Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

1

Natisni članek

Branko Ilić Olimpija

Nedelja, 5. 2. 2017, 19.00

6 let, 6 mesecev

Nova okrepitev državnih prvakov

Luka Elsner pozdravil prihod Branka Ilića in stopil v bran vodilnim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

1

Branko Ilić | Foto Rok Viškovič

Foto: Rok Viškovič

Branko Ilić je nova okrepitev Olimpije. Slovenski nogometni prvak je dolgoletnega reprezentanta predstavil na novinarski konferenci dan pred odhodom na osrednje priprave v Turčijo.

"To je velik dan za Olimpijo. Predstavljamo vam novo okrepitev, ki je ni trebaposebej predstaviti," so bile besede, s katerimi je najnovejšo okrepitev Olimpije naznanil njen tiskovni predstavnik Aljoša Vekić.

"Hvala za lepe besede. Zelo sem vesel, da sem danes tukaj z vami. Po daljših pogovorih, z Olimpijo sem bil dvakrat v stikih že v preteklosti, je v tretje le šlo in zdaj sem tukaj. Pred mano je zelo velika odgovornost, saj igranje za Olimpijo ni majhna stvar. Veliko je nogometašev, ki bi bili radi na mojem mestu. Upam, da se bom čim prej vklopil v ekipo, v kateri je veliko mladih, kakovostih igralcev. Naredil bom vse, da jim bom pomagal na igrišču in ob njem. Da bomo skupaj naredili pravo ekipo in da se bo med nami ustvarila prava kemija," so bile prve besede, ki jih je po vrnitvi v matični klub Olimpijo, zapustil ga je leta 2004, povedal Branko Ilić.

Prve besede Branka Ilića po povratku v Olimpijo:

V ponedeljek, ravno na dan, ko bo praznoval 34. rojstni dan, bo z moštvom odpotoval na osrednji del priprav v Turčijo, kjer se bo skušal čim bolje pripraviti na nadaljevanje sezone, v katerem Olimpija brani naslov državnega prvaka.

Izkušeni branilec, ki se lahko pohvali s 63 nastopi v dresu reprezentance in je bil s Slovenijo tudi na svetovnem prvenstvu 2010, je v Ljubljano z Japonske, kjer je v zadnjem času igral za Urawo Red Diamonds, pripotoval v soboto. Takrat podpisa na dveinpolletni pogodbi, ki jo je podpisal z Olimpijo, še ni bilo. Zanimivo, podpis je sledil kar na začetku nedeljske novinarske konference, ki so jo sklicali pri njegovem novem klubu.

Njegova dolgoletna želja se bo očitno izpolnila

Vrnil se je v povsem drugačno Olimpijo. | Foto: Rok Viškovič Vrnil se je v povsem drugačno Olimpijo. Foto: Rok Viškovič "Že večkrat sem rekel, da si nogometno pot želim skleniti v Olimpiji, vse kaže, da bo res tako. Razlika med Olimpijo, ki sem jo pred leti zapustil, in Olimpijo, v katero sem prišel zdaj, je ogromna. Vesel sem, da sem prišel, in verjamem, da so pred menoj lepi trenutki. Čeprav sem Ljubljančan, bom potreboval nekaj časa, da se prilagodim na novo okolje in novo ekipo. K sreči sem se do zdaj že velikokrat selil in imam izkušnje. Zdaj me čaka predvsem delo. Naredil bom vse, da bom trenerju vseskozi na razpolago in da bom igral najbolje, kot znam," je povedal Ljubljančan, ki si je nogometni kruh služil v Španiji, Izraelu, Rusiji, Srbiji, na Cipru, v Kazahstanu in nazadnje na Japonskem.

"Pripravljen sem dobro, saj sem vseskozi treniral, izpustil sem le zadnje štiri, pet dni, saj sem bil na Japonskem z družino, zato je bilo treba urediti veliko stvari. Šole, vrtci in podobno. S seboj sem v Slovenijo prinesel kar 400 kilogramov prtljage. Časa za trening v zadnjih dneh ne bo, a že jutri odhajamo na priprave, zato sem prepričan, da ne bo težav," je še povedal nogometaš, ki bo zapolnil luknjo, ki je v obrambi nastala po odhodih dveh nosilcev igre v obrambi.

