Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 3. 2015,
18.08

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorica Olimpija

Sobota, 14. 3. 2015, 18.08

5 let, 2 meseca

Olimpija v Stožicah do treh točk preko Gorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico.

Čeprav je Olimpija igrala brez prvega napadalca Andraža Šporarja, ki še ni zacelil poškodbe, pa je zamenjavo zanj tokrat dobila kar v obrambnih vrstah. Z dvema zadetkoma se je izkazal Nemanja Mitrović, ki je tako prispeval levji delež k 12. zmagi Olimpije, po kateri ta malce lažje diha na četrtem mestu. Modro-beli so na drugi strani doživeli že 15. poraz v sezoni in z vsega eno spomladansko točko ostajajo na osmem mestu.

Ljubljančani, pri katerih so manjkali tudi standardni vezisti Nik Kapun, Miha Zajc in Darijan Matić, so v uvodu tekme pritisnili proti vratom Gorice, a se jim ta pritisk ni obrestoval. Zato pa so zeleno-beli temelje nove zmage postavili v 21. in 24. minuti, ko so dosegli dva zadetka. Avtor obeh je bil srednji branilec domačih Nemanja Mitrović.

Najprej je zadel po podaji Stjepana Babića iz kota, nato pa po tem, ko Goričani po kotu žoge niso izbili, tako da se je znašla pri Kenanu Bajriću, ta pa jo je podal do Mitrovića. Isti igralec je sprožil že v 36. minuti, a takrat bil malo premalo natančen, da bi dopolnil "hat-trick". Zato pa je izid ob koncu prvega dela spremenil Nabil Taider, ki je znižal na 1:2, potem ko je zadel s približno 20 metrov.

Tudi v uvodu drugega polčasa je bila Olimpija za malenkost odločnejša od tekmecev, vse skupaj pa nadgradila s povišanjem prednosti. V 54. minuti je po podaji Marka Vukčevića z desne strani skozi obrambo Gorice prišel nekdanji igralec belo-modrih Ezekiel Henty in zadel za 3:1.

Sledili sta priložnosti Dina Martinovića, ki pa se je v prvem primeru zapletel v kazenskem prostoru, v drugem pa meril preveč po sredini vrat, da bi lahko premagal Darka Brljaka. Tudi naslednji novogoriški poskusi so bili neuspešni, čeprav sta bila blizu uspeha Vykintas Slivka, čigar strel je ustavil Nemanja Mitrović, in Alessio Innocenti, ki je meril nekaj centimetrov previsoko.

Ne spreglejte