Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2023,
8.59

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NK HiT Gorica Miran Srebrnič

Sobota, 24. 6. 2023, 8.59

10 mesecev, 1 teden

Srebrnič vnovič prevzel krmilo Nove Gorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Miran Srebrnič | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Miran Srebrnič je novi stari trener slovenskega nogometnega kluba iz Nove Gorice, sta v petek objavila portala Planet nogomet in Nogomania. Gorica je letos vnovič izpadla iz prvo ligaške druščine, Prve lige Telemach. Nekdanji vrhunski nogometaš je Novogoričane reševal že v sezoni 2021/22, ko so se prav tako dokazovali v 2. SNL.

V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach je Gorica na dveh tekmah skupno izgubila proti Aluminiju. Prvo tekmo v Kidričevem so izgubili s 3:1, doma pa remizirali z 1:1, kar pomeni, da bodo svojo zgodbo v sezoni 2023/24 nadaljevali v drugi slovenski nogometni ligi.

Za Gorico je sezona polna pretresov. Srebrniča je februarja na trenerski klopi zamenjal sloviti trener iz Italije Edy Reja, a se je zamejski Slovenec po nekaj tednih umaknil Agronu Šalji. Nova trenerja nista našla načina, kako Gorico obdržati v prvi ligi.

Triinpetdesetletni Srebrnič bo še šestič v karieri kot trener vodil Gorico. Hkrati je v preteklosti v Športnem parku nekajkrat opravljal tudi vlogo pomočnika. Med drugim je sodeloval z nekdanjim italijanskim reprezentantom Luigijem Apollonijem, ko je slednji leta 2014 Gorico popeljal do zmage v slovenskem pokalu. Srebrnič je kot trener Gorico vodil na 282 tekmah, navaja Portal nogomet.

"Vse skupaj je v fazi konstrukcije. Zgodba je nova, ponovno je treba začeti znova. Malce zamujamo, glede na to, da se prvenstvo začne že čez dober mesec. Upam, da bomo pri sestavi moštva uspešni, saj druga liga ni enostavna. Moja ideja je, da sestavimo ogrodje iz domačih fantov, s katerimi bomo gradili temelje za naprej," je ob vrnitvi na mesto trenerja nekdanjega slovenskega prvaka dejal Miran Srebrnič.

Miran Srebrnič
Sportal Srebrnič nič več trener Gorice
Ne spreglejte