdravstvene težave,

Foto: Vid Ponikvar

Selektor Matjaž Kek je po finalu pokala Slovenije dopolnil seznam vpoklicanih kandidatov za kvalifikacijski tekmi za EP 2020 proti Avstriji in Latviji. Dodal je še vratarja Olimpije Nejca Vidmarja in napadalca Luke Zahovića. Idilo na pripravah reprezentance v Kranjski Gori so pokvarile zdravstvene težave pomočnika selektorja Igorja Benedejčiča, ki pa je popoldne uspešno prestal endovaskularni poseg in že okreva v UKC Ljubljana. Ekipi se je naknadno pridružil selektor reprezentance do 19 let, Agron Šalja, ki bo do nadaljnjega opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Josip Iličić
Sportal Kek se ne bo pomiril, dokler ne bo sprovociral Šporarja

Danes naj bi se slovenska reprezentanca v Kranjski Gori, kjer se pripravlja na bližajoči se kvalifikacijski tekmi za EP 2020, družila s predstavniki sedme sile, a so medijske aktivnosti do nadaljnjega odpovedane. Razlog so zdravstvene težave pomočnika selektorja Igorja Benedejčiča. ''V reprezentanci verjamejo v čim hitrejše okrevanje člana strokovnega vodstva, treninge bodo nadaljevali po programu,'' so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Željam se pridružuje tudi Sportal.

Zvečer so z Nogometne zveze Slovenije sporočili, da "je celotno reprezentanco razveselila novica, da je Benedejčič uspešno prestal endovaskularni poseg in že okreva v UKC Ljubljana".

Slovenska reprezentanca v Kranjski Gori (video: Planet):

Na seznamu tudi Vidmar in Zahović

Kapetan Olimpije je v četrtek prejemal čestitke v Celju za pokalni naslov, danes je že v izbrani vrsti. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Kapetan Olimpije je v četrtek prejemal čestitke v Celju za pokalni naslov, danes je že v izbrani vrsti. Foto: Matic Ritonja/Sportida Zaradi zdravstvenih težav pomembnega člana strokovnega štaba so bile danes v Kranjski Gori tako odpovedane aktivnosti z mediji, na voljo je bil le selektor Matjaž Kek, ki je po četrtkovem ogledu finala pokala Slovenije med Olimpijo in Mariborom (2:1) dopolnil seznam kandidatov za tekmi v Celovcu in Rigi. To je napovedal v ponedeljek na novinarski konferenci in izpolnil obljubo.

Konkurenco med vratarji, Jan Oblak je brez težav opravljal naloge na današnjem treningu, kar je odlična novica po nedavni odsotnosti na tekmi zadnjega kroga španskega prvenstva zaradi poškodbe mišice, bo okrepil še Nejc Vidmar.

Trener vratarjev Borut Mavrič bo tako v Kranjski Gori, kjer reprezentanca trenira zaradi prenove hotela Kokra na Brdu pri Kranju, v prihodnje delal s trojcem Oblak, Vid Belec in Vidmar.

Jan Oblak
Sportal Oblak pomiril Keka, Šporar na pregledih zaradi rame #video

V napadu se je razigranima legionarjema Andražu Šporarju in Robertu Beriću pridružil še Luka Zahović. Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije, kralj strelcev je postal že drugič zapored, je v četrtek neuspešno naskakoval pokalno lovoriko, v soboto pa se bo pridružil reprezentančni druščini na Gorenjskem.

Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Luka Zahović se bo konec tedna pridružil reprezentanci. | Foto: Vid Ponikvar Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Luka Zahović se bo konec tedna pridružil reprezentanci. Foto: Vid Ponikvar

Pridružil se je Agron Šalja

Kljub vsemu je selektor Kek odločil, da bodo fantje trenirali tudi popoldan, v vlogi trenerja pa se je reprezentanci do konca reprezentančne akcije pridružil selektor reprezentance do 19 let, Agron Šalja. Trenirali so Oblak, Belec, Stojanović, Mevlja, Gorenc Stanković, Bohar, Zajc, Šporar, Popović, Kurtić, Bijol, Črnigoj, Majer, Berić, Iličić, Mitrović, Blažič, Andraž Struna, po posebnem programu pa Krhin in Verbić. Slednji je prvič po operaciji obul nogometne čevlje.

Slovenska izbrana vrsta bo trenirala v Kranjski Gori do četrtka, ko se bo preselila na drugo stran Karavank, v Celovec, kjer jo 7. junija čaka zahtevno gostovanje v sklopu kvalifikacij za EP 2020.

Luka Zahović
Sportal Trpljenje mladega Zahovića

Kdo kandidira za tekmi proti Avstriji in Latviji:

Vratarji: Vid Belec (Sampdoria, Ita), Jan Oblak (Atletico Madrid, Špa), Nejc Vidmar (Olimpija);

Branilci: Jure Balkovec (Hellas Verona, Ita), Miha Blažič (Ferencvaroš, Mad), Bojan Jokić (Ufa, Rus), Miha Mevlja (Rostov, Rus), Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok, Pol), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Andraž Struna (Anorthosis, Cip), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, Hrv);

Vezisti: Jaka Bijol (CSKA Moskva, Rus), Damjan Bohar (Zaglebie Lubin, Pol), Domen Črnigoj (Lugano, Švi), Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town, Ang), Josip Iličić (Atalanta, Ita), Rene Krhin (Nantes, Fra), Jasmin Kurtić (Spal, Ita), Žan Majer (Lecce, Ita), Denis Popović (Orenburg, Rus), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev, Ukr), Miha Zajc (Fenerbahče, Tur);

Napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

Ne spreglejte