SiolNET. Sportal Nogomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Platiniju ponovno spodletelo

0

termometer

Mednarodno športno razsodišče v Lozani je zavrnilo pritožbo predsednika Evropske nogometne zveze Michela Platinija na 90-dnevni suspenz zaradi domnevne vpletenosti v korupcijsko afero Fife.

Etična komisija Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je Michelu Platiniju 7. oktobra izrekla trimesečno prepoved opravljanja vseh funkcij v nogometu. V ozadju se skriva nepojasnjeno izplačilo dveh milijonov švicarskih frankov leta 2011, ki jih je od zdaj prav tako suspendiranega predsednika Fife v odstopu Josepha Blatterja prejel predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Platini.

Blatter in Platini sicer zagotavljata, da je šlo pri dvomilijonskem plačilu za honorarje, ki naj bi jih Platini kot svetovalec zaslužil že med letoma 1998 in 2002.

Novega predsednika Fife bodo izbrali 26. februarja 2016

S pritožbo na suspenz je Platini želel ujeti rok, da bi lahko kandidiral za predsednika Fife. Že 26. februarja bo Fifa namreč na izrednem kongresu izbrala novega predsednika. To mu morda uspe, saj bo etična komisija Fife o primeru Platini dokončno odločila verjetno še v tem koledarskem letu. Prihodnji teden naj bi zaslišala nekdanjega zveznika francoskega nogometa.

Cas je določil, da se provizorični suspenz etične komisije Fife ne sme podaljšati po pretečenem roku 90 dni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin