Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 5. 2012,
8.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rok Kronaveter Barcelona PSG NK Maribor NK Maribor

Torek, 8. 5. 2012, 8.20

7 let, 12 mesecev

Po Messiju, Ibrahimoviću in "vijolicah" še Kronaveter

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropski seznam dobitnikov lovorik se polni. Prvaka so med drugim dočakali tudi v Sloveniji (Maribor), Španiji (Barcelona), Franciji (PSG) ter na Madžarskem, kjer se smeji Roku Kronavetru.

Z izjemo prvoligaških tekmovanj v nekaterih skandinavskih državah ter še nekaj manjših, ki zaradi specifičnih podnebnih razmer prisegajo na igranje v "toplejših" mesecih, se bo ligaško in pokalno dogajanje za večino Evrope zaključilo maja. V mnogih državah poteka končnica, v najmočnejših ligah pa so državni naslovi večinoma že oddani. Bayern München je nemški prestol zasedel že šest krogov pred koncem ligaške sezone, čez slaba dva tedna pa se bo boril za evropski naslov. V Angliji je Manchester United na elitnem seznamu nasledil mestnega tekmeca Cityja, ki je ostal tudi brez pokalnega naslova, že 31. naslov italijanskih prvakov (uradno mu je priznano 29) je osvojil Juventus. Konec minulega tedna sta zvezdico potrdila še Barcelona in PSG. Kar se tiče pokalnih tekmovanjih, se obetata dve mestni poslastici. V Italiji se bosta za pokal udarila rimska, v Španiji pa madridska velikana.

Znani so že prvaki v 24 državah. Nogometni ljubitelji v Albaniji, Andori, Angliji, Armeniji, BiH, Franciji, Grčiji, Gruziji, Italiji, Izraelu, Nemčiji, Romuniji, Sloveniji, Turčiji, Walesu, Ukrajini ter na Cipru, Danskem, Hrvaškem, Madžarskem, Malti, Nizozemskem in Škotskem so že dočakali najboljšega, vedno manj prazna je tudi rubrika pokalnih zmagovalcev. V Grčiji je dvojno krono osvojil Olympiakos, konec maja pa bi se mu lahko na seznamu dobitnikov dvojnih kron pridružil tudi Maribor. Novi (stari) slovenski prvak, ki je v soboto prednost pred Olimpijo povečal na neulovljivih 13 točk. Konec minulega tedna se je prvega naslova državnega prvaka v karieri veselil tudi slovenski legionar na Madžarskem, Rok Kronaveter. Seznam slovenskih legionarjev, ki bi se lahko v tujini posladkali z naslovom državnega prvaka, bi se lahko kmalu razširil. Denimo na Poljskem, v Avstriji, Bolgariji, Moldaviji ...

Ne spreglejte