Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2018,
9.56

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Edinson Cavani FIFA SP 2018 Jamie Vardy

Četrtek, 5. 7. 2018, 9.56

5 let, 9 mesecev

Poškodbe nogometašev na SP 2018

Urugvaj pred velikim udarcem, vprašljiva tudi Anglež in Šved

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Edinson Cavani | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Glavni zvezdnik urugvajske vrste Edinson Cavani, ki je na tekmi proti Portugalski začutil bolečine v mečni mišici, je vprašljiv za obračun s Francozi. Zvezdnik PSG naj bi izgubljal dvoboj s časom, tako da ni izključena možnost, da proti Francozom ne bo mogel stopiti na igrišče. Za obračun med Anglijo in Švedsko sta zaradi zdravstvenih težav vprašljva nastopa Jamieja Vardyja in Albina Ekdala.

⇒ Vse o SP 2018 (klik za skok na podportal)

Angleški nogometaš Jamie Vardy se je poškodoval na tekmi osmine finala proti Kolumbiji. | Foto: Getty Images Angleški nogometaš Jamie Vardy se je poškodoval na tekmi osmine finala proti Kolumbiji. Foto: Getty Images

Cavani ne bo začel od prve minute

Urugvaj bo polfinalno vstopnico lovil na tekmi s Francijo. Francoski L'Equipe je poročal, da je osrednji igralec v konici urugvajskega napada vprašljiv za četrtfinalno tekmo s trikolori. Edinson Cavani je na tekmi osmine finala proti Portugalski (2:1) zadel oba urugvajska gola, a je odšepal z igrišča.

Pojavila so se ugibanja, da bi lahko staknil poškodbo mišice, ki bi mu preprečila nastop na tekmi s Francozi. Ugibanj je vedno več, Cavani pa ta teden sploh še ni opravil treninga s soigralci. Vedno več medijev se nagiba k temu, da ga zagotovo ne bo v začetni enajsterici.

Poškodba zvezdnika urugvajske reprezentamce Edinsona Cavanija ni tako huda, kot je kazalo.  | Foto: Getty Images Poškodba zvezdnika urugvajske reprezentamce Edinsona Cavanija ni tako huda, kot je kazalo. Foto: Getty Images

Cavani je v Rusiji opravil tudi pregled z magnetno resonanco, ki je pokazala, da mišica ni bila natrgana, kar pomeni, da je dobil zeleno luč za nastop. "Sum, da bi lahko bila natrgana mečna mišica, smo ovrgli, nastala je le manjša oteklina," so sporočili iz urugvajskega tabora.

Albin Ekdal vprašljiv za Anglijo

Slabe novice prihajajo tudi iz švedskega tabora. Švedski nogometni reprezentant Albin Ekdal je namreč vprašljiv za sobotni četrtfinalni dvoboj z Anglijo. Osemindvajsetletni igralec sredine igrišča je bil v začetni postavi Švedske na vseh štirih tekmah v Rusiji, od torkove tekme osmine finala s Švico pa zaradi poškodbe noge ni vadil s svojimi soigralci.

Ne spreglejte