Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2010,
13.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 11. 2010, 13.04

8 let

Novakovič: Ob menjavi dobil kurjo polt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski reprezentant Milivoje Novakovič se je v soboto novemu trenerju Kölna za zaupanje zahvalil s tremi zadetki, ki so zadoščali za dragoceno zmago nad Hamburžani. Kaj je povedal po dvoboju?

Novo poglavje ''kozličkov'', uvodno prvenstveno srečanje pod vodstvom začasnega trenerja Franka Schaferja, je zaznamovala kraljevska vrnitev Milivoja Novakoviča. Slovenski reprezentant, ki se v minulih mesecih pri zdaj že nekdanjem strategu Kölna, Hrvatu Zvonimirju Soldu, ni naigral, je v soboto mrežo HSV-ja zatresel kar trikrat in ekipo s prepotrebnimi novimi tremi točkami povzdignil z dna lestvice. S predstavo, s katero si je v večini nemških medijev prislužil uvrstitev v idealno enajsterico kroga, je spomnil na čase, ko je bil najboljši strelec Kölna.

''Tekmo si bom zapomnil za vse večne čase. Pred dvobojem sem družinskim članom obljubil, da bom dosegel zadetek. Vedno, ko pridejo na obisk in si ogledajo tekmo, zatresem mrežo. Nikoli pa si nisem mislil, da bi jih lahko zabil kar tri. Na takšen dosežek sem navsezadnje čakal štiri leta,'' je zaupal 31-letni Ljubljančan v pogovoru za nemški časnik Express in dodal, da največje zasluge za njegov čarobni strelski učinek pripisuje pomoči soigralcev. ''Brez njih mi zagotovo ne bi uspelo. Ko sem ob menjavi v sodnikovem podaljšku zapuščal igrišče, sem opazil, da so se vsi gledalci dvignili na noge. Dobil sem kurjo polt. Podpora navijačev mi pomeni res veliko,'' je priznal strelec štirih prvenstvenih zadetkov za Köln v tej sezoni. Zadetkov, pri zadnjem mu je pomagal tudi soigralec Mišo Brečko, je bil tako vesel, da je dres in žogo, s katero se je ''zameril'' gostujoči obrambi iz Hamburga, zadržal kot spominek.

Ostaja zvest Kölnu

Nekdanji kapetan Kölna o hrvaškem strategu, ki mu ni namenil pretirane minutaže, ni hotel veliko govoriti. Tako kot že v preteklosti. ''Tega ne bi komentiral. Rad bi le poudaril, da sem v tem obdobju trdo delal in se obnašal kot profesionalec. Upal sem, da bom dobil še kakšno priložnost. Novi trener mi jo je namenil. Nočem, da bi moje besede zvenele preveč arogantno, ampak prepričan sem, da bi imel Köln v primeru, če bi dobil več pozornosti, vsaj štiri točke več,'' je poudaril ''Nova'', ki je potihoma že razmišljal o zimskem prestopnem roku. Kot eni izmed rešitev, kako prekiniti črnogledo obdobje v Kölnu. Tako za klub kot za slovenskega legionarja. ''Vesel sem, da mi o tem ni treba več razmišljati. Podpora, ki mi jo izkazujejo navijači, me navdaja s ponosom. Lahko se jim le zahvalim in obljubim, da bom ostal zvest barvam kluba.'' Köln se bo v prihodnjih dveh krogih pomeril s sosedoma z dna lestvice, Nürnbergom in Borussio Mönchengladbach.

''To bosta odločilni tekmi. Potrebujemo uspešen niz, s pomočjo naših zvestih navijačev pa lahko premagamo vsakogar. Z dvema zmagama bi se približali položaju na lestvici, ki smo si ga želeli pred začetkom sezone,'' je naglas razmišljal o sanjskem scenariju, s katerim bi se Köln zagozdil v sredinskem delu lestvice. Če bo še naprej zadeval tudi drugi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov, je resnično možno vse. Za dodatno dobro voljo v vrstah ''kozličkov'' je poskrbel še žreb osmine finala nemškega pokala. Köln se bo pomeril doma z drugoligašem Duisburgom, kjer igra tudi Goran Šukalo.

Ne spreglejte