Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 10. 2019,
19.59

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca U21 Primož Gliha

Petek, 11. 10. 2019, 19.59

4 leta, 6 mesecev

Priprave na EP U21

Slovenski nogometni upi remizirali z Angleži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
Slovenija : Anglija, slovenska nogometna reprezentanca U21 | Slovenci so v 90. minuti zadeli za 2:2. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenci so v 90. minuti zadeli za 2:2.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v okviru priprav na evropsko prvenstvo - Slovenija ga bo med 13. in 27. junijem 2021 priredila skupaj z Madžarsko - danes v Mariboru odigrala prijateljsko tekmo z Anglijo in igrala neodločeno 2:2 (0:1).

Slovenija : Anglija, foto: Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 88

Za Slovenijo sta zadela Dejan Petrovič (82. minuta) in Janez Pišek (90.), za Anglijo pa Edward Nketiah (39./11 m) in Sam Surridge (71.).

Izbranci slovenskega selektorja Primoža Glihe so bili v prvem polčasu v podrejenem položaju. Pobuda je bila absolutno na strani Angležev, ki so imeli kar 70 odstotkov žogo v svoji posesti.

V drugi polovici tekme so bili slovenski upi povsem konkurenčni in enakovredni tekmecem na nasprotni strani igrišča, predvsem sijajno pa so igrali v prelomnih trenutkih dvoboja. Najprej je Petrovič v 82. minuti znižal na 1:2, izenačujoči gol pa je v četrti minuti sodnikovega podaljška po močnem prostem strelu s 17 metrov dosegel Pišek.

Slovenci se bodo v torek, 15. oktobra, v Celju ob 18. uri pomerili še z Madžari, v četrtek, 14. novembra, pa jih čaka še pripravljalna tekma na Portugalskem.

Gliha je na priprave za prijateljski tekmi z Anglijo in Madžarsko povabil Adama Gnezdo Čerina (Nürnberg), Žana Celarja (Cittadella), Tomija Horvata (Mura), Luko Štora (Dynamo Dresden), Aljaža Ploja (Aluminij), Dejana Petroviča (Aluminij), Žana Zaletela (Celje), Jakoba Novaka (Celje), Dušana Stojinovića (Celje), Svena Šoštariča Kariča (Domžale), Matijo Roma (Domžale), Janeza Piška (Domžale), Žigo Freliha (Inter Zaprešič), Ariana Renerja (Tabor Sežana), Leona Severja (Tabor Sežana), Egzona Kryeziuja (Triglav), Žana Roglja (Triglav), Jana Mlakarja (QPR), Davida Zeca (Benfica) in Vitjo Valenčiča (Olimpija).

Preberite še:

Eljif Elmas
Sportal Čudežni deček, makedonski Zidane … Fant, ki je zrušil Slovenijo.
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak: Vsi smo krivi, ne smemo kazati s prstom drug na drugega
Italija
Sportal Italijani že na evropskem prvenstvu, Španci le do točke na Norveškem
Ne spreglejte