Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2008,
14.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2008, 14.40

8 let, 5 mesecev

Nakupovalna mrzlica v Torinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Juventus, ki ima veliko težav s poškodovanimi obrambnimi igralci, si je do konca sezone od tekmeca iz italijanske lige Lazia sposodil 26-letnega branilca Guglielma Stendarda.

Stara dama se je dogovorila tudi o prihodu švedskega branilca Olofa Mellberga, ki pa bo v Torino prišel konec junija.

Stendardo, ki je po odličnih lanskih nastopih v tej sezoni nanizal nekaj zelo slabih predstav v sinjemodrem dresu in se tudi sprl s trenerjem Deliem Rossijem, bo skušal vsaj malce zapolniti vrzeli po poškodbah Giorgia Chiellinija, Jonathana Zebine in Jorgeja Andradeja ter odhodih Domenica Criscita (posojen) in Jean-Alaina Boumsonga.

Na drugi strani je bil Mellberg dolgo v igri za takojšen prihod iz angleškega prvoligaša Aston Ville, a danes so črno-beli na svoji strani sporočili, da bo 30-letni Šved v Piemont prišel konec junija in bo tam ostal tri leta. Mellberg je v Aston Villi že od sezone 2001/02, pred tem pa je igral za španski Racing iz Santanderja. Za reprezentanco je zbral 70 nastopov.

Sicer pa Stendardo in Mellberg očitno ne bosta Juventusovi edini današnji okrepitvi. Italijanski časnik Gazzetta dello Sport je poročal, da bo danes pogodbo s staro damo tudi uradno podpisal malijski vezist Momo Sissoko, ki je še član angleškega Liverpoola, a je že v nedeljo dopotoval v Torino. Malijec bo podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja do junija 2012, ki mu bo letno navrgla 2,5 milijona evrov. Črno-beli iz Torina in rdeči iz Liverpoola so se že dogovorili o 13 milijonih evrov odškodnine.

Ne spreglejte