Trenerju se ob takšni okrepitvi lahko le smeji

Ilićev prihod so ob številnih navijačih toplo pozdravili tudi njegovi novi nadrejeni. "Vsakemu trenerju se lahko ob takšni okrepitvi na obraz nariše samo nasmeh. Zelo sem zadovoljen, da je prišel. Vsi vemo, za kako dobrega nogometaša gre. Sam ga dobro poznam in vem, da je tudi zelo dober fant, ki nam bo v veliko pomoč pri gradnji mlade, ambiciozne ekipe, ki potrebuje nekaj nadzora. Verjamem, da bo vodil stvari na igrišču in ob njem. Mislim, da smo vsi skupaj veliko pridobili, in komaj čakam, da začnem delati z njim," je povedal trener Olimpije Luka Elsner.

Milan Mandarić pravi, da je z novim prihodom Olimpija sestavila igralski mozaik. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Milan Mandarić pravi, da je z novim prihodom Olimpija sestavila igralski mozaik. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kocka, ki je manjkala v mozaiku

Nad Ilićem je navdušen tudi predsednik Milan Mandarić. "Zelo sem vesel, da smo pripeljali nogometaša, ki nam ne bo na pomoč samo na igrišču, ampak tudi ob njem. Prepričan sem, da nam bo prinesel ogromno. To je bila kocka, ki smo jo potrebovali v našem mozaiku," se je slikovito izrazil prvi mož Olimpije.

Prišel je človek Olimpije in Ljubljane

Ranko Stojić obljublja še dve okrepitvi. | Foto: Vid Ponikvar Ranko Stojić obljublja še dve okrepitvi. Foto: Vid Ponikvar "V tretje se je izšlo in vesel sem, da je tako. Dvakrat sva se pogovarjala in Branko dobro ve, kako zelo smo si ga želeli. Zdaj nam je uspelo in srečni smo, da je tako. Vemo, da je Ilić človek Olimpije in Ljubljane. Da je prišel, se je odrekel kar nekaj denarja, a verjamem, da bomo na koncu srečni vsi. On, ljudje v klubu in navijači," pa je najnovejšo okrepitev pozdravil športni direktor Ranko Stojić, ki je napovedal, da lahko navijači v prihodnjih dneh pričakujejo še eno, dve okrepitvi.

Med vrsticami je razkril, da je ena od najverjetnejših novih okrepitev 24-letni nizozemski branilec Thijs Bouma, ki že nekaj časa trenira z Olimpijo. Drugo okrepitev si Ljubljančani obetajo v napadu. "Smo blizu dogovora z zelo kakovostnim napadalcem, ki se najbolje počuti na levi strani. Presenečeni boste, za kako kakovostnega nogometaša gre, a dokler dogovora ne bo, njegovega imena raje ne bi razkrival," je povedal Stojić.

Trener je stopil v bran vodilnih ljudi kluba

Prvi kadrovnik ekipe edinega ljubljanskega nogometnega prvoligaša je pozimi prodal branilca Dejana Kelharja in Antonia Mlinarja Delameo, vezista Miha Zajca, napadalca Etiena Velikonjo in vratarja Darka Brljaka, zadnji je klub zapustil brez odškodnine.

Luka Elsner pravi, da je z ekipo, ki jo ima na voljo, zelo zadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Luka Elsner pravi, da je z ekipo, ki jo ima na voljo, zelo zadovoljen. Foto: Vid Ponikvar

Ob Iliću so prišli vezista Makedonec Daniel Avramovski in Romun Alexandru Cretu, branilec s Hrvaške Dino Štiglec in mladi italijanski napadalec ganskih korenin Kingsley Boateng. Ker so odšli zgolj Slovenci, prišli pa večinoma tujci, so se vodilni pri Olimpiji znašli na udaru navijačev, a trener Elsner pravi, da je z ekipo, ki jo ima na voljo, zelo zadovoljen.

"Ne zanima me, od kod kdo prihaja, ampak predvsem to, za kako dobrega nogometaša gre. Moram priznati, da so fantje, ki jih imam na voljo zdaj, sijajni. Ne samo dobri, ampak tudi zelo delovni. Celo presenetljivo, glede na to, da gre za nekaj zelo nadarjenih fantov, je, koliko so pripravljeni delati. Posameznike imamo, zdaj je v naših rokah, da naredimo še ekipo," je v bran vodilnim v klubu stopil Elsner.

Ne spreglejte