Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 12. 2011,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Šimundža

Nedelja, 4. 12. 2011, 16.36

8 let

Muri prekmurski derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Mure 05 so v 21. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali lendavsko Nafto z 2:0 (2:0).

Tretji letošnji obračun med pomurskima tekmecema Muro in Nafto je minil v že nekoliko zimskih razmerah, kar pa ni ustavilo simpatizerjev obeh klubov, ki so tudi tokrat napolnili Fazanerijo. V prvih dveh derbijih je Nafta enkrat zmagala in enkrat iztržila točko, tako da so Sobočani lovili prvo zmago v boju za prekmursko nogometno krono in jo tudi dobili. Na obeh straneh sta manjkala prva vratarja - Aleš Ajlec pri Nafti in Aleš Luk pri Muri. Pri Lendavčanih pa sta manjkala še Arpad Vaš in Bojan Matjašec.

Domači so začeli silovito, prvo polpriložnost pa je imel v tretji minuti imel Mitja Lotrič, toda ob njegovem strelu ni bilo nevarnosti za Naftinega vratarja Darka Pršo. Tri minute pozneje je na drugi strani poskusil Joao Da Silva, žoga pa je končala v naročju Filipa Drakoviča. Nafta je z razpoznavno igro s kratkimi podajami potrpežljivo gradila, domači pa so se osredotočili na hitre protinapade.

V zgodnji fazi tekme so Sobočani povedli. V 11. minuti je Mate Eterović izvedel kot z desne strani, Fabijan Cipot je podaljšal žogo, Timotej Dodlek pa nato s polvolejem zadel levi spodnji kot Naftinih vrat. V 20. minuti so bili gosti blizu izenačenja, a je strel Boštjana Zelka Drakovič s težavo obranil. V 28. minuti so domači podvojili prednost na enostaven način. Po gneči v kazenskem prostoru Lendavčanov in neodločni obrambi gostov se je do žoge dokopal Nusmir Fajić in z osmih metrov zadel za 2:0.

Po 15 minutah igre med kazenskima prostoroma so v drugem delu Lendavčani prevzeli pobudo in pritiskali proti vratom murašev. V 60. in 61. minuti je imela Nafta kar tri priložnosti. Najprej je z dobrih 20 metrov sprožil Zelko, Drakovič pa je s skrajnimi napori žogo spravil čez okvir vrat. Že v naslednjem napadu gostov se je za strel odločil David Tomažič-Šeruga, Drakovič pa je bil znova uspešnejši. Še v isti minuti se je izjemna priložnost ponudila še Zelku, ki je po veliki gneči v Murinem kazenskem prostoru zgrešil domača vrata.

Tri minute pozneje je v povsem odprti igri z obeh strani priložnost zapravil Rajko Rep, potem ko je z glavo za las zgrešil cilj, na drugi strani pa je še eno priložnost za Nafto zastreljal Zelko. Slabih 15 minut pred koncem je po prekršku Aleksandra Jerebica nad Fajićem sodnik dosodil enajstmetrovko za domače, ki jo je izvedel Fajić, a je njegov slab strel Prša obranil. Fajić je imel še eno priložnost devet minut pred koncem, v 85. minuti pa še Leon Horvat, a je ostalo pri 2:0. Pri gostih sta v izdihljajih tekme na drugi strani poskusila Da Silva in Roland Polareczki, vendar je bil Drakovič na mestu.

Pred začetkom derbija so v Fazaneriji z minuto molka počastili spomin na preminulega dolgoletnega nogometaša Mure in Nafte Janija Sečkarja-Sečija, hkrati pa so se polne tribune poslovile tudi od Damjana Ošlaja, ki je zaradi poškodbe končal kariero, igral pa je prav tako za oba kluba.

Ne spreglejte