Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 7. 2014,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mats Hummels Karim Benzema Manuel Neuer

Petek, 4. 7. 2014, 20.31

8 let

Nemčija še četrtič zapored v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nemčije so v prvem četrtfinalu svetovnega prvenstva v Braziliji v Rio de Janeiru premagali Francijo z 1:0 (1:0). Edini gol na tekmi je v 13. minuti dosegel Mats Hummels.

Nemški selektor Joachim Löw je v začetno ekipo postavil prekaljenega Miroslava Kloseja, ki je tako prvič na tem mundialu nastopil v že od prve minute. Šestintridesetletni Klose je na tekmi lovil rekordni 16. gol na mundialih, družbo pa mu je v ekipi delal tudi prvi strelec Nemcev s štirimi goli na tem prvenstvu Thomas Müller. Enajsterico Francije je nekoliko premešal tudi francoski selektor Didier Deschamps, Mamadou Sakho je zamenjal Laurenta Koscielnyja, Antoine Griezmann pa Olivierja Girouda.

Tekmo so bolje začeli Nemci, ki so imeli pobudo na igrišču. Čeprav so tudi Francozi imeli svoje priložnosti, najlepšo je iz bližine po podaji Mathieuja Valbuene v osmi minuti zapravil Karim Benzema, pa so do zadetka prvi prišli varovanci Joachima Löwa. V 13. minuti je Toni Kroos izvajal prosti strel, Mats Hummels pa je bil v skakalnem dvoboju z Raphaelom Varanejem boljši v skoku, žogo je z glavo pospravil pod prečko Huga Llorisa. Po zadetku Nemci niso popuščali, napadalneje pa so začeli tudi Francozi. Do konca prvega polčasa so imeli Deschampsovi varovanci še dve priložnosti, a je nemški vratar Manuel Neuer obakrat dobro posredoval.

V drugem polčasu so imeli več od igre Francozi, ki pa so le stežka prihajali do zaključnih strelov. Nemci so strnili obrambo, trikolore ustavljali tudi z majhnimi prekrški in skušali vodstvo povišati iz protinapadov. Menjave v francoski igri so v 74. minuti nekoliko obrodile sadove, a je Mathieu Valbuena meril premalo natančno. V 76. minuti je na nemški gol streljal Benzema, a je Neuer žogo odbil, nemški vratar pa je bil na pravem mestu tudi minuto kasneje, ko je s končnim strelom poskusil Blaise Matuidi. V 82. minuti je imela Nemčija lepo priložnost iz protinapada, a je Andre Schürrle pred Llorisom slabo zadel žogo in francoski vratar je žogo izbil.

Nemci so v končnici tekme Francozom povsem vsilili svoj ritem igre. Čeprav so imeli trikolori precej več priložnosti, pa je elf s strnjeno obrambo skrbel, da se izid ni spremenil. V sodnikovem dodatku je imel najlepšo priložnost na tekmi Benzema, a je bil Neuer spet na pravem mestu, hiter strel je z desnico odbil v sredino igrišča, Francozom pa je do konca zmanjkalo časa za tako želeno izenačenje.

Ne spreglejte