Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 3. 2015,
20.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Srečko Katanec Branko Ilić Valter Birsa Nejc Vidmar Josip Iličić Kevin Kampl slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 25. 3. 2015, 20.00

8 let

Obisk predsednika in verzi Zdravljice

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca je opravila prvi in tudi zadnji trening v Stožicah, kjer bo v petek zvečer odigrala peto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti San Marinu.

Po dopoldanskem treningu in posedanju po sobah v avli hotela na Brdu pri Kranju, kjer jih je obiskal tudi vrh Nogometne zveze Slovenije na čelu z njenim predsednikom Aleksandrom Čeferinom, so najboljši slovenski nogometaši popoldne trenirali na prizorišču petkove tekme, v kateri javnost skupaj z njimi pričakuje poln izkupiček.

Resnica je drugačna

"Ne bo nam lahko. Čeprav je marsikdo tri točke že vknjižil, je resnica drugačna. Za poln izkupiček se bo treba proti San Marinu zelo potruditi. Če bomo osredotočeni na cilj, ki je pred nami, se bojevali in dali vse od sebe, se ne bojim, da nam ne bi uspelo, a morali bomo biti zelo pozorni. Prostora za podcenjevanje ne sme biti," je posvaril najstarejši član reprezentance, napadalec Milivoje Novaković, ki je, preden je zakorakal na zelenico največjega slovenskega štadiona, stopil pred številne predstavnike sedme sile.

"Vsi skupaj smo tukaj z le enim ciljem. Želimo zmagati. Pomembno je, da čim prej zadenemo. Če nam bo to uspelo, nam bo veliko lažje. Vse bomo naredili, da bomo čim hitreje prebili njihov 'bunker' in se na koncu veselili treh točk," pa je dejal še en Ljubljančan v izbrani vrsti, izkušeni branilec Branko Ilić.

Trenirali so prav vsi

Najpomembnejša novica sredinega treninga, ki je minil ob rahlem deževju, to nogometašev in strokovnega vodstva ni niti najmanj zmotilo, je, da so trenirali vsi. Selektorju Srečku Katancu je bilo na voljo 23 nogometašev. Po tem, kar smo videli, je jasno, da se bo San Marina lotil z zelo napadalno postavo. Še naprej bo vztrajal pri v zadnjem času zanj značilni formaciji 4-2-3-1, a bo v njej najverjetneje nastopilo kar nekaj ofenzivnih nogometašev.

Od prve minute kar trije nogometni umetniki

Med njimi bodo kar trije nogometni umetniki, Valter Birsa, Kevin Kampl in Josip Iličić. Povratnik po sporu s selektorjem naj bi zasedel mesto takoj za napadalcem, ta vloga bo seveda pripadla Novakoviću. Birsa bo nasprotnikovo obrambo prebijal po desnem krilu (na levem bo Andraž Kirm). Kampl, v zadnjem času najbolj izpostavljen slovenski nogometaš, se bo preselil povsem na sredino igrišča, a ga bo zagotovo pogosto vleklo v napad. Ob njem je mogoče tam pričakovati tudi Jasmina Kurtića.

Obrambna vrsta na čelu z vratarjem Samirjem Handanovićem bo standardna in pričakovana. Od leve proti desni bi morali v njej stati Andraž Struna, kapetan Boštjan Cesar, Branko Ilić in Mišo Brečko, zadnji je torkov trening zaradi lažjih težav izpustil, a je zdaj že povsem nared za igro.

Novinca v družbi najboljših uživata

Približno uro in pol trajajoči trening je minil v dobrem vzdušju, a prostora za šalo ni bilo. Vsi so trenirali zelo zavzeto. Novinca Nejc Vidmar in Luka Krajnc še razumljivo toliko bolj. Na vsakem koraku je mogoče opaziti, da sta na selektorjev klic ponosna. To kažeta tudi na treningih. Dajeta vtis, da v družbi najboljšega, kar ponuja slovenski nogomet, uživata.

Nogometaši so resno vzeli izpit, ki je pred njimi. Delali so zavzeto in pridno izpolnjevali naloge. Zmotili jih niso niti verzi Zdravljice, ki so prihajali s tribun. Slovensko himno sta začela ob koncu treninga glasno prepevati dva izmed otrok, ki so z velikimi očmi na delu spremljali trening svojih nogometnih idolov. Verjamemo, da bodo ta status s prepričljivo zmago v petek zvečer le še utrdili.

Ne spreglejte