Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
13. 4. 2012,
17.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lukas Podolski Mišo Brečko

Petek, 13. 4. 2012, 17.24

8 let

Novaković spet v kadru Kölna

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novopečeni trener nemškega prvoligaša Kölna, ki ga čaka krčevit boj za obstanek, Frank Schäfer, je že opravil prve poteze. Med drugim je v ekipo vrnil Milivoja Novakovića.

Le dve tekmi je bil iz prve ekipe Kölna odstranjen Milivoje Novaković. Zdaj že nekdanji trener Stale Solbakken je 32-letnega Ljubljančana odpisal zaradi slabe forme, a po katastrofalnem porazu v Mainzu z 0:4 v zadnjem krogu je Norvežan prejel odpoved. Nadomestil ga je Frank Schäfer, ki je Köln vodil že v minuli sezoni. Oseminštiridesetletni nemški trener je takoj sporočil, da bo v zadnjih štirih prvenstvenih krogih sezone, v katerih Köln čaka krčevit boj za obstanek, računal na odpisanega Novakovića in tudi vezista Slawomirja Peszka, ki je bil suspendiran zato, ker se je pred kratkim pijan zapletel v incident, zaradi katerega je končal na policijski postaji.

Köln je trenutno sicer na 16. mestu bundeslige, ki ob koncu sezone pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek. Za odrešilnim 15. mestom, ki ga zaseda Augsburg, zaostaja za točko, pred pogubnim 17., na katerem je berlinska Hertha, pa ima dve točki prednosti. Do konca sezone Köln čaka zahteven razpored. V nedeljo bo gostoval pri Borussii Mönchengladbachu, ki je na visokem četrtem mestu in se bori za Evropo. Nato sledi domača tekma s Stuttgartom, gostovanje pri Freiburgu in v zadnjem krogu gostujoči obračun z Bayernom Münchnom.

Nogometaši v Kölnu trepetajo

Stanje v Kölnu je sicer kaotično. Njegovi nogometaši so v tej sezoni poskrbeli za nekaj incidentov, s katerimi so škodili ugledu kluba v javnosti.

Mednje se je uvrstil tudi slovenski reprezentant Mišo Brečko, ki se je pred tedni ''proslavil'' z vožnjo z avtomobilom po železniških tirih v pijanem stanju. Köln je sicer že nekaj časa tudi brez predsednika, finančno stanje v klubu pa je vse prej kot obetavno. Za nameček je več ali manj jasno, da bo po koncu sezone v londonski Arsenal odšel prvi zvezdnik kluba Lukas Podolski. Med igralce veliko nemira vnašajo tudi navijači. Ti so nogometaše po enem izmed porazov pred časom zaustavili na poti domov in jih nahrulili. Po porazu v Mainzu je bilo še huje. Številni nogometaši so klicali svoje najbližje in prijatelje, da so jih s tekme odpeljali v lastni režiji, saj si niso upali pred štadion, kjer so jih bojda že čakali razjarjeni navijači. Biti nogometaš Kölna v zadnjih tednih zagotovo ni privilegij …

Ne spreglejte