Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 12. 2011,
17.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miran Srebrnič NK HiT Gorica Vito Plut

Sreda, 7. 12. 2011, 17.41

8 let

Novogoričani spet po Evropo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novogoričani so med prijetnejšimi presenečenji prvega dela slovenskega nogometnega prvenstva. Po prvih 21 tekmah so na visokem drugem mestu. Največ zaslug za uspešno jesen ima trener Miran Srebrnič.

Legenda novogoriškega in tudi slovenskega nogometa je v tej sezoni od začetka na klopi HiT Gorice, pod uspešne igre Novogoričanov se je podpisal sam. HiT Gorica bo prezimila na drugem mestu prvenstvene razpredelnice, kar je po minuli sezoni, ki jo je končala na petem mestu, manjše presenečenje. ''Zagotovo je, da smo malce presenečeni. Dosegli smo lep uspeh, a se ne slepimo s tem, da je karkoli že narejenega. Razlike od drugega do petega mesta so namreč majhne. Hitro lahko zdrsnemo po lestvici. Je pa drugo mesto, na katerem bomo prezimili, zagotovo lepa spodbuda za naprej. Zdaj bomo zagotovo še bolj motivirani, da igramo še bolje in obdržimo visoko mesto. Drugo, tretje mesto je tisto, na kar ciljamo. Če nam ne bo uspelo, ne bomo preveč razočarani, a naredili bomo vse, da nam bo,'' po uspešni jeseni pravi Miran Srebrnič. ''Zelo sem zadovoljen, da smo večino tekem odigrali dobro in delovali zrelo. Res je, da smo nekaj točk zapravili zaradi naivnosti. Kar nekaj tekem je bilo takšnih, v katerih smo vodili, pa potem zapravili prednost. A to je pač nekaj povsem normalnega. To je proces, ki ga mora prestati vsaka mlada ekipa. Važno je, da so fantje pokazali pravi karakter. Na vsaki tekmi so imeli željo po zmagi. Skoraj na vseh tekmah smo si ustvarjali priložnosti. Na nekaterih smo bili bolj, na drugih pa manj učinkoviti,'' pravi trener Novogoričanov. ''V primerjavi s prejšnjo sezono smo popravili igro v obrambi. Zdaj prejemamo manj zadetkov, kot smo jih prej,'' je še povedal o najbolj pozitivnih straneh novogoriške nogometne jeseni 2011. Pa negativne? ''Dosti priložnosti ne izkoristimo. Nismo tako učinkoviti, kot bi si želel,'' pravi.

Kdo so posamezniki, ki so se v prvem delu sezone najbolj izkazali, je jasno. Izstopata predvsem dva. Napadalec Vito Plut, ki je prispeval osem prvenstvenih zadetkov, in vezist Goran Galešić. A Srebrničeva filozofija v ospredje potiska kolektiv. ''Nikoli nisem govoril o posameznikih in tudi ne bom. Zanima me predvsem kolektivna igra. Vselej je potrebno igrati za moštvo. Nekateri igralci imajo takšne, drugi drugačne lastnosti. A pomembni so vsi. Tudi tisti, ki sedijo na klopi. Pomembno je, da je v moštvu prava 'kemija', drugo me ne zanima preveč,'' pravi 41-letni trener, ki se dobro zaveda, da so uspešne igre novogoriških nogometašev poskrbele za zanimanje tujih oglednikov. V januarskem prestopnem roku se utegne zgoditi, da kdo izmed nosilcev igre zapusti Novo Gorico. ''Moja želja je, da bi ekipa ostala skupaj. Da bi še dve, tri leta ostali skupaj in naredili tudi kaj več. Toda želje so eno, realnost pa drugo. Zavedam se finančne situacije v klubu in slovenskem nogometu na splošno. Če bo kdo odšel, bom to vzel v zakup. Kdo bo odšel, kdo prišel, težko povem. To ni vprašanje zame, ampak za športnega direktorja. Če bo kdo imel priložnost, da gre na bolje, mu bom seveda zaželel čim več sreče in se s tem sprijaznil. Sicer pa bomo videli, kaj se bo dogajalo januarja. Se pa zavedam, da imamo zanimive igralce,'' pravi Srebrnič in dodaja: ''Glede okrepitev lahko rečem, da sem zadovoljen s tem, kar imam. Morebitne okrepitve bodo v veliki meri odvisne od finančne situacije. Je pa dejstvo, da bi se morali, če se želimo resno boriti za Evropo, nekoliko okrepiti. Če ne to ne bo možno, nič zato.'' Za Novogoričane se je prvi del sezone v nedeljo z zmago v Ljubljani nad Olimpijo. A na odmor še niso odšli. Do četrtka bodo skupaj, nato bodo nogometaši dva tedna povsem prosti do 12. januarja, ko se bodo zbrali na pripravah za drugi del sezone. Vmes ne bodo le lenarili. Vsi so prejeli individualni program treningov, ki se ga bodo morali držati, če želijo na začetek priprav priti zadovoljivo pripravljeni. Za trenerja in strokovno vodstvo bo počitka manj. Marsikaj morajo še urediti glede priprav, Srebrnič pa bo odmor izkoristil tudi za dodatno trenersko izobraževanje. Skočil bo v bližnji Videm.

Ne spreglejte