Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2023,
20.52

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

Natisni članek

Al Nassr Sadio Mane Daniel Katić Marseille Iliman Ndiaye NK Mura Napoli Giacomo Raspadori 1. SNL Andrej Kotnik FC Koper Al-Itihad Al Ettifaq Liverpool nogometna tržnica Fabinho

Torek, 1. 8. 2023, 20.52

9 mesecev

Nogometna tržnica, 1. avgust

Po jezi navijačev okrepitve - prva iz Arsenala, še dva odhoda v Savdsko Arabijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36
Sadio Mane | Sadio Mane se seli v Savdsko Arabijo. | Foto Reuters

Sadio Mane se seli v Savdsko Arabijo.

Foto: Reuters

Dnevno spremljamo najbolj zanimive vesti s poletne nogometne tržnice. Andrej Kotnik po pričakovanjih zapušča Koper. Odhaja na Kitajsko. Jeznim navijačem z okrepitvijo odgovarjajo v Muri. Prišel je 21-letni Ben Cottrell. Fabinho in Sadio Mane pa sta naslednja na seznamu nogometašev, ki bodo kariero nadaljevali v Savdski Arabiji. 

Miha Zajc
Sportal Zajc ostaja v Istanbulu, Dembele v PSG?

Po drugem porazu v sezoni in ponedeljkovem opravičilu zdaj iz Mure sporočajo, da imajo novo okrepitev, in sicer v vezni vrsti. Ben Cottrell bo prvi Anglež v zgodovini, ki bo zaigral za Muro. Bil je član mlade ekipe Arsenala, ki je za topničarje v sezoni 2020/21 debitiral tudi v prvem moštvu na tekmi evropske lige proti Dundalku. Cottrell, ki ga odlikujejo dober pregled nad igro, kreativnost in tehnično znanje, je sicer za Arsenalovi ekipi U18 in U21 zbral 86 nastopov, ob tem pa dosegel 18 golov in prispeval 13 asistenc.

Mura je izgubila prvi dve tekmi nove sezone slovenske lige. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura je izgubila prvi dve tekmi nove sezone slovenske lige. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Z Arsenalom smo se za prestop pogovarjali kar nekaj časa, Ben je hitro pokazal zanimanje, potem ko smo mu predstavili svojo vizijo in pričakovanja. V veliki meri je ta prestop izpeljal Gregor Balažic, ki je stopil v stik tako z igralcem kot klubom in pokazal, da se tudi v vlogi zunaj igrišč dobro znajde. Takšnega igralca ni preprosto prepričati, da pride v Slovenijo, in veseli smo, da nam je to uspelo. Verjamem, da bo Ben s svojimi karakteristikami dodana vrednost tej ekipi. V prihodnjih dneh pričakujemo še dve okrepitvi," je ob tem dejal športni direktor Denis Rajbar.

"Vesel sem, da sem tu, in komaj čakam, da se na treningih pridružim novim soigralcem. Vem za uspehe, ki jih je klub dosegel v preteklih letih, in upam, da je pred nami uspešna sezona, v kateri se nam bo uspelo uvrstiti v kvalifikacije za evropska tekmovanja, prav tako pa se dobro odrezati v pokalnem tekmovanju," pa je ob podpisu pogodbe z Muro povedal Cottrell. "Verjamem, da sem se pravilno odločil, ko sem prišel v Muro, kjer lahko napredujem."

Zvečer je Mura objavila ime nove okrepitve. To je postal hrvaški branilec Daniel Katić, ki je bil od sezone 2018/19 član nemškega Augsburga, kjer je najprej igral v mlajših selekcijah, v minuli sezoni pa je bil član Augsburgove druge ekipe. Zanjo je preteklo sezono odigral 18 tekem in dosegel en zadetek. K Muri se seli na posojo z možnostjo odkupa.

"Vesel sem, da sta se kluba dogovorila glede posoje. V Muro prihajam zelo motiviran in željan dokazovanja. Klubu bom po najboljših močeh pomagal, da doseže zastavljene cilje," je dejal 20-letni osrednji branilec.

NŠ Mura
Sportal Opravičilo ni zaleglo. "Sramota na igrišču."
trenerji prve lige Dejan Grabić
Sportal Pri Muri so se posipali s pepelom: Navijači, oprostite!

Mane uradno soigralec Cristiana Ronalda

Senegalec Sadio Mane je danes uradno postal član savdskega Al Nasra, je klub objavil na spletni strani. Enaintridesetletni napadalno usmerjeni vezist se je tako pridružil Portugalcu Cristianu Ronaldu in vse večjem številu uglednih nogometašev v Savdski Arabiji.

