Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 5. 2011,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Milivoje Novakovič Köln

Četrtek, 19. 5. 2011, 14.03

8 let

Novakovičeva sanjska pomlad

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sezona 2010/11 se je za Milivoja Novakoviča izšla sanjsko, čeprav je bil prvi del bolj klavrn. V drugi polovici sezone je Ljubljančan zablestel in bil drugi najbolj učinkoviti napadalec nemške lige.

V prvi polovici sezone, ko je bil trener Kölna še Zvonimir Soldo, je imel izkušeni napadalec, ki je ravno v sredo praznoval 32. rojstni dan, nemalo težav. Zato ne čudi, da se je bolj poredko vpisoval med strelce. Takrat so ga mnogi že odpisali, a Milivoje Novakovič je v drugi polovici sezone spet zablestel in bil, upoštevajoč le spomladanski del, za zvezdnikom Bayerna Münchna Mariom Gomezom, celo najučinkovitejši napadalec nemške elitne nogometne lige. Od februarja do maja je prispeval kar 12 prvenstvenih golov! Sezono je sicer končal s 17 prvenstvenimi in dvema pokalnima zadetkoma. Bil je ključni mož Kölna v boju za obstanek, ki so si ga Novakovič in soigralci ob koncu zagotovili v velikem slogu. V tej sezoni je v prvenstvu kar štirikrat na eni tekmi dosegel dva zadetka, najbolj pa nase opozoril oktobra lani, ko je pri zmagi nad HSV s 3:2 vpisal klasičen ''hat-trick''. Njegov najbolj ploden mesec je bil april, v katerem se je med strelce vpisal kar petkrat. Zelo učinkovit je bil tudi februarja, zabil je štirikrat. Zanimivo, v statistiko se je v tej sezoni vpisal tudi z avtogolom.

Kmalu do 100. zadetka?

Za Novakovičem je že peta sezona v dresu Kölna, v kateri se je še bolj utrdil v zgodovini tega zelo priljubljenega nemškega kluba. Zdaj je skupaj v Kölnu odigral že kar 155 tekem in zabil 75 golov. Glede na to, da bo v istem klubu zagotovo igral tudi v naslednji sezoni in obstaja veliko možnosti, da bo tam zaključil bogato nogometno pot, lahko najboljši strelec slovenske reprezentance resno razmišlja o napadu na jubilejni 100. zadetek.

Če bo v takšni formi, kot je bil v drugi polovici te sezone, se mejnika morda lahko nadeja že čez leto dni. Navijači v Kölnu ga častijo, sam vselej poudarja, da uživa in se mu nikamor ne mudi. Ljubezen je obojestranska in bo najverjetneje trajala še kar nekaj časa.

Ne spreglejte