Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Milivoje Novakovič

Sreda, 1. 6. 2011, 17.52

8 let

Novakovič opozarja, prevladuje optimizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca je pred odhodom na Ferske otoke v sredo opoldne opravila trening na štadionu na Stožicah. Resnost je opazna, kakor tudi določena sproščenost.

Najboljši slovenski nogometaši so pred poletom na sever Evrope v slovenski prestolnici opravili lažji trening, s poudarkom na uigravanju in strelih z razdalje, ki bi na Ferskih otokih še kako prišli prav. To bo po remiju (2:2) leta 2000 šele drugo gostovanje naše reprezentance v Toftirju. Tokrat ne bo pomemben vtis, kot je bil na zadnji medsebojni tekmi, ko je stremi zadetki ob visoki zmagi (5:1) blestel Tim Matavž. Eden ključnih mož reprezentance bo Milivoje Novakovič. Napadalec Kölna se s tem, da že nekaj časa ni odigral tekme, ne obremnjuje. "Upamo, da je forma ta prava. Nekateri reprezentanti se pripravljamo že dalj časa. Ozračje je tudi tokrat na primernem nivoju. Čaka nas pomembna tekma, vendar vse je na nas. Seveda pa šteje le zmaga," odločno poudarja s 17. zadetki tretji najboljši strelec nemške bundeslige.

Slovenija s šestimi tekmami zaseda drugo mesto v skupini C, zato so točke proti Ferskim otokom, ki so doslej le remizirali s Severno Irsko, nuja. Ob tem tudi obramba tekmeca prejema po tri gole na tekmo. "Nikogar ne smemo podcenjevati nasprotnika. Vemo, da so tekme junija najtežje, saj nekateri igralci ne igrajo v svojih klubih, kakšna dva do tri tedne. Smo favoriti in to vlogo moramo upravičiti," je dejal 32-letni napadalec.

Po videnem na zadnjem treningu pred vzletom na Ferske otoke, kjer trenutno vremensko stanje ni najbolj primerno, temperature naj bi kazale krepko pod 10 stopinj Celzija, so bili reprezentanti v vročem vremenu sproščeni in osredotočeni na eno ključnih tekem v kvalifikacijah za Euro 2012.

"Kakšnega večjega pritiska ni čutiti, zavedamo pa se, kaj moramo storiti in ob tem zabiti tudi čim več zadetkov. Mogoče bo prav gol razlika na koncu odločala. Vse je odvisno od nas," je še pred potjo na sever Evrope povedal Novakovič.

V prejšnjih dneh je bil vprašljiv predvsem nastop Zlatana Ljubijankiča, saj je imel napadalec Genta poškodovano mišico, a tako v torek kot sredo je opravil trening. Na Ferske otoke pa ni potoval Nejc Pečnik, ki je imel vse od prihoda na zbor zdravstvene težave. Obračun s Ferskimi otoki bo na sporedu v petek ob 19.30 uri.

Ne spreglejte