Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
3. 12. 2012,
11.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Jose Mourinho Real Madrid

Ponedeljek, 3. 12. 2012, 11.26

8 let, 5 mesecev

Odločitev je padla: Mourinho odhaja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Vse kaže, da bo Jose Mourinho trener Reala zgolj do konca sezone, potem pa bo zapustil Madrid, kamor je prišel maja 2010.

Maja letos je podpisal novo pogodbo z Realom, ki ga po novem veže do leta 2016, a kot kaže, v Madridu še zdaleč ne bo ostal do njenega izteka. Španska Marca, tradicionalno dobro obveščena o dogajanju znotraj najbolj trofejnega kluba na svetu, je namreč danes objavila informacijo o tem, da je odločitev o Portugalčevi prihodnosti že padla. V zadnjih tednih je bilo vse več namigovanj o tem, da Jose Mourinho nima več prave podpore znotraj kluba, zato naj bi bil odhod s Santiaga Bernabea vse bolj očiten. Zdaj naj bi se Portugalec sestal s predsednikom kluba Florentinom Perezom in se dogovoril, da bosta po koncu te sezone končala s sodelovanjem. Seveda se lahko v nadaljevanju sezone še marsikaj spremeni, a vse kaže, da je ta sezona zadnja Portugalčeva na klopi devetkratnih evropskih prvakov.

Nesoglasja so postala vse večja po slabem štartu v novo sezono španskega prvenstva, v katerem Real brani naslov iz minule sezone. Real ima namreč po zgolj 14 krogih v prvenstvu že 11 točk zaostanka za velikim rivalom Barcelono. Obstaja zelo malo možnosti, da bi ubranil naslov. Glavna naloga Mourinha do konca sezone naj bi bila tako liga prvakov, v kateri si želijo Madridčani zmagati prvič po letu 2002.

Mourinho je naslova evropskega prvaka že osvojil na klopeh Porta in tudi milanskega Interja. Kje bo Portugalec, ki je v svoji bogati trenerski karieri vodil še Chelsea, nadaljeval trenersko pot, ni znano. Za zdaj naj bi bilo najbolj realno, da se preseli na klop bogatega pariškega PSG, pri katerem si neizmerno želijo tudi prvega zvezdnika Reala, Mourinhovega rojaka Cristiana Ronalda. Sicer pa naj bi bila velika želja Mourinha tudi klop Manchestra Uniteda, ki pa za zdaj še ni prosta. A ko bo z Old Trafforda odšel legendarni sir Alex Ferguson, naj bi bil prav 49-letni Portugalec tisti, ki ga bo nasledil, s čimer se bojda strinja tudi Škot.

Ne spreglejte