Al Nasr je po poročanju različnih medijev, med njimi je tudi Bild, Bayernu za Senegalca odštel 30 milijonov evrov. Ta znesek bi lahko z bonusi narasel na 40 milijonov, podrobnosti o dolžini njegove pogodbe pa kluba nista razkrila. Po poročanju nemških medijev, med njimi tudi Bilda, bo Mane na teden prejemal okoli 750.000 evrov.

Mane je k Bayernu prestopil na začetku sezone 2022/23, pred tem pa je šest let igral za Liverpool. Na Otoku si je kruh služil še pri Southamptonu, tja pa prestopil iz Salzburga. Kariero je začel v domovini pri Generationu, kasneje pa se je podal v Francijo k Metzu, od koder je za štiri milijone evrov prestopil k avstrijskim serijskim prvakom.

Mane je naslednji na seznamu uglednih nogometašev, ki so se poleti podali v Savdsko Arabijo, med njimi so Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Edouard Mendy, Karim Benzema, Jordan Henderson, N'Golo Kante, Allan Saint-Maximin in drugi.

Že 12. odhod z Bonifike - Kotnik na Kitajsko

V prvoligašu Kopru je bilo to poletje veliko kadrovskih sprememb, tukaj je naslednja - že dvanajsti odhod. Napadalec Andrej Kotnik odhaja z Bonifike. Kariero bo nadaljeval na Kitajskem pri Meizhou Hakka FC. Gre za trenutno enajsto ekipo prve kitajske lige. 

Raspadori podaljšal z Napolijem

Italijanski nogometni reprezentant Giacomo Raspadori je podaljšal pogodbo z italijanskim prvakom Napolijem do junija 2028, so potrdili v klubu, ki je s tem aktiviral odkupno klavzulo v pogodbi po selitvi 23-letnika iz Sassuola. 

Raspadori je k naslovu prvaka prispeval šest golov in pet podaj na 33 tekmah. Lani poleti je kot posojen prišel iz Sassuola za pet milijonov evrov, za dodatnih 26 milijonov pa ga je Napoli odkupil. Prav tako je po poročanju Football Italie dolg do Sassuola še štiri milijone evrov zaradi različnih bonusov.

Raspadori ima za sabo tudi že 18 nastopov za člansko vrsto Italije, za katero je dosegel pet golov.

Tudi Fabinho Liverpool zamenjal za Savdsko Arabijo

Fabinho | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Fabinho Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Devetindvajsetletni Brazilec Fabinho je zapustil angleški Liverpool in z Al Itihadom podpisal triletno pogodbo, so sporočili iz savdskega kluba. Po poročanju medijev bo klub iz Džede rdečim za prestop Fabinha plačal okoli 45 milijonov evrov. Brazilec je postal drugi igralec Liverpoola, ki se je preselil v Savdsko Arabijo, potem ko je Jordan Henderson prestopil k Al Etiffaqu.

"Danes zapuščam svoj dom. Zahvaljujoč Liverpoolu sem dosegel svojo najvišjo raven in igral na svetovnem prvenstvu. Zahvaljujoč Liverpoolu sem izpolnil svoje sanje, da sem stopil na stadion s sinom v naročju. Zahvaljujoč Liverpoolu sem igral na najboljšem stadionu na svetu, z najboljšim vzdušjem na svetu, to je Anfield," je med drugim zapisal Fabinho v dolgem poslovilnem sporočilu na družbenih omrežjih.

Pri Al Itihadu so pred tem sklenili pogodbe s Francozoma Karimom Benzemajem in N'Golom Kantejem ter Portugalcem Joto.

Marseille še dodatno okrepil napad

Francoski nogometni prvoligaš Marseille se je uradno okrepil s senegalskim reprezentantom Ilimanom Ndiayem. V Franciji rojeni 23-letni napadalec je nazadnje igral za Sheffield United, ki bo zanj po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dobil 17 milijonov evrov odškodnine.

Ndiaye, ki je v zadnji sezoni v angleški drugi ligi na 46 tekmah dosegel 14 golov in klubu pomagal priti med elitno, bo tako še zaostril konkurenco v prenovljenem napadu Marseilla, ki sta ga pred tem okrepila tudi Pierre-Emerick Aubameyang in Ismaila Sarr.

Nekdanji kapetan Dimitri Payet je prejšnji mesec zapustil klub, medtem ko je prihodnost Alexisa Sancheza v klubu še pod vprašajem.

Kylian Mbappe
Sportal Nepričakovan zasuk sage o Kylianu Mbappeju
Rasmus Höjlund
Sportal United našel novega napadalca za 70 milijonov
Matthias Jaissle
Sportal Salzburg tik pred začetkom lige odpustil trenerja
Ne spreglejte